Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 23:37, 13 sie 2012

Tylko nie wiem czy będę ciąć hortensje - chcę takie wysokie jak Danusia W sumie to się cieszę, że nie ściąłem w tym roku anabelli, bo dzięki temu są wysokie i kwiaty mimo tego, że leżą to je widać SD zostawię też w spokoju - niech sobie rosną
Gardenarium 23:39, 13 sie 2012

A jak SD? się mają? U mnie uliczne ktoś sobie ściął Wszystkie najładniejsze

Instagram Ogrodowiska
Sebek 23:49, 13 sie 2012

Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnienia Ale jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.

A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponować I po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to
Megi 23:55, 13 sie 2012

Sebek, dopiero skończyłam Twoje wątki, aleś Ty piśmienny chłopie pracowity i pomysłowy zresztą też.

Odnośnie egzaminu na prawko, to miałam podobną historię jak Gosia, z tym że ja się zbuntowałam przy parkowaniu w mieście. Jedziemy zatłoczoną osiedlową uliczką i egzaminator każe mi zaparkować, a ja do niego, że tutaj nie mogę, bo się samochód nie zmieści. On do mnie, że się zmieści, a ja już cała w nerwach (a dodam, że pyskata bywam więc mu odpaliłam, że chyba bez lusterek i jadę dalej prosto, więc przy następnym wolnym miejscu on mi znowu każe parkować i tym razem już zaparkowałam. bo było więcej miejsca. Po powrocie do ośrodka wyłączyłam silnik, odpięłam pas, złapałam swój plecak i chodu z samochodu gonił mnie ze świstkiem przez pół parkingu, a jak dogonił, to stwierdził, że co to się porobiło, żeby on młode dziewuchy na starość ganiał

Mój tata, który na mnie czekał, płakał wprost ze śmiechu, a ja jak ostatni tłumok stałam i nie zakumałam, że zdałam, ale wiem, że różnie to bywa z egzaminatorami. Jedni są ok, inni to postrach zdających. Ileż to ciekawych historii krąży o niektórych z nich, ludzie się prawie modlą, żeby tylko im się nie trafił Pan X lub Y
Madzenka 23:58, 13 sie 2012

Sebek napisał(a)
Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnienia Ale jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.

A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponować I po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to

A ja pod limlajtkmi mam laurowiśnie .
Śliczne u Ciebie horti!!!
Sebek 23:59, 13 sie 2012

To jest hit No ale nie rozumiem jak można uciekać przed egzaminatorem ?
Sebek 00:00, 14 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

A ja pod limlajtkmi mam laurowiśnie .
Śliczne u Ciebie horti!!!

To specjalnie dla Ciebie jeszcze dwa zdjęcia Silver Dollarów

Megi 00:03, 14 sie 2012

Śliczne masz Dolarki, dobrze że u mnie nigdzie ich nie ma, ulga dla portfela.

Sebek napisał(a)
To jest hit No ale nie rozumiem jak można uciekać przed egzaminatorem ?

w takich nerwach to ja nigdy w życiu chyba nie byłam ( przy tym matura, studia, magisterka to jakiś pryszcz był i w sumie po latach dziwię się sama sobie, dlatego że uwielbiam wprost prowadzić samochód. Kompletny relaks gdy siadam za kierownicą, a wtedy .... szkoda gadać.
Sebek 00:09, 14 sie 2012

Znam ten stres. Ja się przed każdą jazdą stresuję, a co dopiero będzie przed egzaminem - chyba Nerwosol będę bać
nebel 01:51, 14 sie 2012

Sebek napisał(a)
Znam ten stres. Ja się przed każdą jazdą stresuję, a co dopiero będzie przed egzaminem - chyba Nerwosol będę bać

Sebek, co to jest forum o ogrodach czy o wszystkim?
Hortencja, to jest to co mnie interesuje
mam taką samą u siebie 2 lata - rośnie, ale jest jakaś mizerna - jak jej mogę pomóc, roslina to coś co żyje, trzeba sie nad nia pochylić...
Możesz podpowiedzieć jak o nią dbać?
Przede wszyskim jak i kiedy nawożić? Mam z tym ciągle problem?
ewa