Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 12:14, 09 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
A u mnie dzis mgły , mgły i nic wiecej.

A to ja nie chcę nic więcej. Jak i strzyżyka i mysikrólika obejrzałam (pierwszy raz w życiu).
Margarete 14:16, 09 gru 2014

Ja tez nie odróżniłabym ani strzyzyka ani mysikrólika...dzieki Bogdziu
U mnie sikory juz pałaszuja słonecznik a od czasu do czasu nadlatują sójki i też sie częstuja (chyba ?!), innych rodzajów ptasich gości nie odrózniam..

Las we mgle piękny.taki tajemniczy.
U nas dzis była szadż, pewnie u ciebie też, ale na fotki rano brako czasu....

Pozdrawiam!
Kindzia 20:36, 09 gru 2014

Jaki piękny dywan z liści w lesie, zawsze mnie taki zachwyca! Ten kolor!!!

Bogdziu, pozdrawiam serdecznie

P.S. Zawsze jak widzę ptaszka, którego nazwy nie znam, myślę o Tobie
Bogdzia 21:36, 09 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Mysikrolik w ręku??? Jak ty to Bogdziu zrobiłaś? Las we mgle pięknie wygląda, tak tajemniczo...

Mysikrolik chyba wpadł na okno bo znaleźliśmy go na tarasie i trzeba było ratowac ale to nie są zdjecia z tego roku. Reanimacja sie udała a przy okazji zdjecia zrobione .Dziś u mnie mgły niesamowite, ale dzień był wyjątkowo piekny , ciepły i słoneczny.Pozdrówka Agnieszko.
Bogdzia 21:38, 09 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, cudniasty maluch a w Twojej ręce jak mała myszka i nawet czubek najeżonya mgły świetne w tym bukowym lesie, co do wody oddałabym 3/4 swoich tegorocznych opadów.....u nas dzisiaj znowu padało.....tylko jak rurociąg odwadniający do Ciebie poprowadzić Wyglądałoby że teren sprzyjający dla rodków....ale obawiam się że jednak u mnie zbyt podmokło

One stawiają czubki jak są zdenerwowane.Rodki nie lubią stac w wodzie , na takim podmokłym terenie trzeba by je sadzic wysoko bo inaczej zginą. W moich piaskach woda nigdy nie stoi nawet po najwiekszym deszczu nigdzie nie ma kałuży. Macham Ulu.
Bogdzia 21:39, 09 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Musze zapamietać ten żólty farbowany pas u mysikrólika

Marzenko nie tak łatwo go zauważyc bo lubi ciemne skryte miejsca tak samo zresztą strzyżyk.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:42, 09 gru 2014

Mariusz napisał(a)

Taka ruchliwa, skacząca kuleczka, cykająca ogonkiem, bardzo ciekawy ptaszek. Mysikrólik jest bardziej smukły od strzyżyka, ale który mniejszy, to prawdziwa zagadka. Pozdrawiam i miłego dnia

Dzieki za zyczenia miłego dnia bo się spełniły, dawno juz nie było tak miło i ładnie i spory spacerek moglismy sobie z tej okazji zrobic.Mnie sie jednak wydaje że strzyżyk mniejszy ale jak w książkach pisza że mysikrólik to chyba je ważyli i mierzyli i pewnie lepiej wiedzą.Pozdrówka.
Bogdzia 21:43, 09 gru 2014

Mariusz napisał(a)

A jest jeszcze zniczek

Zniczek bardzo podobny do mysikrólika tylko nad oczami ma ,,brwi", nie mam jego zdjecia.
Bogdzia 21:45, 09 gru 2014

zawitka napisał(a)
Bożenko ale fajnie że sa ptaszyny u mnie cicho strasznie ,bo znikło wszystko przez te bloki nawet wróbli nie ma A tyle kiedyś było Pozdrawiam

Jak ludzie zajmuja teren to zwierzęta na jakiś czas sie wycofuja ale potem wracaja bo gdzie mają zyc? Przyzwyczaja sie do warunków i sa nadal a wróbli niestety wszędzie jest bardzo mało. Pozdrówka.
Bogdzia 21:46, 09 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)

A to ja nie chcę nic więcej. Jak i strzyżyka i mysikrólika obejrzałam (pierwszy raz w życiu).

Ewo miło że do mnie zagladasz pomimo Twego braku czasu o czym czytam u Ciebie i obserwuje Twoje prace. Buziaki.