Szukam jakiegoś portretu specjalnie dla Ciebie - to nie jest Stella d'Oro, tylko normalny, wysoki liliowiec. Tzn. chyba jednak nienormalny, bo teraz kwitnie.
Tak Aniu, zakwitł dopiero teraz, wsadzony był wiosną i rósł chyba najwolniej ze wszystkich wiosennych, nowych róż. Na koniec wypuścił długie łodygi i pąki. Zrobiłam mu jeszcze jedno zdjęcie.
Tak nierówno urosły, gdyż popełniłam błąd podczas sadzenia i część z nich posadziłam w torfie kwaśnym... i te były niskie.
Planuję je przesadzić do dobrej ziemi, jak będziemy wyrównywać teren na działce.
Oj wieki tu nie byłam i z milą chęcią przeleciałam ten cały roczek zmieniło się już sporo przy bocznej drodze piszesz, że masz problemy z nornicą a posadź rącznik, ma korzenie trujące nornica ugryzie i zdechnie nasionka chyba tez można w pobliżu jej żerowania rozrzucićpozdrawiam
Widzę Małgosiu, że czuwasz, miło mi. Trochę pokombinowałam z moim planem - nie jestem dobra w paincie, ale wyszło mi coś, zawsze jakiś pomysł jest. Niestety w tym tygodniu nie będę miała czasu - jutro i pojutrze czas spędzam z M (25 lat pożycia małżeńskiego), potem będę przygotowywać sobotnie przyjęcie. Na O. będę zaglądać, ale bez pisania.
Jak by co, umieszczam moje kombinacje, czekam na opinie.