Poczytaj dokładnie art, o pielęgnacji hortensji i wszystko jasne. Nawóz kupujemy specjalny dla hortensji, albo Magiczna siłą do hortensji, albo inne np. żel w butelce. Najlepiej lać nawozy rozcieńczone w płynie, sypanie granulek nic nie da.
jeśli słabo rośnie to oznacza, że ma za słabą glebę, brak składników pokarmowych, brak wody, za dużo słońca. Poprawa któregokolwiek elementu pomoże hortensji. Rozkop dołek i nasyp dobrej ziemi, wyściółkuj, podlewaj obficie i nawozem co 2 tygodnie.
Milo spojrzec na radosne buzie .Ogród jak zawsze zjawiskowy Zdjecia robione z ukrycia wprowadzaja w dodatkowy zachwyt..Pozdrawiam serdecznie fajne dziewczyny.
Ps Tuniczki ładne ale Danusi jest lepiej w ciemniejszych kolorach z uwagi na kolor włosów i karnację .Po prostu jest bardziej wyrazista .Mam nadzieję ze szczerośc jest ceniona i nikogo nie obraziłam Świetnie spedzacie czas,, moze kiedys i ja poznam was osobiscie Nie ukrywam ze marzę o takim spotkaniu
Czy te listki czasem nie są gdzieś w środku? w wielkim zagęszczeniu?
Otrzep je i wyzbieraj, na wszelki wypadek zakup Mirage ==Topsin, podlej krzewy, a listki opryskaj florovitem.
większość faktycznie w środku, ale troszkę też i na zewnątrz.
jak tylko zapoznałam się z wątkiem, od razu poszłam oglądać "pod lupą" moje maluchy (od razu też żółknące listki poobrywałam i wytrzepałam), więc może trochę panikuje na wyrost.
Zrobię tak jak piszesz Danusiu, podleję Topsinem i opryskam Florvitem, dziękuję
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.
I to jest jedyne wyjście teraz. Też wygrzebię. I nie będzie wyłazić, i kosić będzie lepiej, i wyglądać będzie
Na weekend ma się poprawić pogoda, to podziałam
Fala ładna i zamaszysta. Fajnie będzie. Może zawijasek? a w zawijasku coś na pniu, choćby trzmielinka żółta?
Pokaże to na innych zdjęciach będzie wiadomo jak to wygląda.Nie ma roślin jeszcze,ale wycięłam,żeby pracować nad poprawą trawnika i nie nawozić tej części ,która i tak planowo była do wycięcia .
Rabata po lewo ma takie miejsce niedopracowane ...To co widać na wprost będzie dopiero poprawiane na wiosnę raczej
Dziękuję Danusiu za opinię
Hortensja boska, ale widok Witka w różowym durszlaku jeszcze lepszy
A mnie zastanawia po co ktoś do Anglii - ba - do autobusu bierze durszlak?
Sebciu, składane sitka podróżne są w Anglii, u nas nie ma. Po prostu ktoś sobie kupił a w autokarze mamy zwyczaj że wyciągamy i pokazujemy kto co upolował, oglądamy książki, które krążą potem w czasie jazdy.
Hortensja boska, ale widok Witka w różowym durszlaku jeszcze lepszy
A mnie zastanawia po co ktoś do Anglii - ba - do autobusu bierze durszlak?
Sebciu, składane sitka podróżne są w Anglii, u nas nie ma. Po prostu ktoś sobie kupił a w autokarze mamy zwyczaj że wyciągamy i pokazujemy kto co upolował, oglądamy książki, które krążą potem w czasie jazdy.
po obejrzeniu na Gardenarium ogrodu z wrzosowiskiem od razu wiedziałam, że to jest mój ogród marzeń
po tej lekturze nie tylko zakupiłam wrzosy, ale nawet miskanty, o których wcześniej nawet nie myślałam, bardzo mi się spodobały, natomiast u mnie jest teraz mnóstwo kostrzewy sinej, bardzo ją lubię, pięknie podkreśla kolory rabat
może przejdę teraz do bardziej bieżących wydarzeń
od zawsze marzyłam o wrzosowisku, niesamowicie mi się wrzosy i wrzośce podobają
temat mnie omotał i w końcu udało się stworzyć taki zakątek, oczywiście inspiracja wypłynęła od Danusi, a konkretnie ze strony Gardenarium, gdzie jest pokazany przepiękny ogród z wrzosowiskiem