Mam do zrobienia rabate w rogu, są tam Smaragdy i Nigra. dokupiłam Miskanta Variegatus i Horti Vanilla Frise. Przymiarka jest zrobiona na zdjeciu.
Chce tam jeszcze dosadzic 2 Nigry, w miejscu gdzie koncza sie tuje po obu stronach nigry, ktorą juz mam. Czy to dobry pomysł? I co w mnóżki dac tym horti i miskantom. Generalnie bedzie tam placyk wyzwirowany w kwadracie.
Agatko, piękna ta róża rabatowa czy zdjęcie oddaje jej naturalny kolor, czerwonoróżowy? Zastanawiam się nad nową rabatą byłaby w sam raz
Pozdrawiam serdecznie, życząc pogodnych jesiennych dni u nas pada
Teraz ja
Jeżeli reszta rabaty ma iść out ..hmmmm..pierwsze co mi sie nasuwa..tam sa tuje,one lubią ziemie raczej kwaśną.. Cis.choć jest iglakiem to nie lubi kwaśnej gleby..z tym może być problem.. Bo będą rosły obok siebie ..,z drugiej strony ..rządek tuj a potem w strodku kawałek żywopłotu cisowego ??? Hmmmmm...
Mnie by się tam żywopłot z pęcherznicy czerwonej podobał.. Daywyck gold jest żółtawyi dołożenie do tego czerwonego tła może być fajne ..tylko wtedy bedzie juz sporo koloru i trzeba uważać z tymi różami