babka
20:16, 24 paź 2014

Też tak uważam, że rozplenica + lawenda = nie nie pasi
ale mnie się zbyt wiele podoba i wszystko mieć bym chciała stąd te dylematy moje
Rozplenicę myślę wiosną dosadzić ale tu w tylnej części rabaty by dawały tło dla turzyc i żurawek

A masz może pomysł co cieniolubnego mogłabym posadzić z tyłu w oklocach pieńka ? Za niedługo powinna w tle stanąć drewniana ścianka maskująca zejście do piwnicy więc nie bedzie widać / choć w tym miejscu / tego ochydnego tynku.
Panuje tam głęboki cień, słońce dochodzi jedynie przy późnym zachodzie słońca. Przydałoby się coś wyższego ale jaka roślina zniesie takie warunki ? Mam ochotę na hostę big daddy ze względu na jej wielkie liście i kolor.
Widok na marcinki
Tu też planuję zmiany na wiosnę.
I jeszcze jesienne klimaty u progu zimy / brrr jak dzisiaj zimno :/ /

A masz może pomysł co cieniolubnego mogłabym posadzić z tyłu w oklocach pieńka ? Za niedługo powinna w tle stanąć drewniana ścianka maskująca zejście do piwnicy więc nie bedzie widać / choć w tym miejscu / tego ochydnego tynku.
Panuje tam głęboki cień, słońce dochodzi jedynie przy późnym zachodzie słońca. Przydałoby się coś wyższego ale jaka roślina zniesie takie warunki ? Mam ochotę na hostę big daddy ze względu na jej wielkie liście i kolor.
Widok na marcinki

I jeszcze jesienne klimaty u progu zimy / brrr jak dzisiaj zimno :/ /