Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

07_Rene 21:47, 31 paź 2014

Cudne ujęcia. Doskonała harmonia pomiędzy fotografowanymi obiektami, a kunsztem wykonania.
alinak 23:30, 31 paź 2014

Agata i to potwierdza moją teorię że ogród jest piękny o każdej porze roku ,trzeba tylko to piękno dostrzec ...pozdrawiam
renatamama3 08:58, 03 lis 2014

Agatko ,też bym pewnie nie wiedziała co robić, czy sprawdzać co tam pod roślinką ,nas atakuje .Też mam po ryte i straciłam ochotę na cebulowe ,bo pewnie nici z nich będzie ,a i tak sporo posadziłam .I po co wiosną się wnerwiać .pozdrawiam
lojalna_ 09:37, 03 lis 2014

Wspaniałe fotografie taki moment kilku minut kiedy sloneczko zablysneło i zaczeło ogrzewac szron

Miło sie oglada
laurowisnia 09:26, 05 lis 2014

Przemku, masz rację, ale dziś słoneczko świeci, zapowiada się cudowny dzień.
A proso mam tylko odmianę Rehbraun, ładnie w kępie rośnie, nie pokłada się ale mogłaby mieć ładniejsze kłosy, takie są trochę rzadkie, sama poszukam innych odmian aby porównać czy wszystkie tak mają.
Kondzio, dziękuję, zakupy różane przemyślę, może na wiosnę nadrobię. Mam mało miejsca i trudny wybór - więcej bylin czy róże.
Aganiu to pysznogłówka, chciała zakwitnąć jeszcze raz, ale nie zdążyła.
Renato, dziękuję za pochwałę fotek, mam zamiar się jeszcze ulepszyć potrzebny tylko nowy obiektyw.
Alinko, staram się nie marudzić, tylko szukać, a w międzyczasie coś tam kopię i jest mam nadzieję tylko lepiej.
Renato, ja z cebul to już od dawna interesuję się tylko czosnkami co najwyżej, a tulipany wsadzałam od zawsze w doniczki, co mocno ogranicza i jest męczące więc zniechęca.
Jola, miło mi Cię powitać w wątku, te kilka minut miałam dosłownie, bateria aparatu nie pozwoliła mi na więcej fotek.

Mój ostatni zakup, bodziszek Havana Blues, kolor bardziej niebieski niż na zdjęciu.
lojalna_ 11:22, 05 lis 2014

Dzisiaj przeczytałam cały watek kochasz ten ogród i zachecasz do odwiedzin

Tyle róz co jedna piekniejsza...gatunki roslin ktore widziałam po raz pierwszy ...piekny bez czarny ....zauroczona jestem. Masz pieknie kwitnaca moja ulubiona werbene i stipy tylko w donicy?

Piekny busz lubie takie ogrody z niepowtarzalnym klimatem Twój niepowtarzalny
alinak 18:01, 06 lis 2014

Agata na wcześniejszych stronach zadałaś pytanie czy ipomee można przezimować . tak , ale to jest po prostu ziemniak ,więc pod warunkiem że wykształci odpowiednio dużą bulwę . trzeba ją wysadzić i tak przezimować w chłodnym garażu jak ziemniaki . ipomea to inaczej batat ,albo afrykański ziemniak . faktycznie w afryce to bulwa jadalna .
jesienne fotki przeurocze ,u mnie ogród dopiero teraz płonie w żółci i czerwieni .
a tulipany to nie lepiej sadzić w koszykach . moje tym sposobem mają po 3 lata

ps. wpadnij jutro na fotki ..
laurowisnia 11:57, 07 lis 2014

Jola dziękuję za miły wpis, pełna mobilizacja od wiosny aby tu i tam jeszcze co nieco polepszyć. Stipę miałam pierwszy sezon, nie za dużo, trochę wsadziłam do gruntu ale długo nie rosły, myślałam, że złe miejsce ale okazało się, że to sprawka ślimaków. Taką fotkę tego miejsca mam.

Alinko, fajnie, że napisałaś, nie miałam czasu dotąd poszukać info, a z donicą już chciałam zrobić porządek, pogrzebię dziś, ciekawe co tam urosło? Tulipany od początku wsadzam w doniczki i właśnie mam dość tej zabawy, nie jest łatwo manewrować z nimi na zapełnionych rabatach.
alinak 22:43, 12 lis 2014

Tak masz racje , też z koszykami z tulipkami zakopuje się na rabatach ,przy okazji zawsze coś uszkodzę , a to narcyzy ,a to czosnki , . ale jeszcze dosadziłam 50 ..czyli 5 x 10 .nie oparłam się niecodziennym kolorom ,ale to dopiero wiosna zweryfikuje ,choć pan dostawca pewny i w tamtym roku wszystkie tulipany co polecił były piękne ....a w tych stipach to by tulipanki bosssko wyglądały
renatamama3 17:52, 18 lis 2014

laurowisnia napisał(a)
Jola dziękuję za miły wpis, pełna mobilizacja od wiosny aby tu i tam jeszcze co nieco polepszyć. Stipę miałam pierwszy sezon, nie za dużo, trochę wsadziłam do gruntu ale długo nie rosły, myślałam, że złe miejsce ale okazało się, że to sprawka ślimaków. Taką fotkę tego miejsca mam.

Alinko, fajnie, że napisałaś, nie miałam czasu dotąd poszukać info, a z donicą już chciałam zrobić porządek, pogrzebię dziś, ciekawe co tam urosło? Tulipany od początku wsadzam w doniczki i właśnie mam dość tej zabawy, nie jest łatwo manewrować z nimi na zapełnionych rabatach.

Agatko,ale Ci bukszpany wybujały i kosodrzewiny śliczne ,gęściutkie .Co tam dołowałaś?