Milo spojrzec na radosne buzie .Ogród jak zawsze zjawiskowy Zdjecia robione z ukrycia wprowadzaja w dodatkowy zachwyt..Pozdrawiam serdecznie fajne dziewczyny.
Ps Tuniczki ładne ale Danusi jest lepiej w ciemniejszych kolorach z uwagi na kolor włosów i karnację .Po prostu jest bardziej wyrazista .Mam nadzieję ze szczerośc jest ceniona i nikogo nie obraziłam Świetnie spedzacie czas,, moze kiedys i ja poznam was osobiscie Nie ukrywam ze marzę o takim spotkaniu
Czy te listki czasem nie są gdzieś w środku? w wielkim zagęszczeniu?
Otrzep je i wyzbieraj, na wszelki wypadek zakup Mirage ==Topsin, podlej krzewy, a listki opryskaj florovitem.
większość faktycznie w środku, ale troszkę też i na zewnątrz.
jak tylko zapoznałam się z wątkiem, od razu poszłam oglądać "pod lupą" moje maluchy (od razu też żółknące listki poobrywałam i wytrzepałam), więc może trochę panikuje na wyrost.
Zrobię tak jak piszesz Danusiu, podleję Topsinem i opryskam Florvitem, dziękuję
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.
I to jest jedyne wyjście teraz. Też wygrzebię. I nie będzie wyłazić, i kosić będzie lepiej, i wyglądać będzie
Na weekend ma się poprawić pogoda, to podziałam
Fala ładna i zamaszysta. Fajnie będzie. Może zawijasek? a w zawijasku coś na pniu, choćby trzmielinka żółta?
Pokaże to na innych zdjęciach będzie wiadomo jak to wygląda.Nie ma roślin jeszcze,ale wycięłam,żeby pracować nad poprawą trawnika i nie nawozić tej części ,która i tak planowo była do wycięcia .
Rabata po lewo ma takie miejsce niedopracowane ...To co widać na wprost będzie dopiero poprawiane na wiosnę raczej
Dziękuję Danusiu za opinię
Hortensja boska, ale widok Witka w różowym durszlaku jeszcze lepszy
A mnie zastanawia po co ktoś do Anglii - ba - do autobusu bierze durszlak?
Sebciu, składane sitka podróżne są w Anglii, u nas nie ma. Po prostu ktoś sobie kupił a w autokarze mamy zwyczaj że wyciągamy i pokazujemy kto co upolował, oglądamy książki, które krążą potem w czasie jazdy.
Hortensja boska, ale widok Witka w różowym durszlaku jeszcze lepszy
A mnie zastanawia po co ktoś do Anglii - ba - do autobusu bierze durszlak?
Sebciu, składane sitka podróżne są w Anglii, u nas nie ma. Po prostu ktoś sobie kupił a w autokarze mamy zwyczaj że wyciągamy i pokazujemy kto co upolował, oglądamy książki, które krążą potem w czasie jazdy.
po obejrzeniu na Gardenarium ogrodu z wrzosowiskiem od razu wiedziałam, że to jest mój ogród marzeń
po tej lekturze nie tylko zakupiłam wrzosy, ale nawet miskanty, o których wcześniej nawet nie myślałam, bardzo mi się spodobały, natomiast u mnie jest teraz mnóstwo kostrzewy sinej, bardzo ją lubię, pięknie podkreśla kolory rabat
może przejdę teraz do bardziej bieżących wydarzeń
od zawsze marzyłam o wrzosowisku, niesamowicie mi się wrzosy i wrzośce podobają
temat mnie omotał i w końcu udało się stworzyć taki zakątek, oczywiście inspiracja wypłynęła od Danusi, a konkretnie ze strony Gardenarium, gdzie jest pokazany przepiękny ogród z wrzosowiskiem
Wg mnie ta trawa jest za wysoka, może wejść na kulę na pniu nawet. Co to za trawa? czy miskant?
A jakby trawa miała zostać to wystarczy posadzić tylko kule na dole. Hortensje będą wielkie, zagają kule na pniu. Może zamiast kuli na pniu posadź śliwę wiśniową Nigra na wysokim pniu, co najmniej 1,5 metra pieniek i korona wyżej.
Ta trawa to ponoć miskant, ale nie dam głowy uciąć W poprzednim domu miałam śliwę wiśniową i ciągle coś ją podjadało ale może spróbuję Może w sobotę coś mi się uda kupić