Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:50, 29 mar 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Polinko nie wiem od czego zacząć...Danusia radzi posadzić Nigry na tle gospodarczego i wciąż nie jestem przekonana czy moja rabata na oczyszczalni ma być kolorową wyspą czy ograniczyć gatunki tak jak Ty!boję się popełnić kolejne błędy i brak zdecydowania poza tym na zewnątrz czeka nas elewacja,brak komunikacji i czekam na przeprowadzkę która jest priorytetem,wiec inwestycje ogrodowe chyba muszą poczekać.Stąd moje rozżalenie a plany tylko w mojej głowie...

Sylwik, napisałam już u Ciebie ale dodam,że w ogrodzie wszyscy popełniamy błędy Zaprojektujemy rabatkę, posadzimy rośliny i ogarnia nas szczęście A w następnym roku stwierdzamy, że chyba nam coś na oczy padło ( pozdrawiam Toszka), że w danym miejscu coś posadziliśmy i znów zmieniamy...to normalne i chyba każdy tak ma...
Ja dzisiaj w drugim ogrodzie podczas przerwy na kawę nagle doznałam olśnienia gdzie ma być ławeczka...rok czasu dumałam nad miejscem dla niej a dzisiaj w jednej sekundzie mówię-no przecież to jest idealne miejsce

Pomieszkasz "chwilę" na nowym, poczujesz dom, ogród i zobaczysz, ze sama dojdziesz do tego co Ci w duszy najlepiej gra
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 11:26, 29 mar 2017

Do góry
Dziękuję kochane!Roma,Polinka chyba macie rację,ciężko zajmować się ogrodem na odległość,narazie jestem zmuszona odpuścić...mogę tylko zadbać o to co już rośnie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:06, 29 mar 2017

Do góry
U mnie też suche badylki, ale Polinka napisała, żebym nie traciła ducha i poczekała.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 29 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj skończyłam czyszczenie 48 szt. smaragdów a dzisiaj było wielkie cięcie

Fajnie, że masz już to za sobą
Ja w przyszłym tygodniu może w końcu zrobię kosmetyczne cięcie i prysnę Pinivitem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:40, 29 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Skrzyp można, a nawet trzeba
Jakie reflektorki planujsze u siebie?

Mam pytanko o suszona pokrzywę, bo mam taka i nie wiem za bardzo jakie proporcje zrobić do gnojówki Jakie dajesz przy suszonej ?
Mój ogród pod lasem 08:04, 29 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ale sobie tempo narzuciłaś

Bo Polinko...jade pojutrze na narty a gdy wrócę to już będzie pewnie pełnia wiosny i pewne tematy przepadną
Mój ogród pod lasem 22:48, 28 mar 2017

Do góry
Ale sobie tempo narzuciłaś
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:46, 28 mar 2017

Do góry
Świetny pomysł z akwarium! I dobrze, że wytłumaczyłaś bo już się bałam, ze te rybi to tam uwięzione

Moja codzienność - ogród Oli 22:39, 28 mar 2017

Do góry
Kochana Ty chyba nie wiesz co to nuda Masz tyle zielonego, ze ogród nawet wczesną wiosną wygląda świetnie, nie wspominając o porządku

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:32, 28 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Kami, a ja tyle traw

Poli, a ja Cię ostatnio wspominałam przy cięciu moich traw
Moje małe wielkie marzenie 22:32, 28 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Alu
Moje cisy też czerwone od dołu...ale na szczęście to nie tujki na których o wiele gorzej to wygląda

Polinko wiem, że cisy potrafią się odbudować, na całe szczęście i dlatego tak mi się podobają

U mnie psiak co niektóre tujki obsikał, łobuziak jeden.
Pogubiłam się po drodze... 22:15, 28 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Fajnie trzcinniki wystartowały
znalazłam dla nich już dobry dom
Komendówka 22:06, 28 mar 2017

Do góry
roma2 napisał(a)

. Bardzo się cieszę już! Bardzo, bardziej, najbardziej, będę się cieszyć, gdy przyjdą takie jak oczekiwałaś.

Tak jak mówiłaś-kontakt rewelacyjne i niezwykle merytoryczne odpowiedzi.
Mają być u mnie za tydzień we wtorek to dam znać Matko Chrzestna

Kiedyś będzie tu ogród 22:03, 28 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)

Alicjo zdjęć nie mam, bo nigdy mi nie przyszło do głowy robić jak wszystko ok. Taka biała grzybnia jest bardzo częsta u sosen, które nie miały dużych dawek sztucznych nawozów. I bardzo pożadana. I ładnie pachnie... (PS znaczy dla mnie, tak pieczarkowo. Ale mój eMuś stwierdził, że śmierdzą te korzenie)

Ciekawa informacja! całe życie człowiek się uczy
Pogubiłam się po drodze... 22:00, 28 mar 2017

Do góry
Fajnie trzcinniki wystartowały
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:57, 28 mar 2017

Do góry
Podpisuję się pod słowami Romy! Sywia chyba za dużo teraz macie na głowie aby jeszcze o ogrodzie myśleć...
Przeprowadzicie się, posiedzisz w ogrodzie, poobserwujesz gdzie najczęściej chodzicie, gdzie Ci się najlepiej kawę pije a które widoki denerwują Cię najbardziej...
Myślę, że na wszystko przyjdzie czas a teraz może obsadz donice wiosennymi kwiatuchami i już będzie miło

Buziaki Sylwuś
Zielonym do góry... :) 21:47, 28 mar 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
Witam wszystkie dobre duszyczki

Cieszę się że mogłam Wam rozzrywki zapewnić - chociaż niekoniecznie mi wtedy było do śmiechu teraz już tak

Coś chyba ze mną nie tak bo na drugich zajęciach z angielskiego dziewczyna która mnie pierwszy raz w życiu widziała powiedziala że jestem szalona - kurde ja starsza pani projektnt

Agatko a na długo Ci starcza akumulator? Ja chyba jednak wezmę takie nożyce na kabel (Danusia mówiła żeby chować przewód w rękaw to się dłużej uchowa) I chce taki ze skrętną rączką - bo u mnie cięcia I cięcia będzie (a mam ok.100m żywoplotu grabowego plus w przyszłości dojdzie drugie piętro w szpalerze, I tak z 40m cisowego, dojdzie kolejne 40m thujowego, 20m świerkowego .... zalety działki w ksztalcie pasa startowego

Jak będziesz wybierać nożyce elektryczne to zwróc uwagę na wagę. Ja niby mam lekkie a i tak po kilku smaragdach ręcę mdleją i potrzeba przerwy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:05, 28 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Sylwik, dlaczego w miejscu?? Jak dobrze pamiętam to miałaś już konkretny plan?

Polinko nie wiem od czego zacząć...Danusia radzi posadzić Nigry na tle gospodarczego i wciąż nie jestem przekonana czy moja rabata na oczyszczalni ma być kolorową wyspą czy ograniczyć gatunki tak jak Ty!boję się popełnić kolejne błędy i brak zdecydowania poza tym na zewnątrz czeka nas elewacja,brak komunikacji i czekam na przeprowadzkę która jest priorytetem,wiec inwestycje ogrodowe chyba muszą poczekać.Stąd moje rozżalenie a plany tylko w mojej głowie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:55, 28 mar 2017

Do góry
Wczoraj skończyłam czyszczenie 48 szt. smaragdów a dzisiaj było wielkie cięcie

Przed

W trakcie

I posprzątane

Teraz tylko jeszcze podzielić miskanty, przyciąć bukszpany, posadzić cisy, zamontować reflektorki i można sypać nową korę i kamień Czyli gdzieś za miesiąc...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:47, 28 mar 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Inspirująca wiosna u Ciebiepozdrawiam wiosennie
A ja wciąż stoję w miejscu

Sylwik, dlaczego w miejscu?? Jak dobrze pamiętam to miałaś już konkretny plan?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies