Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

zaczarowanaa 19:22, 06 sie 2012

Witaj Danusiu Twoj ogrod jest moja inspiracja , bodzcem do dzialania i sciaga do nasladowania)bardzo pozdrawiam Agnieszka
zaczarowanaa 19:23, 06 sie 2012

przepraszam za brak polskich znakow , ale nie posiadam na tym komputerze
Gardenarium 20:34, 06 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!

Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?

Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:35, 06 sie 2012

kubi2000 napisał(a)
Witaj Danusiu!!
Proszę o pomoc. Powiedz mi co jest mojej metasekwoi????? Teraz jest już praktycznie cała brązowa ((

Może nawoziłaś trawnik i zasolenie dało się we znaki?

Instagram Ogrodowiska
JulkAd 21:02, 06 sie 2012

Danusiu może Ty będziesz wiedziała co to za klon? Spójrz proszę
w wolnej chwili

Gardenarium 21:07, 06 sie 2012

Zmoderowaliśmy post bo link nie działa.
Takie pytanie wysyłajcie na watki rośliny do rozpoznania.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 21:10, 06 sie 2012

Danusia, dziękuję Ci za przyjazd, za wspaniałą atmosferę.... za prezenty.... prezenty królewskie....... jesteś kochana..... oczywiście Witek i Grześ też cieplutko zapisali sie w naszych serduchach....
A w sukieneczce w kwiatki wyglądałaś prześlicznie.. chociaż ja nie z tych co patrzą na ubranie....
Dziękuje za Ogrodowisko
Gardenarium 21:12, 06 sie 2012

Dziękuję Aniu Tobie i wszystkim Przyjaciołom Twoim z rodzinki i z zewnątrz

Instagram Ogrodowiska
kubi2000 22:13, 06 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Witaj Danusiu!!
Proszę o pomoc. Powiedz mi co jest mojej metasekwoi????? Teraz jest już praktycznie cała brązowa ((

Może nawoziłaś trawnik i zasolenie dało się we znaki?

No to mogłoby byc to. Mój mąż czasami nie patrzy gdzie rzuca nawóz. Podlewam ją więc nie sądzę żeby jej wody brakowało.
Ale skoro to zasolenie to co powinnam teraz zrobić???
Gardenarium 22:16, 06 sie 2012

Wykopać stąd do świeżej ziemi - metasekwoja lubi miejsca wilgotne a nawet podmokłe.

Tylko, że ona jesienią przebarwia się na żólto-brązowo i może to już dla niej jesień jest?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies