Wspaniała sesja, doskonałe zdjęcia. I w tym temacie masz się czym pochwalić.
A ten obłędny! Dla mnie najpiękniejszy jaki widziałam. Musi też dobrze wyglądać na rabacie. Te o ciemnych kwiatach efektowne są z bliska.
Sądziłam, że ciemierniki źle znoszą podział, zaliczyłam jedną porażkę i odpuściłam sobie.
Dziękuję Muszelce za radę tutaj
Udało mi się trochę posprzątać mały kawałek. Wywaliłam dużo odrostów turzycy Silver Scepture.
Trawnik już się zazielenił.
Kwitną cebulice.
Kaliny Watanabe mają pąki.
Zaczynają kwitnąć pierisy.
U mnie takim miejscem różnych cebul było przedpłocie. Rosną tam przeróżne tulipany, które dostałam albo kupiłam do testu. Pierwsza zakwitają tulipany Concerto. Te zdecydowanie potrafią kwitnąć wiele lat. Ale niestety nie są zbyt ładne po rozwinięciu.
Ja dzieliłam z 6 lat temu jednego ciemiernika dostanego od znajomej, tak się obraził, że dopiero w zeszłym sezonie zakwitł po raz pierwszy. Więc u mnie z siewek wcześniej się kwiatów doczekuję niż z podziału
I niech daje po oczach bo takie jej zadanie, cudna jest
Pogoda w tym sezonie to jakiś dramat....U nas w ubiegłym tygodniu jeden dzień bez deszczu, dzisiaj słonko, zaczęłam cięcie róż przyszła burza i zalało ciecie. Pewnie odchorują, reszta tygodnia ma być deszczowo. Nie ma kiedy posprzątać i poprzycinać w ogrodzie.