Aniu, nie tylko ogród piękny, ale i kwiaty na oknie O sękaczu nie wspomnę, bo mam sliniotok...
Atomsfera była przednia - w dzień chrzciny, w nocy - gitarra, a rano - modły na trawie ...
Danusiu prosiłbym cie o pomoc bedziemy robic grila z wedzarnią chcielibysmy go postawic na tarasie z pergola czy moze byc taki Na tarasie w prawym rogu koło huśtawki
Nie wiem, ale mam przeczucie, że wędzarka z grillem nie powinna stać aż tak blisko, czy ona nie zasłoni widoku na ogród, chyba że będzie w tej samej linii z huśtawką, a huśtawkę przesuniesz nieco w lewo i całe umeblowanie też.
Te małe dwie doniczki brązowe przestaw w okolice kolumny z pnączem i dużą donicą.
Moze i masz racje nie chciałem zasłaniac strumienia we wtorek bedą robić grila
Danusiu prosiłbym cie o pomoc bedziemy robic grila z wedzarnią chcielibysmy go postawic na tarasie z pergola czy moze byc taki Na tarasie w prawym rogu koło huśtawki
Nie wiem, ale mam przeczucie, że wędzarka z grillem nie powinna stać aż tak blisko, czy ona nie zasłoni widoku na ogród, chyba że będzie w tej samej linii z huśtawką, a huśtawkę przesuniesz nieco w lewo i całe umeblowanie też.
Te małe dwie doniczki brązowe przestaw w okolice kolumny z pnączem i dużą donicą.
tutaj daje zdjecia gdzie by ewentualnie stały stozki
Mnie się tutaj podobają tylko nie tak na samym brzegu, troszeczkę dalej z 15 cm, wtedy można czymś podsadzić na brzegu. Np. żurawkami, ale jednym kolorem nie mieszać.
Ta trawka to kłosówka miękka (Holcus mollis) chyba Variegatus, bo są jeszcze podobne odmiany np. Jackdaws Cream, też taką miałam ale już nie mam. Nie spodobała mi się po dwóch miesiącach, bo bardzo się rozkłada, brązowieje i nieporządnie wygląda. Lepszy będzie ten Carex co jest na zdjęciach poniżej, bo jest kępowy i zimozielony, a Holcus nie.
Witaj w naszej rodzince, rozprzestrzeniamy się na cały świat, niedawno obserwowałam, że nawet z Iranu nas podczytują ...i Australii
Norwegia i jej klimat nie jest mi bliski (przyznam bez bicia) bo za zimno i zbyt deszczowo, powiedz czy to mit czy prawda?
Ale sądząc po wyglądzie Twojego ogrodu - to mit
Masz pięknie i wyraźnie widać wpływy ogrodowiska Na pewno ogród przez swą odmienność i przepiękne skały - będzie się cieszył ogromnym powodzeniem. U mnie też.
Pamiętam jak w programach Geoffa Hamiltona oglądałam jak jedna ogrodniczka uprawiała swój ogród przy pomocy młotka, rzeźbiła dziury w skale, zaprawiała dobrą ziemią i sadziła mozolnie swoje roślinki, które potem o dziwo rosły wspaniale. Jakich narzędzi w takim razie Ty używasz? Czy sadzisz w szczelinach?
Co tu dużo gadać - pięknie jest i tak całkiem inaczej, dla mnie ogród - bomba
Cudny prezent..... Danusia... to pomnik rodziny ogrodowiska.......cudny prezent .........
Przeyślenie po spotkaniu..,... przyznaje dostałam w kosć..... ale nie żałuję,... warto było.....
Danusiu, w Twoim obiektywie.. te nieszczęśne ognisko wygląda dobrze...... niemożliwe......
Danusiu ...... jesteś WIELKA.... .. i prezenty dostałam takie od Danusi.... że ho, ho ho..... i mamy drzewko ogrodowiskowe... a nawet dwa.. ale to jedno będzie ogrodowiskowe... Boziu.. miałam iść spać, a czytam dalej..opanowuję moje gadulstwo.. wiec wybaczacie wszyscy, że tym razem jestem oszczędna w słwoach.... myśli 1500 na minutę...
Miałam jutro .... czytam dzisiaj...babska ciekawość przezwyciężyła sennosć, zmeczenie i stres.. albo stres pospotkaniowy....... a Tobie sie jeszcze chciało te kilkaset zdjeć przeglądać.... po raz kolejny powtórzę jesteś WIELKA. ...... chyba jeszcze kilka stron poczytam.... to jak bajka na dobranoc....
Witaj Danusiu i dziękuje za pomoc gapa ze mnie hihihihi
A czy masz może dla mnie jakiś pomysł na front domu, co byś u mnie widziała ? Bo ja się ciągle gubię w tym temacie...
Witaj Danusiu i dziękuje za pomoc gapa ze mnie hihihihi
A czy masz może dla mnie jakiś pomysł na front domu, co byś u mnie widziała ? Bo ja się ciągle gubię w tym temacie...
Witaj Kasiu, odzewu się spodziewasz i będzie, a jakże
Koniecznie pokazuj zdjęcia, tak jak Madzia pisze Ona teraz jest już o kilka etapów dalej
A nam będzie łatwiej doradzać, bo teraz nie ma fotek to i doradzanie jest niemożliwe.