Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 07:08, 07 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Świetnie wyprowadziłaś swój trawnik! Równiutki, przystrzyżony
Przy magnolii rzeczywiście nic nie ruszaj. Wspaniale kwitnie!
Tak poobserwowałem też dalszy plan i widzę, że kilka roślin znacznie powiększyło objętość! Na przykład turzyce wielkie porosły.
I faktycznie... zamień brzozy na platany kuliste. Wprowadzą porządek, bo te brzozy pospolite nie pasują tam. Takie poczochrane strasznie w porównaniu z prostymi liniami...

Zastanwiam sie czy do grabów za płotem nie byłyby lepsze kolny bordowe.... Chyba mi czaszka będzie parować do wiosny...
Carexy wczoraj wieczorem ogladalam, wielkie są!!!
Madzenka 07:09, 07 lis 2014

ana_art napisał(a)
tak sobie patrze na to porównanie i powiem, że magnolia jest mega... wszystko takie inne, piękniejsze. Jedyne co się nie zmienia to auta u sąsiadów

Ana czy Ty masz magnolie?? Bo ja nie kojarze?
Madzenka 07:12, 07 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

To jest mój ulubiony widok u Ciebie kulki, bordowe żurawki, róże czego chcieć więcej

Moj tez i dlatego lubię patrzeć z kanapy na ten widok. Ciesze się, że juz mnie niemal nie widać na kanapie z drogi
Wypatrzyłaś szybkość przyrostow cisów między gabionami?
Madzenka 07:13, 07 lis 2014

Sonka napisał(a)
Marzenko a horternsje już poobcinałas?

Jeszcze nie, bo u mnie ogrodowe mają jeszcze liście. Gdy je troszkę przymrozi pozwiązuję je i okopczykuje. Bukietowe będę ciachać dopiero wiosną
Madzenka 07:20, 07 lis 2014

monteverde napisał(a)

Ale jakie te zdjęcia wszystkie ładne a magnolia na wiosnę pięknie kwitła

Aniu moja magnolia byla zabiedzona gdy ją kupiłam. Potrzebowala dwóch sezonów aby się zregenerowac i nie służyły jej silne iwatry. Wreszcie ma oslonę z grabów i pissardi. Najbardziej zaskoczyła mnie szybkość przyrostu pissardi. W przyszłym roku dzieki nozycom z Lidla nadam jej odpowiednią forme
Mariusz 07:29, 07 lis 2014

Bardzo pięknie i okazale wyglądają tataraczki, zapoznałem się jak je uprawiasz. Miłego dnia pozdrawiam
Agania 07:38, 07 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Uff
nie myślałam, ze to takie pracochłonne....
i naszła mnie refleksja... że dawno na tej rabacie zmian nie robiłam....

Wiesz, ja chciałabym osiągnąć taki stan, ulgę i zadowolenie, że nie muszę robić więcej zmian........fajne porównania i cieszę się, że już Cię sąsiedzi nie podglądają i możesz sama obcować ze swoim ogrodem

uwielbiam te twoje kwadraty
agniecha973 08:03, 07 lis 2014

Madżen, ja od Małej Mi przybiegam, żeby napisać, ze jak zetniesz jeżynom i letnim malinom wszystko, to nie będzie w przyszłym roku owoców. One na dwuletnich owocują. U jeżyn wyraźnie widać, które gałęzie są stare do wycięcia, bo one tak jakby zasychają, a te, które trzeba zostawić są żywe, zielone nawet. U malin nie wiem dokładnie, bo tych letnich nie mam, ale myślę, że też powinno być widać. Moze zrób jakieś zdj. to coś uradzimy wspólnie.
ana_art 08:05, 07 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ana czy Ty masz magnolie?? Bo ja nie kojarze?

Magnoli na stanie brak... co gorsza miejsca też brak... jak żyć? pytam...
Mala_Mi 08:15, 07 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Historia rabaty magnoliowej....

2011 era przeodogrodowskowa, zdjeć szt 1... - prehistoria

Mi się skojarzyło, że to epoka kamienia łupanego

Ale przyznaj się... dumna byłaś z tego. Cieszył cię ten mikrusi żywopłocik bukszpanowy, duża magnolia i kawałek zielonego trawnika... chyba nawet bardziej niż jak weszłaś w epokę ogrodowiskową.

No i w kamieniu łupanym podwiązanie profesjonalne drzewek... sznurkiem z odzysku nie drażniło.. a teraz... już nie przystoi. Tzn u Ciebie nie przystoi bo ja tak mam co pod ręką