Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Bajkowy ogród Weroniki 10:47, 23 maj 2013

Do góry
Sympatyczne spotkanie mieliście u Irenki. Floksy i cała reszta ogrodu w wiosennej odsłonie prześliczna. Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 22 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
A powiem Ci lepszy numer,ja nie odróżniam małych jeżówek,od tego mikołajka,
Wymieszałam wszystko i dopiero jak urosną zobaczę co jest co
Jak przyjadę odrobić pieleniem,daj tylko znać (spoko bez obcasów będę ) to wcześniej domowe ciasto upiekę Zza irysów ledwo Cię widać

Ja też nie odróżniam, kupiłam trochę roślin.... ustawiłam w szklarni w doniczkach rzędami podpisane... i chłopaki jak przenosiły szklarnię... to im to przeszkadzało .. zapytali się czy mogą przesunąć... i przesunęli.... Przy okazji zrobili mi porządek i pozbierali wszystkie podpisy... a rzędy wymieszali w jedna kupkę, który co chwycił to po swojemu przestawiał.. Więc wiem, że to są floksy, to jeżówki a to irysy.... części domyślam się... bo nie wiem... ale brałam kolorami i odmianami...
Posadzę jak zakwitną to posegreguję... innego sposobu nie ma
Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:04, 22 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko

Aniu piwonia ,chyba czerwona ,floksy tak chyba mam wszystkie kolory ,są super .A z tą pamiątkom to średnio, bo babcia , raczej nie lubiłam ,ona wolała chłopców ,czyli moich kuzynów,głośno o tym mówiła ,ale dziadek za to fajny.pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 18:40, 22 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piwonia na prawdę piękna! Wynagradza Ci
W przechowalniku floksa też masz? Duży już
I widzę, że u Zebrinusów poprzeczne paski się pojawiają, u mnie jeszcze ich nie widać...
Pozdrawiam

Floksy Kindziu stoją w miejscu, bo mają kiepską glebę w tym przechowalniku.
Ale z Zebrinusa jestem szalenie zadowolona, za to miskanty jakoś nie tego
Piwonia rzeczywiście cieszy, a pod nią rozrastają się żurawki bordowe NN i mają się dobrze.
A z tyłu irysy, ciekawe czy zakwitną, bo w zeszłym roku nie kwitły a potem zrobiłam im rewolucję odmładzającą
Jurajski Ogród 16:11, 22 maj 2013

Do góry
No to hurtem odpisuję:

Doniu - zapraszam, zaglądaj.

Marzenko - tak jak w Twoim he, he.

KasiuWB - dobrze, że kupiłaś floksy, bo one pięknie się rozrosną.

Betko - przy lawendzie rosną klasycznie róże.

Evchen - dziękuję, trochę o to mi chodziło.

Miro - tak, to wejście. Za lawendą rosną róże. Reszta na ten temat jak wszystko zakwitnie i będą zdjęcia.

Grażynko, ja nic nie wiem na temat szałwii i opuchlaka, ale i tak będę sadzić (mam już) szałwię, bo ją uwielbiam. Dziękuję, że doceniłaś zdjęcia. U Alinki niestety nie będę, bo na ten rok wyczerpałam już limity kasowe do wydania na ogród i sprawy z tym związane. Pierisy masz śliczne.

Basiu - róża Bonica to raczej rabatowa jest (a taką mam), kolor- pastelowy jasny róż.

Anetko - różnie. Lawendę w szkółkach, róże na All, kamienie w kamieniołomach i składach z kamieniami.

Grembosiu - o to trochę chodziło.

Bogusiu, to młode nasadzenia (zeszłoroczne), mam nadzieję, że w tym roku dadzą czadu z kwitnieniem.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam z burzowego Jurajskiego Ogrodu
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:08, 22 maj 2013

Do góry
Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko
Jurajski Ogród 22:52, 21 maj 2013

Do góry
Aga floksy niezmiennie zachwycają Asc ma rację , ma się ochotę nosem połoźyć w Twoj ogród
Hirutkowy raj:)) 21:39, 21 maj 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Czy ktoś ma żółte floksy szydlaste ,o ile takie sa ?

Ani szydlastych, ani wiechowatych w tym kolorze brak.

Krysiu, zobacz swoją-moją hostę. Dopiero teraz ruszyła, ale to jej drugie miejsce
Jurajski Ogród 13:25, 21 maj 2013

Do góry
Floksy rewelacyjnie wylewają się z rabat, klimacik u ciebie niesamowity, nic nie robić, tylko usiąść i patrzeć, cudnie!
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:35, 21 maj 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Orliki bardzo ładne!
moje floksy już "siadają"
a ten trzeci to wygląda na ostróżkę ale jakąś może samosiejkę.Pozdrawiam Elizko

U mnie foksy też się powoli kończą, szkoda, bo ładnie wyglądają, ale cóż będą inne
Nasz przydomowy ogródek 09:19, 21 maj 2013

Do góry
Ewo, Irenko, Haniu, Celinko dziękuję. Te irysy to stara odmiana jak świat. Celinko nie znam nazwy niestety. Haniu pod nimi to floksy i już niestety zaczynają przekwitać. U nas istne lato nastało i wiosna już jest wyprzedzona przez naturę.

Irysy z bliska.

Rośliny są piękne nie tylko z kwiatów ale i liści. Zaleta - kolor zachowują cały sezon

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:28, 20 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Orlik spory, ale kolor jakiś mało zdecydowany

Floksy, jeszcze ładne

A to nie wiem dokładnie co? W ubiegłym roku kwitł chyba ładniej.

Orliki bardzo ładne!
moje floksy już "siadają"
a ten trzeci to wygląda na ostróżkę ale jakąś może samosiejkę.Pozdrawiam Elizko
Wszystko o czym ... Marzysz 21:17, 20 maj 2013

Do góry
floksy

funkie

Roztoczańskie klimaty 20:47, 20 maj 2013

Do góry
Kalina szaleje

Floksy

Ogród z łezką 09:08, 20 maj 2013

Do góry
W piątek, po drodze do Pszczyny, wstąpiliśmy jeszcze do Elizy. Jak zawsze u Nich, jest bardzo miło i bardzo długo się od Nich wychodzi. Trudno się rozstać...

Wyjechaliśmy z pierwiosnkami, białymi floksami, malutkimi siewkami tawuły i jeszcze coś razy dwa...nie pamiętam. Muszę Eli zapytać...

Tawułeczki

tu miejsce na derenia, obok floksy i jedno małe od Elizy, nie wiem co...na biało kwitnie

i zdjęcia z cyklu przed i po

posadzone trzy pnące New Dawn i między słupem Louise Odier

między pnącymi różami została kępka konwalii. To jest wolne miejsce do obsadzenia. Wymiary mogę podać później...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:57, 19 maj 2013

Do góry
różności
piwonie i floksy - fajne, nowe odmiany

znowu hamaki

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:40, 19 maj 2013

Do góry
Dziękuję Haniu za kwiatuszki Lubię gożdziki nie tylko za zapach Zbieraj proszę nasionka może kiedyś będziesz miała nadmiar to ja chętnie je u siebie posadzę U ciebie rozkwit samych piękności u mnie jeszcze nie ma żadnych kwiatków. O przepraszam zaczynają floksy kwitnąć,ubiorek biały a na resztę czekam .czyli róże , hortensje lawenda i parę innych drobiazgów ..U mnie skwar bez deszczu,codziennie latam z wężem bo bardzo sucho Miłego wieczoru Haniu
Zakątek z fioletową ławeczką 22:16, 19 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Lawendę dobrze że przesadziłaś, ona dużo słońca lubi, ja dopiero się do niej przymierzam, koło róż chcę posadzić, piękne hosty, też muszę dokupić, no i floksy robią wrażenie te kolorowe poduchy, pięknie!

Tak , lawendę przesadziłam w słoneczne miejsce, pod oknem I nawet będzie już kwitła
Hirutkowy raj:)) 18:15, 19 maj 2013

Do góry
Czy ktoś ma żółte floksy szydlaste ,o ile takie sa ?
Ogród z łezką 21:39, 18 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu przeanalizowałam listy miłosne od Ciebie, a właściwie od Ani i zrobiłabym tak:

lewa strona od łezki

- kosaćce po lewej od łezki zamieniłabym na ostróżki ( bo tam chyba woda nie stoi?) ( tak było pierwotnie w planie),
- zostaje tawułka biała, bo da radę na tym terenie,
- zamiast zawciągu dałabym floks szydlasty, bo mówiłaś, że floksy rosną ok

prawa strona łezki

- kosaćce zostają po prawej od łezki, bo tam bardziej teren podmokły,
- zamiast krwawnika pospolitego dałabym mieczyka dachówkowatego,
- w obwódce z bukszpanu kocimiętkę zamieniłabym na krwawnicę pospolitą,
- zamiast zawilców liliowce o białych kwiatach,
- bodziszek himalajski na bodziszka błotnego,
- ciemiernik na pstrolistkę sercowatą

.....i został tylko problem z dzwonkiem, ale jeszcze pomyślę

Posadziłam już w cały świat...musiałam coś z liatrami zrobić, na zawijasek buksikowy miejsca tam, gdzie zaplanowałaś nie będzie...Został jeszcze dość spory kawałek przed nogami słupa...tam gdzie wtedy woda stała...w tygodniu Ci opiszę. Padam na twarz teraz...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies