90 proc ogrodów tutaj tak ma. Pochodź po wątkach i zobaczysz. Tylko zachowaj odleglości żeby za kilka lat korony nie weszły na iglaki. Ja mam platany buki i klony i katalpę na tle tuj.
Jak sie zaweźmiesz to zrobisz ładny ogród. Jak tu trafiłaś to masz szansę zobaczyć że własnymi rękami i bez projektantów i firm można zrobic pięknie zielone otoczenie domu.
Twój Teren ma potencjał. Zakładaj wątek i do dzieła.
Bożenko, kiedyś przeglądałam exify zdjęć hiacyntów. I wiesz co? One wcale nie tak krótko kwitną, bo ok. 2 miesiące. Biją na głowę tulipany i inne cebulowe. Zaczynają kwitnąć w marcu, a kończą pod koniec maja. A gdy chłodny maj, to ciągną nawet do czerwca. Mam różne odmiany i kolory. Najbardziej lubię pojedyncze, ubogie
Te wypasione, pełne po większym deszczu pochylają się smutno.
A może w tym cypelku murek, i symetrycznie po lewej? Akcent na wejście w lasek? Podnóże obsadzić tym niebieskim, co go mam od Ciebie (ciągle zapominam).
Dzięki za cypripedium, moje jeszcze nie tak wyrywne, ale metodą dlikatnego macania odliczyłam chyba wszystkie. Dwa mam w doniczkach, bo coś je ciągle od spodu wypychało. Najbardziej bałam się o formosanum, ale wychodzi
A jakie nowe miejsce masz dla niego?
Miło czytać, że tak lekko przyjęłaś zmiany wokół ogrodu. Dzielna jesteś
Pogodnych, spokojnych Świąt Wielkanocnych,
zdrowia, pomyślności i wiosennego nastroju
oraz coraz cieplejszych dni i sukcesów w ogrodzie
wszystkim Ogrodniczkom i Ogrodnikom