Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe owoce jesieni 15:55, 27 paź 2014

Do góry
Kilka ode mnie:

Pięknotka:

Jabłoń rajska "Red Sentinel"

Jabłon rajska 'Cheal's Weeping"

Z rajskich mam jeszcze "Royalty" i "Golden Hornet", ale ta pierwsza ma mikre owocki i mocno już pomarszczone (choć świetne na nalewki !), a druga w tym roku jest bez owoców, bo jest jeszcze mikra i pewnie inwestuje w korzenie, a nie w kwiaty.

Jurajski Ogród 15:51, 27 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś przymroziło.... wiec czekam na nową porcję fotek Mróz nic dobrego, ale obrazy ładne maluje .

Aniu, nie ma zmrożonych fotek, bo jakaś nostalgia jesienna mnie ogarnęła i nic mi się nie chce... Tylko kota sfotografowałam...też w jakiejś nostalgii...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:38, 27 paź 2014

Do góry

i w swoim nowym domu

na koncu widac jaki tam jest spadek. musze dosypac ziemi a na wiosne brunery
Pszczelarnia 15:36, 27 paź 2014

Do góry
Ewa.. dla przypomnienia morwa u Danusi Jak ją widzę, to mnie żal że moja padła

A to moja z 2009 roku.. jak pomyśle jaka wielka już by była Moja była biała.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:25, 27 paź 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Aniu masz piękny przymrozek

Raczej powinnam sie cieszyć, bo niewiele regionów mogło w tym roku się cieszyć jego brakiem do tej pory. Podlasie ma ujemne temperatury i w dzień.. a nocy -10... przerąbane maja.. mama wczoraj nie byłą wstanie wbić łopaty w ziemię, by wykopać dalie i werbene na przezimowanie.
Dzwonki poszarskiego.. w biżuterii... nie sprawdziłam, ale one zwykle przymrozki też maja głeboko w poważaniu

Kosmosy.. nawet nasionek nie zawiązały a były takie dorodne..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:21, 27 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
O! Już takie zdjęcia? A ja jeszcze mgłami się nie nacieszyłam. I kolorami.
Ech...

Na kolory w tym roku już nie liczę...
Świecznica też ma w nosie przymrozek Albo robi mi na złość bo też idzie do przesadzenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:19, 27 paź 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Piękne zdjęcia ładnie powiedziane: "Pastella walczyła z trzecim tłoczeniem i przegrała z pogodą, ale w pięknym stylu"

Melduję, że Pastella jeszcze się nie poddała Może jeszcze tę różyczkę polubię... za wolę walki Co prawda zrobiłą mi na złość, bo poszłam ja przesadzić, by posadzić boniki, co sie moczą 6 dni..a tu się nie da Jedną bonikę posadziłam, a drugą na razie zadołowałam w warzywniku I uciekłam, bo łapki zgrabiały...
Elmshorny też nic nie zrobiły sobie z przymrozku...

Dalie, jednoroczne i hosty poległy Jedna dalię wykopałam (przesadziłam obielę).. reszta poczeka na cieplejszy dzień.

Serdeczne przywitanie :) 15:12, 27 paź 2014

Do góry

Tutaj pragnę na wiosnę wprowadzić zmiany. Przesadzić jodłę Silberlock i podsadzić krzewuszkę jakimiś zółtymi kulkami:

żeby wyglądało tak:

I tu pytanie co o tym sądzicie? Chciałabym jakoś rozświetlić to miejsce...

Pozbyłam się 2 dereni z rabaty i proszę o radę jak mogę uzupełnić rabatę?
(w miejsce jodełki - za klonem palmowym)

Mam również problem z poniższą rabatą.

Chcę posadzić Hortensję Vanilla Fraise pomiędzy tują Sunkist a bukiem purpurea pendula. Jest tam ok. 2 m szerokości. Czy zmieści się tam jeszcze coś? Może wysoką trawę albo sosnę szczepioną na pniu wsadzić za azalię a hortensję dać po lewej stronie?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:03, 27 paź 2014

Do góry
Jasne Ewa, że się podzielę efektami

tu są przykładowe pomysły z tej książki:

Serdeczne przywitanie :) 14:46, 27 paź 2014

Do góry
Jak już pisałam wcześniej, zakłądaliśmy ogród sami z mężem.
Na początku zakłądaliśmy, że dużo do szczęścia nie potrzebujemy - trawa i tuje, żeby się odgrodzić od sąsiadów - to był szczyt naszych marzeń. Ale jak wiadomo - w miarę jedzenia apetyt rośnie.
Niestety jestem laikiem w dziedzinie architektury krajobrazu, a na roślinach też się za bardzo nie znam. Ale jakimś cudem udało nam się stworzyć coś, co w dużej mierze nas zadowoliło.
Z czasem jednak okazało się, że na rabatach w niektórych miejscach zrobiło się ciasno, w niektórych jest za ciemno i smutno, niektóre rośliny jednak nie spełniają naszych oczekiwań... Stąd moja prośba o pomoc.
Aktualnie ogród prezentuje się tak (zdjęcia tegoroczne):

Lawendowy zawrót głowy 14:44, 27 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Bardzo ładny, dla mnie jednak bardziej jesień
Kosolkowa Pasja 14:33, 27 paź 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry! Po dłuższej nieobecności -trochę dzisiejszych obrazków.
Zacznę od tego co najważniejsze:

OTO ON

Robi wrażenie.
Teraz jakbym zakładała ogród to w pierwszej kolejności przemyślałabym sprawę kompostownika, gdzie go ulokować. By nikomu nie wadził...
Ale zaczęłam bez pomocy niczyjej i bez forum.. i wyszło jak wyszło... teraz szkoda nasadzeń, by demolować wszytko.. i mam taki nieporęczny pypeć
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:33, 27 paź 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Prezent od M. na zimowe wieczory "jak znalazł"

Mam nadzieję że pochwalisz się tym co zrobisz?
Też mogłabym dostać taki prezent.
Mój ogród 14:25, 27 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I jeszcze jedną fotkę, którą zatytułowałam;
Jesień jest ruda

Boąenko, przyszłam tu z wątku Joli z " Prawie Ogrodu".....to zdjęcie jest po prostu cudne....nostalgiczne a jednak energetyczne
Pozdrawiam, będę zaglądać, by podziwiać Twoje fotki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:25, 27 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosiu moje ulubione zdjęcia! Takie konkursowe Przepięknie
Możesz mi powiedzieć co to za trawka, pierwsza z lewej, za kulą bukszpanową?

Nadrabiam zaległości, obejrzałam pismo obrazkowe. Uwielbiam porównania było i jest. Natchnęłaś mnie pozytywną energią do działania. Robię u siebie dokumentacje, może za jakiś czas też będę mogła pokazać porównanie.
Dziękuję za pozytywną energię

Pozdrawiam i zdrowia życzę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:19, 27 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
I pierdołki cobyście o mnie nie zapomnieli

Gosiu, jakie cudne te "pierdołki"! Bardzo wydoroślał Twój ogród i to w jeden sezon. Też jestem miłośniczką traw - z roku na rok coraz większą
A jakie masz doświadczenia z jarzmianką? poza tym, że same dobre Tzn. kiedy sadziłaś, jak długo kwitnie (od kiedy, bo że aż do teraz to pięknie widać ), czy ma jakieś szczególne wymagania? Dopytuję, bo bardzo mi się podoba, a czasem doświadczenie własne mija się z informacjami z neta. Pamiętasz kiedy wiosną ruszają rozplenice?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:05, 27 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Boszszsze, jakie widoki!!! Jesieni u Ciebie jak na lekarstwo.
Jak chcesz zobaczyć "uroki" prawdziwej jesieni, musisz przyjechać do mnie - dąb zaczyna gubić liście
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:05, 27 paź 2014

Do góry
W akwarium...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:56, 27 paź 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Troszku słoneczka i fotki od razu ładniejsze
Klon się nie wybarwiła za to azalie...

Winoblusz łysy

Dlaczego ściągnęłaś Kasiu te piękne zasłony

Widać, że foty z soboty.... była piękna słoneczna pogoda, a ja leżałam jak kłoda na lekach, ale zagrożenie minęło, w niedzielę sobie też polatałam z aparatem tylko we mgłach

Nie ważne czy w słońcu, czy inny mniej ładny dzień, ogród w twoim obiektywie jest zawsze piękny, a na żywo jeszcze piękniejszy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:54, 27 paź 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Ok, pokazuje te miernoty

Moje wisienki ukochane, wytesknione i najpiękniejsze

Nie narzekaj - ładne są te wiśnie. Jeśli kupowałaś u BK - za rok będą miały już ładnie zagęszczone korony (widziałam ten efekt na własne oczy u koleżanki w ogrodzie) Wbrew pozorom to pień jest ważniejszy - prosty, bez uszkodzeń, zrakowaceń, a gęstość korony wg mnie na drugim miejscu.
Żwirek bardzo ładny - kolor gra z domem. Na takim tle ładnie prezentują się rośliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies