Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 08:43, 20 wrz 2014

Do góry
Agnieszko, cieszę się że Twój poziom szczęśliwości również się podniósł widok przepiękny, kiedyś się tam wybiorę żeby zobaczyć to szczęście na własne oczy.

Witam
U mnie ulewa, a miałam pracę z cebulkami
trudno wariant B trzeba zastosować.
Ciasto już upiekłam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:42, 20 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mariusz, były takie rozważania.. ale niestety dziewczyny musiały wyjechać wcześniej (impreza rodzinna) i jak przeliczyłam, to szarpać sie by zajechać na godzinkę było bez sensu.. liczę, że jeszcze raz przyjadą

I tegoroczne odkrycie na jesienne rabaty vernonia crinita ... miałam kupić 3 szt.. ale z powodów finansowych i ograniczeń w tym kierunku.. kupiłam tylko 1 szt... a teraz żałuję.. piękna roślina na jesień. Alternatywa dla wysokich astrów, nie pokłada się, kolor ma bajeczny, u mnie ma ok 1,4m, ale to jej pierwszy sezon.

Ładna , a jak ze stanowiskiem, musi mieć wilgotne jak piszą.
Proszę o pomoc w stworzeniu rabaty za domem 08:40, 20 wrz 2014

Do góry
Witam Was gorąco Kochani,
Proszę Was o pomoc w stworzeniu rabaty przy trawniku środek musi zostac wolny dla dzieci, to jest tył domu chciałabym stworzyć rabatę wzdłóż trawnika coś kolorowego bo siedząc tam jest bardzo smutny widok ,
Bardzo podobobają mi się pęcherznice , żurawki, i chcialbym mieć Perukowca ale nie wiem jak go wkomponować . Tu wzłóż trawnika myśałam o czymś wyższym i niższym coś niższego ,napewno chciałabym miec
1 Tylipany czyli miejsce na sezonowe kwiaty
2.Może jakies drzewo żeby patrząć przez balkon widzieć coś ładnego jednocześnie zasłaniającego te mury zasłaniającego te mury .Tylko nie wiem czy jakieś iglak czy drzewo ?

Pierwsze zdjęcie to właśnie widok z salonu i tarasu
3.Prosze pomózcie , jakie tlo zrbić czy znowu uglaki nie mam pojęcia wszędzie mam tuhje szmaragd i juz nie chce nimi obsadzać, .Może ktoś z Was umiałby zrobic jakis szikic ,może macie jakiś pomysł , pozdrawiam Was kochani Agnieszka
Jezeli znacie program w którym mozna stworzyć projekt to również będe wdzięczna z info
Barzdo podobami sie nowoczesny ogróg u Danusie może jakieś bukszpany ?
Mój mały skrawek ziemi 08:35, 20 wrz 2014

Do góry

Nie wiem jak Wam, ale mnie się bardzo podoba takie efektowne pokazywanie swojego ogrodu.
Madziu. Pozdrawiam.
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:34, 20 wrz 2014

Do góry
Asia Rohacz Płaczliwy nie był taki trudny ale na Ostrym w paru miejscach było gorzej niż na naszej Orlej Perci

Kasia zgadza się, dopiero rozpakowuję bagaże o trawach nie wspomnę

Iwona

z Polskiego Grzebienia można iść do Zbójnickiej Chaty przez Rohatkę, fajna sprawa parę lat temu już to przerabiałem i jeszcze powtórzę przy okazji o ile utrzymam się na łańcuchach

z daleka wygląda niewinnie

z bliska zupełnie inaczej o ile pamiętam to miałem niezłego cykora
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:30, 20 wrz 2014

Do góry
Wczoraj o 18ej zginął w wypadku mojej bliskiej koleżanki mąż,nie mogę się pozbierać,tragedia nie do opisania.W niedzielę odbierałą nagrodę za najpiękniejszy ogród,cieszyła się, dzisiaj mieli jechac na wesele,kupiła mu nowy garnitur,koszulę,nie wiedząc,że będą miały inne przeznaczenie.

Siedlisko na Podlasiu 08:20, 20 wrz 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Na dobranoc kwiatowo

Grażynka a ja Twoje słoneczne kwiaty mam dzisiaj na dzień dobry Pięknie i kolorowo mi się ten dzionek zaczął!
Pozdrawiam i miłego weekendu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:53, 20 wrz 2014

Do góry
Wczoraj mimo pięknej pogody, udało mi się wsadzić tylko 3 żurawki, pare hiacyntów i 2 Artemis .
Ale najważniejszym akcentem dnia był Igor który jak przyjechałam po niego do przedszkla - nie chciał z niego wychodzić!!!!. Pani zorganizowała dyskotekę a on był w 7 niebie .
Wieczorem mieliśmy ognisko ze szkoły starszego, więc też szybko musiałam kończyć prace ogrodowe .

Dzisiaj leje od rana , ale czeka mnie małe spotkanko z dziewczynami i wizyta na targach - tylko jak tu chodzić po straganach jak będzie tak lało?

Może pogoda się uśmiechnie i przestanie koło południa lać?

Hiacynty przy śmietniku , między żurawkami.
Łukasz napisał że raczej padną , ale nie mam czasu w tym tygodniu jechać i ich zamieniać, więc ryzyk fizyk

Na bukszpany zderchalki nie patrzymy, nie miałam czasu ich podciąć , ale widze że stożka już chyba nie da się uratować

Rabata to mały obraz nędzy i rozpaczy hahahaha.
Wiąz eksperyment ze zjedzonymi liśćmi
3 brązowe bukszpany , rozchodniki na pojedynczych nóżkach

Ale może kiedyś będzie ładnie, dużej wyobraźni potrzeba hahahaha

W rożku zagościł Leoś

Artemis i First lady nie mają zdjęć
Nie zdążyłam było już za ciemno

Ale wczoraj się kapnęłam że miały być na innych miejscach - Artemis tam gdzie Lady, a Lady tam gdzie Artemis - nie wiem jak ja to przedwczoraj sprawdzałam - ale może tak miało być

I muszę usunąć te rury do nawodnienia, chyba jest tam niepotrzebne, rok był mokry fakt, ale w razie W ja tam od czasu do czasu podleję i będzie dobrze, glina jest dużo głębiej, i spory spadek więc rośliny chyba dadzą radę
Mój 4 arowy azyl... 01:25, 20 wrz 2014

Do góry
Ostatni Chopin?

Ale nie ostatnia Rosarium Uetersen
Zakochana w ogrodach 01:04, 20 wrz 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Iwonka, zdradź proszę, co to za cudo
Mój 4 arowy azyl... 00:41, 20 wrz 2014

Do góry
Aniu-Mi, a to dla Ciebie Wprawdzie bez motyli, ale późno już było i motylki p[oszły spać

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:31, 20 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Joasiu, dobranoc

Dobranoc Doniu.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:29, 20 wrz 2014

Do góry
Joasiu, dobranoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:24, 20 wrz 2014

Do góry
Dobranoc Aniu

Zakątek z fioletową ławeczką 00:24, 20 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
To ta rabata, Joasiu

Juz wiem, brzoza doda koloru, bedzie super.
Zakątek z fioletową ławeczką 00:22, 20 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc kaczucha oczywiście z kokardką

Zakątek z fioletową ławeczką 00:19, 20 wrz 2014

Do góry
To ta rabata, Joasiu

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:16, 20 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Dzięki, Aniu Nie tylko zdrowa i piękna, ale jeszcze ładnie pachnie
Czytam o stosowaniu obornika. Czy dobrze myślę, że jesienią suchy obornik można rozsypać dookoła krzaczka i lekko rozgrabić, a na to przysypać ziemią?

można
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:15, 20 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Aniu, wrzuciłam u siebie moje róże okrywowe. Trochę marne są

Idę
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:14, 20 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc goryczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies