Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasik 17:28, 15 lis 2015

Sójka to cudowny ptaszek, jestem przeszczęśliwa jak do mnie niekiedy zawita. W tamtym roku widywałam je częściej , ale w tym chyba nie było jej wcale. To chyba wina moich czworonogów, albo ja taki obserwator do niczego.

A co do wizyty u Ciebie, to nie ma takiej możliwości by się zawieść, to jest po prostu niemożliwe.

Buziaki i uściski ogromniaste, bo mnie dawno nie było i muszę dwa razy mocniej.
AGDULA 19:18, 15 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Marzenko a co ja mam fotografowac? Paskudna pogoda , nic ciekawego nie ma i przez kilka miesiecy nie bedzie . Dzis zakupy rh robiłam z Krysią i Anią z ogrodu z pergola , nowa fajna dziewczyna na Ogrodowisku , bardzo sympatyczna i ładna.No dwa zdjecia dla Ciebie choc wieje z nich nudą.

Miłego dnia wszystkim.

Mnie się bardzo podoba to zdjęcie! A jak się porówna ten obraz z kwitnącymi rododendronami, to dopiero niesamowite zestawienie. Ale każda sceneria jest rewelacyjna Te drzewa są świetnym tłem dla Twoich kompozycji ogrodowych To jest jakiś park?
Luki 20:50, 15 lis 2015

Bożenko cały czas podczytuję, jesień w kolorach podziwiałem i teraz też mi się podoba. Świerk serbski mnie przeraża i zachwyca jednocześnie, oczywiście swoim rozmiarem
Czytam, że planujesz Jana III Sobieskiego, mam 2 sezony i jestem z niego zadowolony. Gęsto rośnie, ma bardzo ciemno zielone błyszczące liście, kwitnie jako ostatni u mnie. Jedyne co to krótko trzyma stare liście
Pozdrawiam i uprzedzam, u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma co oczu męczyć na zaglądanie
Urszulla 21:07, 15 lis 2015

Bogdziu, byłam u Ciebie rano ale mój komp. był dziś okupywany przez dzieciaki więc nic nie zdążyłam napisać. Wracam już tylko z pozdrowieniami wieczornymi
U nas dziś lało, wiało, było jesiennie ponuro. Ogród podlało.
Bogdzia 21:45, 15 lis 2015

Dorota123 napisał(a)

Jak można być zawiedzionym widząc Twój ogród na żywo???? To nie możliwe, już kiedyś Ci pisałam, że Twój ogród był pierwszym, który oglądałam na Ogrodowisku, zawsze chętnie spaceruję po nim wirtualnie, a fotki ze spotkań majowych wręcz chłonę jak gąbka. Będzie mi bardzo miło przyjechać do Ciebie, mimo, że odległość ok.250 km.

Spojrzałam na mapy , wyszło mi ok 230km ale to prawie tyle ile piszesz, faktycznie trochę daleko ale może z kimś się wybierzesz. Prawdopodobnie Mała Mi też przyjedzie a ma jeszcze dalej.Więc do maja.
Bogdzia 21:51, 15 lis 2015

Kasik napisał(a)
Sójka to cudowny ptaszek, jestem przeszczęśliwa jak do mnie niekiedy zawita. W tamtym roku widywałam je częściej , ale w tym chyba nie było jej wcale. To chyba wina moich czworonogów, albo ja taki obserwator do niczego.

A co do wizyty u Ciebie, to nie ma takiej możliwości by się zawieść, to jest po prostu niemożliwe.

Buziaki i uściski ogromniaste, bo mnie dawno nie było i muszę dwa razy mocniej.

Kasiu juz od dawna chce do Ciebie zajrzec ale zawsze jestes gdzies na dalszych stronach i jak Cię szukam zaczynaja mnie bolec oczy i odpuszczam. Miło że zajrzałas bo teraz łatwiej Cię znajdę. Wiem juz że cebulek jeszcze nie posadziłas , to tak jak ja , choc częśc posadziłam bardzo wczesnie bo we wrześniu ale z Małą Mi zrobiłyśmy jeszcze zakupy i pewnie jutro dostanę i będę sadzic.Ptaki na pewno boją sie psów i wolą leciec tam gdzie im nikt nie zagraza , no chyba że pożywic sie przy innych zwierzętach mogą to wtedy muszą miec odwagę.
Dzięki za miłe słowa. Buziaki i mam nadzieje ze znów sie spotkamy bo w Pęchęcinie nie było nawet czasu by pogadac.
Bogdzia 21:53, 15 lis 2015

AGDULA napisał(a)

Mnie się bardzo podoba to zdjęcie! A jak się porówna ten obraz z kwitnącymi rododendronami, to dopiero niesamowite zestawienie. Ale każda sceneria jest rewelacyjna Te drzewa są świetnym tłem dla Twoich kompozycji ogrodowych To jest jakiś park?

Te drzewa to las który jest za moim płotem ale dwa rzędy drzew są na mojej działce więc to co widac to moje buki.Muszę przyznac że faktycznie dużo dają ogrodowi ale i dużo miejsca zabieraja. Pozdrówka ślę.
Bogdzia 21:58, 15 lis 2015

Luki napisał(a)
Bożenko cały czas podczytuję, jesień w kolorach podziwiałem i teraz też mi się podoba. Świerk serbski mnie przeraża i zachwyca jednocześnie, oczywiście swoim rozmiarem
Czytam, że planujesz Jana III Sobieskiego, mam 2 sezony i jestem z niego zadowolony. Gęsto rośnie, ma bardzo ciemno zielone błyszczące liście, kwitnie jako ostatni u mnie. Jedyne co to krótko trzyma stare liście
Pozdrawiam i uprzedzam, u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma co oczu męczyć na zaglądanie

Łukasz czasem zaglądam do Ciebie ale nic nie pisałam bo w planowaniu to ja niestety nie pomogę. Wiem że robisz ogród siostry a ze u Ciebie byłam to nawet znam ten teren. Jestem pewna ze to co wymyślisz bedzie piękne.Kupiłam tego Jana III Sobieskiego , szkoda ze późno kwitnie wolę takie kwitnące w środkowym okresie kwitnienia rh a tym gorzej że posadziłam go koło takiego kwitnącego dosc wczesnie , będzie dysonans i przesadzanie ale na razie niech podrośnie to potem go przesadze.Pozdrówka serdeczne przesyłam.
Bogdzia 22:01, 15 lis 2015

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, byłam u Ciebie rano ale mój komp. był dziś okupywany przez dzieciaki więc nic nie zdążyłam napisać. Wracam już tylko z pozdrowieniami wieczornymi
U nas dziś lało, wiało, było jesiennie ponuro. Ogród podlało.

U mnie wiało wczoraj i dzień wcześniej a dzis od rana mżyło a po południu popadało , nawet sporo bo 9l na metr kwadratowy.Szkoda ze juz przestało i jutro juz ma nie padac ale w tygodniu jeszcze zapowiadają, ważne żeby sie studnie znów napełniły żeby w lecie wody nie zabrakło. Macham Ula.
sylwia_slomc... 22:04, 15 lis 2015

Bogdzia nie jest źle u mnie od 3 tygodni woda w rowie znowu jest