Witajcie, dziś w Naszej Dolinie Muminków pięknych widoków nie brakowało - troszkę z domku nie chciało mi się wyjść - cieplutko, milutko - więc postanowiłam chwycić aparat w dłoń i popatrzeć przez okno. Zobaczcie jak jest urokliwie .........
Dziś o zgrozo odkryłam, że nie zadołowałam jednej zielonej żurawki, którą posadziłam do skrzyneczki, nie wiem jak się nazywa i czy mi nie padnie, dostałam ją od Babopielki w upały i posadziłam do skrzyneczki bo mocno odchorowała chyba jeszcze mrozik sfolguje to ją zakopię
teraz jest ładna
Witaj kochana Joanno też mam Andrzeja życzenia imieninowe serdecznie składam Wpadłam pooglądać twe zostawione roślinki piękne i dorodne okazy szkoda ...ale pewnie cieszą teraz jakieś dobre oko zaraz pobiegam u Ciebie i zapraszam do siebie Buziaki zostawiam
Aniu...jutro grudzień i koniec roku już blisko,styczeń szybko minie...a w lutym zaczniemy szperać w torebkach z nasionkami...to będzie namiastka wiosny...
Witam Haniu w mroźną niedzielę, rozgość się o ogrzej bo szmat drogi przebyłaś, może naleweczki malinowej skosztujesz?
Irysy jeszcze w ubiegłym roku gościły na tej rabacie, ale szybko przekwitały bo było zbyt słonecznie - wystawa południowa, słabo ocieniona i postanowiłam przenieść je je zachodnią część ogrodu, już wcześniej zaczęłam tam je sadzić.
a jeszcze w ubiegłym roku dzieliły
miejsce z pierwszymi żurawkami
na zachodniej wystawie Zbyszek powiększył a właściwie przedłużył tę rabatę i w tym roku wszystkie tam powędrowały, a jak zakwitną? wiosna pokarze