Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 16:46, 28 mar 2017

Basilikum napisał(a)
Lauba mi sie podoba i jej nazwa tez. Koniecznie musi byc u Ciebie

Obliczenia wodne tez mi sie podobaja
ja konewka podlewam

Lauba koniecznie, wiem . Obliczenia wodne spowodowane troską o cisy. Nie umiałam ogarnąć ile dostają wody, bo takie stanie i lanie nużące jest. To sprawdziłam i byłam bardzo zdziwiona względnością czasu
roma2 16:48, 28 mar 2017

polinka napisał(a)
I ja potwierdzam, że smaragdy to ekspres w tempie wzrostu

Pozdrawiam Roma i melduję, że cisy już zamówione

. Bardzo się cieszę już! Bardzo, bardziej, najbardziej, będę się cieszyć, gdy przyjdą takie jak oczekiwałaś.
roma2 20:39, 28 mar 2017

Pytanie do Toszki (i chyba Mazana kochanego), choć obawiam sie z lekka, że będę musiała przeprowadzic analizy laboratoryjne. Ale zapytam . Mieszkam blisko tzw. kamionki (tak to jest nazywane potocznie). To stare, wypełnione już dziś wodą wyrobisko po cementowni Piast w Opolu. Skały wapienne dookoła. Czy dałoby się te łupki (duże, średnie, małe, malutkie i bardzo malutkie) jakoś wykorzystać? Mam na myśli dodanie tam gdzie rośliny potrzebują zasadowej ziemi? Czy nie ma co kombinować?
zbigniew_gazda 21:36, 28 mar 2017

Byłem i przeczytałem o Waszych planach. Do szmaragdów też namawiam. Jak kupisz metrówki, to za 2 lata jest ich drugie tyle. Sadź na wiosnę czyli teraz albo w jesieni.
polinka 22:06, 28 mar 2017

roma2 napisał(a)

. Bardzo się cieszę już! Bardzo, bardziej, najbardziej, będę się cieszyć, gdy przyjdą takie jak oczekiwałaś.

Tak jak mówiłaś-kontakt rewelacyjne i niezwykle merytoryczne odpowiedzi.
Mają być u mnie za tydzień we wtorek to dam znać Matko Chrzestna

Mira104 06:36, 29 mar 2017

To se poczytałam Zrobię Ci trochę mętlik, ale to dlatego, żebyś jeszcze pomyślała Ładny byłby żywopłot z choin kanadyjskich i zobacz u Boberki ona ma też fajny z żywotników, ale taki inny, no jak zobaczysz to zrozumiesz co mam na myśli
sylwia_slomc... 08:40, 29 mar 2017

roma2 napisał(a)

No własnie nieoczekiwanie włączył się mąż . Chce zimozielone . Nie żebym się przejmowała, bo i tak posadzę co chcę , ale dał mi do myślenia. Tawuły za małe! Nie zasłonią. Nie uwierzysz, ale zaczynam myśleć na odcinku od stodoły do sąsiada o żywotnikach. Sama nie wierzę, że to napisałam i się oficjalnie przyznałam. Myślę o Aureospicata. Ciętych.
Czekam na razy

a za co? Ładny jest jak ma młodziutkie przyrosty to taka żarówa, z pisardi ładnie się podkreśli. Na trzmielinę oskrzydlona namawiam uparcie jako niższe piętro, bo śliczna, a jesienią uczta dla oczu
sylwik69 11:48, 29 mar 2017

Roma dziękuję i życzę spełnienia marzeń w swoim domku,wiem jak bardzo się czeka...
Masz rację,w otoczeniu łąk,lasów ładnie będą się prezentować choiny kanadyjskie,żywotniki,tawuły,pęcherznice...obrałaś dobry kierunek!takie moje skromne zdanie i powodzenia
roma2 16:56, 30 mar 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Byłem i przeczytałem o Waszych planach. Do szmaragdów też namawiam. Jak kupisz metrówki, to za 2 lata jest ich drugie tyle. Sadź na wiosnę czyli teraz albo w jesieni.

Dziękuję Zbyszku! Coraz bliżej mi do nich. Mam trochę czasu, bo będę sadzić jesienią. Przekonałam się, że u mnie to lepszy wariant.
roma2 16:58, 30 mar 2017

polinka napisał(a)

Tak jak mówiłaś-kontakt rewelacyjne i niezwykle merytoryczne odpowiedzi.
Mają być u mnie za tydzień we wtorek to dam znać Matko Chrzestna

Będę zaglądać do Ciebie i tak, bom ciekawa co tam wymyśliłaś i jakiej odmiany szukałaś.