Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 01:53, 14 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Fala ładna i zamaszysta. Fajnie będzie. Może zawijasek? a w zawijasku coś na pniu, choćby trzmielinka żółta?

Pokaże to na innych zdjęciach będzie wiadomo jak to wygląda.Nie ma roślin jeszcze,ale wycięłam,żeby pracować nad poprawą trawnika i nie nawozić tej części ,która i tak planowo była do wycięcia .
Rabata po lewo ma takie miejsce niedopracowane ...To co widać na wprost będzie dopiero poprawiane na wiosnę raczej
Dziękuję Danusiu za opinię

Co to jest "zawijasek" ?Ślimaczek ?

Na końcu rabaty jest "koło"))))
Martek 01:54, 14 sie 2012

malgocha1960 napisał(a)
Marta, ładna babka z ciebie,elegancka,nie wygladasz na kogoś grzebiacego w ziemi.

Dziękuję Małgocha1960 grzebie tylko zawsze dokładnie szczotkuję za paznokciami ))))))
Martek 01:59, 14 sie 2012

an_tre napisał(a)
Rabatka wypieszczona, a ogrodniczka padnięa ;P Marto pewnie każda z nas tak ma sukces okupiony wysiłkiem

Dwa dni tak serio bolały skrzydła,nadgarstki i mięśnie bo poszłam doprawić się na skarpę i wyplewiłam pół wsi za płotem Żartuję,ale trochę się uwzięłam na to co zasłaniało pożyteczne zielsko.W sobotę pojechałam pieliłam na innej działce i zauważyłam,że nie mam zakwasów
Zdrowo i przyjemnie jest się tak zmęczyć byleby nie przesadzić i wszystko w granicach rozsądku
Potem jest przyjemnie patrzeć na ten ład ...
Martek 02:03, 14 sie 2012

asc napisał(a)
Za to jak człek się napracuje, to wie, że to jego Ja lubię się zmęczyć w ogrodzie... to takie przyjmene zmęczenie..... z wyjatkiem wycinania przemarznietej pnacej róży w ilosci 20m biezących..... i 60 metrów jeżyny, która przywlekłą sie z jodłami.. i nawet randap jej nie bierze.... Rośnie we wszystkich kierunkach i na wysokosć 4 metrów w ciagu 2 miesiecy...... Wolę już kompost przerzucać, a to nic przyjemnego bo kompostownik też zrypalismy .... i tam się nie kompostuje a gnije..... u siebie o swoich porażkach nie mogę pisać, wiec Martek podziamie u Ciebie....
I idę spać widząc jeszcze praskie łany trawki z werbena.... ależ to było piękne.....

Gadaj ile chcesz i co ci ślina na język
Zgadzam się z tobą z tym zmęczeniem też tak lubię
Martek 02:05, 14 sie 2012

Oj Ekfiku
Mala_Mi 08:18, 14 sie 2012

No tak, o 2 w nocy to można tylko monologi gadać....... Ja już wymiękam po nocnych posiadówkach...... z powodu pogody ledwo wstaję....
Nastrój też wczoraj miałam kiepski, bo dowiedziałam sie że moja dawna dobra koleżanka nie żyje..... co prawda od dawna nie miałyśmy kontkatu , co nie zmienia faktu, że bardzo ja lubiłam....
Pszczelarnia 08:36, 14 sie 2012

Martku, i ja nie zdążyłam posłuchać. Bo jestem w ferworze przygotowań do wycieczki na ... ?
marzena 19:16, 14 sie 2012

witaj Marta, miło, że mogłyśmy choć chwilę porozmawiać u Ani...
mam tylko jedno zdjecie, na którym jesteś...chyba zawołałam i odwróciłaś się ...
pozdrawiam
Martek 01:12, 15 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Martku, i ja nie zdążyłam posłuchać. Bo jestem w ferworze przygotowań do wycieczki na ... ?

To nic.Piosenki są więc mogę podrzucić kiedyś link z jakąś moją ulubioną
Martek 01:14, 15 sie 2012

asc napisał(a)
No tak, o 2 w nocy to można tylko monologi gadać....... Ja już wymiękam po nocnych posiadówkach...... z powodu pogody ledwo wstaję....
Nastrój też wczoraj miałam kiepski, bo dowiedziałam sie że moja dawna dobra koleżanka nie żyje..... co prawda od dawna nie miałyśmy kontkatu , co nie zmienia faktu, że bardzo ja lubiłam....

Każda tego typu wiadomość jest niefajna.
Ja podrzuciłam link z audycji o Marcinie Różyckim we czwartek jest pogrzeb,miał 36 lat .Piękny głos,świetne teksty tylko trzeba lubić poezję śpiewaną ,piosenkę autorką itp...