Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 13:13, 28 mar 2017

Rozkazuj Kamila , zaklinaj czy jakie tam sposoby jeszcze znasz ja tez będę
Ale roboty jeszcze ogrom:
- cisy do przycięcia a mam problem z poziomym ustawieniem sznurka w linii
- krzewy trzmieliny do przesadzenia-7 szt
- 3 derenie do posadzenia
-cisy i choiny do kupienia i posadzenia( to jest najfajniejsze )
- wertykulacja trawnika i dosiewki (masakra)

Nie wspomnę o innych zakupach i sadzeniu ,które mus poczynić
Może do jesieni zdąże
anna_t 14:18, 28 mar 2017

Gdzie trzmieline przesadzasz? Nic nie pisałaś chyba na ten temat?
malgol 14:22, 28 mar 2017

No chyba nie pisałam bo tyle tych zmian wprowadzam,że sama zaczynam się gubić
Teraz rosną w cieniu, pod sosnami,zadnego pożytku z nich bo się nie przebarwiają a na dodatek nie osłaniają ogrodzenia między sasiadką. Chce je przenieść w trochę bardziej słoneczne miejsce pod grill( tam tez się przyda latem osłona przed ciekawskimi ) a tu w cieniu posadzic cisy i choiny kanadyjskie.Rabata w tym miejscu jest dość szeroka więc powinny się zmieśćic a i cień im nie będzie szkodził
Przed cisami derenie ivory Halo więc będzie kontrast i zimą nie będzie pusto..myślisz ,że będzie ok?
Anda 14:38, 28 mar 2017

Daj znać, jak zobaczysz pierwsze oczka na Golden Celebration Jakoś trzy tygodnie temu (miałam wtedy czas wykopywania róż ) dałam koleżance róże Jacques Cartier. To co prawda młoda, dopiero dwuletnia róża, ale już pokazuje u niej oczka U mnie miała już ok. 1,50 do 1,60, więc nie była całkiem malutka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 15:12, 28 mar 2017

Dam znac Ewa na razie dzisiaj musze ją dociąć do wymaganej wysokości
malgol 22:11, 28 mar 2017

Ewa, docielam na tyle . Starczy?

polinka 22:48, 28 mar 2017

Ale sobie tempo narzuciłaś
ElzbietaFranka 00:14, 29 mar 2017

Byłam widziałam ładny ogród. Przede wszystkim bujny. Wszystkie rośliny takie zdrowe dorodne. Az nie chce się wierzyć, że tworzysz ogród od 4 lat chyba się nie mylę. W każdym razie stare drzewa mają swój urok.
Przyszłam z wątku nie pamiętam (ogród Ani?), ale była mowa o irgach chciałaś posadzić na skarpie. Właśnie szukałam tej skarpy.
Ja na twoim miejscu do takiego ogrodu irgi bym nie posadziła, chyba, że gdzieś z tyłu gdzie nie widoczna, ale zapytaj fachowców Toszka się pojawia u ciebie więc zapytaj. Może poleci jakąś odmianę która nie będzie tak wybujała jak u mnie, że musiałam w pewnych miejscach ją wytępić.

Jeszcze jedno przepiękny skalnik nad tej piwniczce.

malgol 08:02, 29 mar 2017

Dzięki Ela za miłe słowa i konstruktywne rady Właśnie na ta piwniczkę chciałam irgę, od strony lasu czyli tej oglądanej raczej przez dzikiNie mam siły wdrapywać się na ten skalniak , pielić go , przycinać rośliny itp. Wiosną jest goła zachwaszczona ziemia więc myślałam o czymś co ją zakryje na amen Ale przemyślę jeszcze ten wybór
A jaka ty masz odmianę? Bo Danusia poleca irge Major i sadzi w wielu ogrodach dlatego sądziłam ,że jest ładna
malgol 08:04, 29 mar 2017

polinka napisał(a)
Ale sobie tempo narzuciłaś

Bo Polinko...jade pojutrze na narty a gdy wrócę to już będzie pewnie pełnia wiosny i pewne tematy przepadną