Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Typografia ogrodu 15:33, 16 lis 2015

Do góry
Ogólnie to chcę zbić skrzynie, a w niej zrobić formę z gipsu przy pomocy piłki, sama forma wyjdzie na pewno, ale muszę pokombinować, aby gips nie zostawił śladów na betonie, oczywiście kula z lekkim wypełnieniem by obniżyć wagę całości
Zależy mi na jak najbardziej gładkiej powłoce. Może przez zimę coś zmajstruję bo mam pełno starych płyt meblowych.
Skąpana w słońcu 10:25, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo przydatne takie zestawienie Niezła kolekcja.

Cieszę się, że to zestawienie jest komuś przydatne.
Typografia ogrodu 22:02, 15 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja tam dzięki Twoim instrukcjom betonowym mam koncepcje jak wykonać duże kule, ale pomysł muszę przetestować bo nie wiem czy dobrze kombinuję

Zdradz cos - globus,pilka...ja tez o tym mysle ale widze mankamenty dotychczasowych moich pomysłów.
Rododendronowy ogród II. 21:58, 15 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko cały czas podczytuję, jesień w kolorach podziwiałem i teraz też mi się podoba. Świerk serbski mnie przeraża i zachwyca jednocześnie, oczywiście swoim rozmiarem
Czytam, że planujesz Jana III Sobieskiego, mam 2 sezony i jestem z niego zadowolony. Gęsto rośnie, ma bardzo ciemno zielone błyszczące liście, kwitnie jako ostatni u mnie. Jedyne co to krótko trzyma stare liście
Pozdrawiam i uprzedzam, u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma co oczu męczyć na zaglądanie

Łukasz czasem zaglądam do Ciebie ale nic nie pisałam bo w planowaniu to ja niestety nie pomogę. Wiem że robisz ogród siostry a ze u Ciebie byłam to nawet znam ten teren. Jestem pewna ze to co wymyślisz bedzie piękne.Kupiłam tego Jana III Sobieskiego , szkoda ze późno kwitnie wolę takie kwitnące w środkowym okresie kwitnienia rh a tym gorzej że posadziłam go koło takiego kwitnącego dosc wczesnie , będzie dysonans i przesadzanie ale na razie niech podrośnie to potem go przesadze.Pozdrówka serdeczne przesyłam.
Moja codzienność - ogród Oli 21:50, 15 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ola gdyby wszysycy mieli takie amrtwienia ogrodowe jak Twoja szopka Ogród w tej chwili tak się broni, że nawet wielka góra rozwalonego gruzu by tego nie zakłuciła
No i tak patrząc na przypomniany plan... sporo masz jeszcze miejsca na nasadzenia, pozazdrościć

Szopa nie jest zmartwieniem bo jej prawie już nie ma zostanie mi jedyne straszydło gospodarczy z pod 2 ale i na niego przyjdzie czas

Plan jest trochę źle narysowany ale miejsca na nasadzenia coraz mniej..

na czerwono teren po szopie i ketmii
na niebiesko pod betoniakiem posadzę szpaler miskantów, wywaliłam maliny i borówki do przyszłego sadu
przekreślone to tyły za gospodarczym gdzie jest drugi wjazd techniczny, tego nawet nie widać z ogrodu a potrzebny jest choć skrawek terenu roboczego więc nie przewiduję tutaj nasadzeń
Skąpana w słońcu 21:32, 15 lis 2015

Do góry
Bardzo przydatne takie zestawienie Niezła kolekcja.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:07, 15 lis 2015

Do góry
Asiu moja prywatna rzoza na działce się wyczerpała, musze się skoczyć troszkę dalej

Łukasz dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:56, 15 lis 2015

Do góry
Luki gratuluje jeszcze raz.
Ogród z łezką II 20:52, 15 lis 2015

Do góry
Ojj pomysł do wiązania na pewno zgapię w przyszłym roku bo sznurek doprowadzał mnie do szału. Jak to dobrze w końcu się orientować co i jak na zdjęciach bo jakoś wcześniej totalnie nie mogłem się odnaleźć
Rododendronowy ogród II. 20:50, 15 lis 2015

Do góry
Bożenko cały czas podczytuję, jesień w kolorach podziwiałem i teraz też mi się podoba. Świerk serbski mnie przeraża i zachwyca jednocześnie, oczywiście swoim rozmiarem
Czytam, że planujesz Jana III Sobieskiego, mam 2 sezony i jestem z niego zadowolony. Gęsto rośnie, ma bardzo ciemno zielone błyszczące liście, kwitnie jako ostatni u mnie. Jedyne co to krótko trzyma stare liście
Pozdrawiam i uprzedzam, u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma co oczu męczyć na zaglądanie
Typografia ogrodu 20:46, 15 lis 2015

Do góry
Ja tam dzięki Twoim instrukcjom betonowym mam koncepcje jak wykonać duże kule, ale pomysł muszę przetestować bo nie wiem czy dobrze kombinuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:44, 15 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jeżeli chodzi o te roślinki z linku z in vitro to takie rośliny nie nadają się do bezpośredniego wsadzenia do gruntu, nawet czasem mają zalecenia produkcyjne co do podłoża i nawożenia, chociaż na własną rękę bez stosowania się do tych wytycznych też się da tylko na początku trzeba to podpędzić w doniczkach, ale jeżeli ktoś ma bardzo duże potrzeby na jeden gatunek i możliwość załatwienia takich sadzonek to raczej warto

Z osób, które mają duże potrzeby trawkowe to ja znam na chwilę obecną jedynie nawigatorkę
Dzięki Łukasz, że czuwasz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:43, 15 lis 2015

Do góry
Sąsiedzi jakoś nie lubią mieć w sąsiedztwie zadbanego podwórka, mój podjudza psa by latał i szczekał a nich niszcząc przy okazji rośliny na rabacie, jeszcze się z tego śmieje.
Mimo słabego początku weekendu przypominam, że Tyś Marzenko nasz największy optymista, więc sobie poradzisz, a takie widoki z okien na pewno pomagają
Moja codzienność - ogród Oli 20:39, 15 lis 2015

Do góry
Ola gdyby wszysycy mieli takie amrtwienia ogrodowe jak Twoja szopka Ogród w tej chwili tak się broni, że nawet wielka góra rozwalonego gruzu by tego nie zakłuciła
No i tak patrząc na przypomniany plan... sporo masz jeszcze miejsca na nasadzenia, pozazdrościć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:37, 15 lis 2015

Do góry
Jeżeli chodzi o te roślinki z linku z in vitro to takie rośliny nie nadają się do bezpośredniego wsadzenia do gruntu, nawet czasem mają zalecenia produkcyjne co do podłoża i nawożenia, chociaż na własną rękę bez stosowania się do tych wytycznych też się da tylko na początku trzeba to podpędzić w doniczkach, ale jeżeli ktoś ma bardzo duże potrzeby na jeden gatunek i możliwość załatwienia takich sadzonek to raczej warto
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:31, 15 lis 2015

Do góry
Kasiu może nawet będę wykonawcą ale żeby nie było to nie potrafię szyć
Ponad dwudziestoletnia maszyna Mamuśki padła i trzeba było wymienić, musiałem przestudiować długą instrukcję obsługi z wszystkimi funkcjami i później to łopatologicznie mamie wytłumaczyć, ale to dla mnie czarna magia poległem.
Przynajmniej teraz rozróżniam rodzaje ściegów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:25, 15 lis 2015

Do góry
Ewo już nie mogę się doczekać jak sobie strzelę jakąś maseczkę ale ta część nagrody jeszcze nie dotarła

Basiu bardzo dziękuję w sumie to nie kupiłem sobie tej gazetki, a zawsze to jakaś pamiątka do kolekcji ogrodowej

Gosiu tyle co powyżej, no może jeszcze w wolnej chwili robię dla ciotki projekt mieszkania z elementami loftowymi

Kasiu i ty się mnie pytasz Ochłonąłem trochę ogrodowo i zrealizuję w przyszłym roku plany, któe miałem i nic więcej dorabiać nie będę co za dużo to nie zdrowo. Muszę się w końcu troszkę tym nacieszyć bo ostatnio ciągle coś zmieniam i nawet nie ma to jak się dobrze rozrosnąć
Podczytywałem o cichu by się nie pogubić, ale chęci i natchnienia na pisanie brak
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:20, 15 lis 2015

Do góry
Mało mnie tu ostatnio, ale nic nie chce się układać tak jak bym chciał, no cóż raz na wozie raz pod wozem

Z przyjemniejszych spraw to dotarł do mnie Dyplom i na szczęście w idealnym stanie bo na punkcie pogniecionych kartek mam małą fobię Nagrody w połowie dotarły, a rękawice są tak ładne, skóra tak mięciutka, że chyba będą tylko wisieć bo jakoś szkoda mi ich brudzić w ziemi

Na tapecie także projekt podjazdu do którego nie jestem do końca przekonany, ale muszę zostawić maksymalną ilość trawnika bo nie mam możliwości odprowadzenia wody w stronę drogi na szczęście działka nie jest najniżej położona. Zniknie 60m^2 trawnika co mnie specjalnie nie martwi bo problemu z rozjeżdżonym trawnikiem mam serdecznie dość. W tym tygodniu okaże się kiedy będzie to wykonywane. Czekają mnie konkretne wykopki. Przy okazji bardzo możliwe, że rabaty się powiększą co nie do końca jest dobre, fakt będę mógł rozsadzić moją gęstwinę, ale z drugiej strony jak zaplanować 35 metrową rabatę wykorzystując tylko moje rośliny.
Tak prezentuje się obecna wersja.

Zabieram się również powoli za wiankowanie bo o dziwo mam kilka zamówień. Trzeba się wybrać po zapasy i po gałązki brzozy bo powstaną kolejne choinki Przynajmniej będę miał zajęcie.

W ogrodzie nic się nie dzieję, czekam tylko na kopczykowanie róż i muszę jeszcze zadołować moje doniczkowo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:06, 15 lis 2015

Do góry
Jazyy witam i dziękuję Giganteus nie sprawia u mnie kłopotów rośnie od 4 lat w jednym miejscu, ale ma tam bardzo słabą glebę i nie dostaje nawozu, woda wystarcza mu by wybujać na blisko 3 metry do góry. Ja go bardzo polecam, ale musi mieć miejsce i trzeba przewidzieć tą wysokość na minimum 250cm.
Wiosną będę ukopywał ciotce część i coś tak myślę, że to będzie moment w którym pojawi się problem

Bożenko dziękuje bardzo

Jolu no widzisz nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Rafaela zależy z której strony rabat ale domyślam się, że chodzi o Georgia Plum jak dla mnie jest to najbardziej fioletowa żurawka o bardzo wyrazistym kolorze i nie wpada w róż, należy do dość kompaktowych żurawek i nie lubi nadmiaru wody wiosną
Ogród Loczka 19:48, 09 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Wam to dobrze miło zobaczyć chociaż na zdjęciach
No i gratulacje

Dzięks Luki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies