Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co się stało kwiatom ... 18:13, 27 paź 2014

Do góry
Piękne

Pozdrawiam jaki u Ciebie porządek
ślicznie
Przyjazny ogród 18:12, 27 paź 2014

Do góry
I taka ciekawostka, prezent od draklukasz z ogrodowiska. Dawniej uprawiana we Wrocławiu, zimowała pod lodem. Ten rok przytrzymałem ją w namiocie, a wiosną trafi do oczka. Pokazał się pierwszy kwiat.

Aponogeton distachyos aponogeton distachyos (water hawthorn0

Ogród u stóp klasztoru 18:07, 27 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
wieczór długi ,wychodzić się nie chce bo ciepełko trzyma mnie w domciu .
popełniłam wieniec jesienny ...trochę go poprawiałam , bo talent u mnie marny ,ale jest i już zawisł na drzwiach

kwiatki zrobiłam liści tulipanowca

No i proszę, jaka zdolna, ślicznie Ci wyszły te liściowe róże.
A jak widzę u Ciebie i innych tę imperatę czerwoną, to od razu mam dla niej miejsce.
Cis - Taxus 18:05, 27 paź 2014

Do góry
W drugim planie widać hicksi i róznicę w szerokości obie odmiany są w tym samym wieku
Zdjecia niestety nie najlepsze bo robione pod słonce. Poniżej z sierpnia jeszcze bez jagódek
Cała rabata ma 40cm szer. U stóp rosną Ice Dancery
Przyjazny ogród 18:04, 27 paź 2014

Do góry
Fuksja magellanica i hosta 'Stiletto' i moja nudna jesień, pracuję nad nią . Miejsca niektórych bylin zastąpią drzewa i krzewy liściaste i iglaste, które właśnie o tej porze roku w przyszłości nadadzą nieco kolorów.

Przyjazny ogród 18:04, 27 paź 2014

Do góry
Polecam się Ewo na przyszłość
Eupatorium 'Chocolate'
Juka 'Colour Guard' i 'Ivory Tover'

Ogród w budowie - nieustającej 17:54, 27 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
No to pomroziło..... u Ciebie też?? Szkoda kosmosów i innych bo tak pięknie kwitły..... ale sorki taki klimat.... odliczamy do wiosny

Nieee, u mnie jeszcze nie ma lukru na różach. Było max -2 przedwczorajszej nocy, w bardzo dużej wilgotnej mgle i na razie Buka nie weszła choć próbuje.
Zdjęcia kosmosów i dalii są dzisiejsze, jeszcze sie nimi cieszę. I ośmiałem też, on tak od razu nie marznie.

Ogród w budowie - nieustającej 17:51, 27 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jakże ja lubię Twoją werandę i szklarenkę, co się w niej niedzielne śniadania jada... . I to jakie śniadania! ... seler naciowy, do dziś pamiętam.
Widziałaś przepis z jarmużem u Kasi? Idę szukać jarmużu. Znowu mi się nie udał.
Jak jest taka jesień, to mi się bodźce smakowe-ogrodowe włączają i wyrzucam sobie, że mam za mało warzyw i owoców.

Ewa, seler naciowy w ciągłym niemal użyciu, właśnie teraz jest na niego sezon.
Tylko wyhodować go sama nie potrafię. Próbowałam i nie wyszło, kupa liści, mało łodyg.
Jarmuż udany mam nadspodziewanie, u Kasi czytałam, a że mam i chleb i olwię i czosnek i jarmuż właśnie Nero di Toscana z wąskimi, ciemnozielonymi liśćmi, to jak najbardziej spróbuję. Ale czekam na lekki przymrozek, żeby liście były
delikatniejsze.
Teraz jarmuż góruje w warzywniku, widać w trzeciej skrzyni od dołu.

Pszczelarnia 17:46, 27 paź 2014

Do góry
A ja też pokażę, ale to co najpyszniejsze, dojrzałe robią się niemal czarne, są słodkie, soczyste i bardzo zdrowe.

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 17:45, 27 paź 2014

Do góry
aage napisał(a)

Tarzałabym się na tej trawie godzinami
Jaki to gatunek, rodzaj, marka...?
Mój ogród 17:33, 27 paź 2014

Do góry
Bozenkoooo . 4 stówy strzeliły .. Ale mi się udało

Wszystkiego naj - ogrodowego z tej okazji życzę ... I zycia bez opuchlaków

Kffiatucha jeszcze

Między pasjami 17:28, 27 paź 2014

Do góry
Dzisiaj listonosz przyniósł mi taką paczkę od Hani z Koszalina

Roślinki dotarły zdroweigwowce, bukszpany, kocimiętka,orliki,trawki, cebulki krokusów botanicznych, szałwia i nasionka werbeny.

Wszystkie roślinki znalazły już swoje miejsce i bardzo się ucieszyłam z tych skarbów, ponieważ w swoim ogrodzie takich roślin nie miałam.
Dziękuję Haniu,sprawiłaś mi ogromną radość,będą o nie dbać i zawsze pamiętać, że są od Ciebie.Pozdrawiam serdecznie

Jurajski Ogród 17:12, 27 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Aniu, nie ma zmrożonych fotek, bo jakaś nostalgia jesienna mnie ogarnęła i nic mi się nie chce... Tylko kota sfotografowałam...też w jakiejś nostalgii...

Kociak pewnie zastanawia się dlaczego marzec tak daleko....
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:00, 27 paź 2014

Do góry
Dbelek więc wrzucę jakąś fotkę
Wspomnienie lata.
Miskant - Miscanthus 16:54, 27 paź 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Piękny ogród masz Waldus
Zebrinusy kwitnące miodzio
Usta milczą, dusza śpiewa
Miskant - Miscanthus 16:18, 27 paź 2014

Do góry
A jednak mój Zebrinus postanowił zakwitnąć w tym roku, po raz drugi w swym trawiastym żywocie:

Pszczelarnia 16:13, 27 paź 2014

Do góry
to ja tez pokażę moje

Rośliny okrywowe 16:11, 27 paź 2014

Do góry
Tak wygląda teraz moja cymbalaria:

Niestety już nie kwitnie, ale jak są kwiaty, to jest ich sporo i są bardzo ładne (poszukajcie fotek w necie). Moja cymbalaria pomiędzy kamieniami nie jest zbyt bujna, ale gdy trafiła na żwirkową ściezkę, to zaczęła tworzyć zwarty dywan. Jestem pewien, że w gołej ziemi byłaby super rośliną okrywową.
Oliwnik wąskolistny 16:03, 27 paź 2014

Do góry
Zgodnie z obietnicą wklejam aktualną fotkę mojego oliwnika:

Jak widać...nic nie widać. O ile w sezonie zdobi, to jesienią niestety nie należy do elity zmieniającej kolory, mającej efektowne owoce itp. Mój oliwnik niedawno został pozbawiony największej gałęzi, bo postanowiła zostać formą "płaczącą" i właziła w inne rośliny. Szału nie ma, ale chcę się za niego wziąć - myślę nad formowaniem w kulę/lizak, tylko nie wiem jak mocne cięcie wpłynie na kwitnienie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:59, 27 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, piękne zmrożone foty zrobiłaś. Róże jak w obwódce cukrowej - śliczności Dobrze, że Pastella jeszcze się nie poddała. U mnie dzisiaj Bonica się poddała, a James Galway nie - dziwne, prawda? Coraz bardziej podobają mi się róże inne niż Bonica, ale co ja mam z nią zrobić...?

Twoje bonice są piękne.. i nic z nimi nie rób. Nie daj sie ogłupieć modzie .. masz sprawdzony zestaw.. a inne to możesz kupować i sadzić w innym miejscu. Ja u siebie też stwierdziłam, że bonica w szpalerze wygląda najlepiej.. i dokupiłam dwie.

Pastella do przeniesienia, liatra już przesadzona i tam gdzie 2 czerwone kółka będą dodatkowe bonice.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies