Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Rojodziejowa 19:53, 22 cze 2023

Asia. Nie było mnie ponad miesiąc i nadrabiam teraz.

Pięknie masz! Wszędzie gęsto, obficie, na bogato Wygląda to super. Rdesty już mam w koszyku chodziły za mną już od tamtego roku. Dzięki Twoim fotkom już nie mam wątpliwości, że muszę je gdzieś wcisnąć!

Ścieżka świetna!
ajka 23:08, 22 cze 2023

Czytałam tak o tym słabo rosnącym bodziszku i zastanwiałam się przez chwilę czy o moim nie mówicie. Bardzo zawiodłam się na bodziszku Rosemoor, kupiłam chyba z 16 sadzonek, a zakwitły moze 2-3. Teraz w ogóle nie kwitną. A miały kwitnąć do lipca-sierpnia na bogato.
Roocika 07:38, 23 cze 2023

April napisał(a)

Oj udała ci się ta rabata bardzo Pięknie bodziszek się przebarwia. Niby sama zieleń a jaki przyjemny widok

Bardzo lubię tą rabatę za zmienność. Aktualnie dominują na niej rzeczywiście różne odcienie i faktury zieleni, chociaż zaraz przetacznik długolistny zakwitnie, bo już niektóre krzaczki zaczęły
Roocika 07:41, 23 cze 2023

edi75 napisał(a)
Deszcz ....u mnie przed chwila ulewa 10 min

W dzień u nas tylko pokropiło 10 minut. Moim zdaniem wciąż za mało deszczu.

Kordina napisał(a)
Asiu cieszę się z Twojej pierwszej w życiu lilii
A kiedy był deszcz u Ciebie? W linii prostej nie mieszkamy od siebie daleko a u mnie poza alertem w telefonie zero deszczu!

Bożenko deszcz był w nocy, była ulewa, jak długo to nie wiem, bo sen był silniejszy Rano były kałuże więc musiało konkretnie padać.

Ale w tym samym dniu u nas kropiło 10 min, a jak pojechaliśmy do Milejewa, to tam była burza i ulewa, a to raptem kawałek od nas.

Mam nadzieję, że i u Ciebie cos zawiśnie.
Roocika 07:43, 23 cze 2023

basia3012 napisał(a)

Asiu, bujnęło Ci wszystko. Pięknie. I te hortensje też bardzo dobrze rosną.
Moje ogrodowe też na tegorocznych pędach mają kwiaty. Niby zimy jakby nie było a ogrodowym pędy pomarzły.

Basiu, te zwykłe ogrodówki też całkiem u mnie przemarzły, ale były w donicach, cud, że żyją. Posadziłam do gruntu i powoli odbijają, trochę im ślimaki utrudniają życie.
Roocika 07:45, 23 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Asia. Nie było mnie ponad miesiąc i nadrabiam teraz.

Pięknie masz! Wszędzie gęsto, obficie, na bogato Wygląda to super. Rdesty już mam w koszyku chodziły za mną już od tamtego roku. Dzięki Twoim fotkom już nie mam wątpliwości, że muszę je gdzieś wcisnąć!

Ścieżka świetna!

Dzięki Asiu, rośliny dość szybko rosną. Najpierw człowiek nie może się doczekać a potem myśli o dzieleniu.
U mnie słabo kwitły irysy, zatoczyły już kółka więc pewnie do dzielenia. Muszą poczekać do przyszłego roku, jak będę robić nową rabatę.
Moim zdaniem te rdesty wyglądają ładnie w masie
Roocika 07:46, 23 cze 2023

ajka napisał(a)
Czytałam tak o tym słabo rosnącym bodziszku i zastanwiałam się przez chwilę czy o moim nie mówicie. Bardzo zawiodłam się na bodziszku Rosemoor, kupiłam chyba z 16 sadzonek, a zakwitły moze 2-3. Teraz w ogóle nie kwitną. A miały kwitnąć do lipca-sierpnia na bogato.

Rozczarowanie roślinami nieodzownie nam towarzyszy...
w sumie tak jak sadziec czekoladowy, wyobrażałam sobie, że będzie inaczej rósł a on ledwo od ziemi odstaje.
Roocika 07:48, 23 cze 2023

Pierwsze kwiaty liliowca stella, sadzonyw ubiegłym sezonie.

I zdjęcia z hamaka Kwitną tawuły japońskie.

Roocika 07:51, 23 cze 2023

Róże the Fairy pod platanem się powoli szykują. Za różami kwitnie jeszcze bodziszek kantabryjski.

Magleska 16:30, 23 cze 2023

Asia jaki już masz busz na rabatach pięknie się wszystko rozrosło-ogród nabrał ciała i jest przepięknie