Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Madzenka 06:43, 14 sie 2012

Dollarki też śliczne A pokazalbyś w dalszym ujęciu.
Pszczelarnia 08:57, 14 sie 2012

Sebciu, z tymi dwoma rękoma to super Ci wyszło. Faktycznie dwoma lepiej się pracuje przy kwiatach niż jedną.
A mnie dzielenie i takie domowe szkółkarstwo bardzo się podoba, Ty więcej architekt jesteś.
Sebek 09:07, 14 sie 2012

nebel napisał(a)

Znam ten stres. Ja się przed każdą jazdą stresuję, a co dopiero będzie przed egzaminem - chyba Nerwosol będę bać

Sebek, co to jest forum o ogrodach czy o wszystkim?
Hortencja, to jest to co mnie interesuje
mam taką samą u siebie 2 lata - rośnie, ale jest jakaś mizerna - jak jej mogę pomóc, roslina to coś co żyje, trzeba sie nad nia pochylić...
Możesz podpowiedzieć jak o nią dbać?
Przede wszyskim jak i kiedy nawożić? Mam z tym ciągle problem?
ewa

Forum jest o wszystkim, ale w wątkach tematycznych musimy się ograniczać

Co do hortensji - myślę, że pomoże ten artykuł

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja
Sebek 09:19, 14 sie 2012

Ewo - no teraz toś mnie dobiła - ja takich rzeczy to nie wiem. Masz rację, że pigwowiec to krzak, a pigwa to drzewo. Jednak wyguglałem takie coś

Pigwa ma owoce duże, wielkości gruszki, mocno pachnące. Skórka pigwy polskiej zazwyczaj jest lekko woskowata, lepiąca. Nie dotyczy to pigw importowanych. Dojrzałe owoce nie są zbyt twarde. Pigwowiec ma owoce małe, okrągłe, twarde. Skórka jest bardzo gładka w dotyku.

Madżenko - jasne. Nie wiem czy dzisiaj zdążę, bo wieczorem mamy gości. A normalnie od rana mam zły humor, bo jak padało to nam źle robotnicy założyli folię na dachu (bo zmieniamy na połowie domu) i jak padało przed caluuuuśką sobotę to nam woda wyciekła przez sufit do łazienki, więc odpadła farba, wyschło, pomalowałem no i OK. Dzisiaj mama mi przychodzi z wiadomością, że robotnik się o nas "troszczący" wlazł do łazienki i zdarł nam pół sufitu w celu ponownego gładzenia. Niby miło, ale wczoraj łazienkę sprzątałem trzy godziny włącznie z myciem fug szczoteczką , a dzisiaj wszystko w pyle ...

Ewuś - ja? architekt? Przecież to dwa osobne terminy
Gardenarium 11:57, 14 sie 2012

nebel napisał(a)

Hortencja, to jest to co mnie interesuje
mam taką samą u siebie 2 lata - rośnie, ale jest jakaś mizerna - jak jej mogę pomóc, roslina to coś co żyje, trzeba sie nad nia pochylić...
Możesz podpowiedzieć jak o nią dbać?
Przede wszyskim jak i kiedy nawożić? Mam z tym ciągle problem?
ewa

Poczytaj dokładnie art, o pielęgnacji hortensji i wszystko jasne. Nawóz kupujemy specjalny dla hortensji, albo Magiczna siłą do hortensji, albo inne np. żel w butelce. Najlepiej lać nawozy rozcieńczone w płynie, sypanie granulek nic nie da.

jeśli słabo rośnie to oznacza, że ma za słabą glebę, brak składników pokarmowych, brak wody, za dużo słońca. Poprawa któregokolwiek elementu pomoże hortensji. Rozkop dołek i nasyp dobrej ziemi, wyściółkuj, podlewaj obficie i nawozem co 2 tygodnie.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
Kindzia 12:04, 14 sie 2012

Magiczna siła jest niezastąpiona. U mnie rosną ogrodowe jak na drożdżach
gunia1990 19:04, 14 sie 2012

Sebek, trzema sobie powtarzać, że się zda, cokolwiek by się nie stało U mnie podziałało, choć w sumie powinien mnie egzaminator oblać A na koniec mi jeszcze rady dawał, żebym uważał na drogach na mojej dzielnicy, bo duży ruch jest
Evchen 20:35, 14 sie 2012

Sebciu... jak Twoje sadzonki żurawek, przyjęły się wszystkie?
anieszka 21:24, 14 sie 2012

Sebek to skarbnica wiedzy
U mnie żurawki przyjęły się wszystkie
Sebek 13:20, 15 sie 2012

Evchen napisał(a)
Sebciu... jak Twoje sadzonki żurawek, przyjęły się wszystkie?

Zielone - rosną, ładnie nawet Bordowe - chyba dwie nie, ale to byłby cud, gdyby się przyjęły
Ale mam na nie już zamówienia, także nie będą się zastanawiać gdzie wcisnę 30 żurawek?