Jak milo Karola że się zjawiłaś.
Ja też nie ogarniam 1300 cebul choć jakby wykopać odkrywkę i tam ulokować 300 krokusów za jednym machem to by szybko poszło a tulipki uff no ale do grudnia coś w ogrodzie trzeba robić hehe
te z Insekta były ok ale ja sadzę w koszyczki i się z tym męczę strasznie - za to potem wykopać idzie łatwo
Mata Hari
Pan w żółtej kooszulce pilnuje malinek co by ptaszki wszystkich nie zjadły chyba już jesienne fotki rośliny zmieniają powoli kolor liścirozchodniki i marcinki zaczynają kwitnieniewerbena cudna ogromna
*** Irenko, mam nadzieję, że dzielżany dotarły, a może już posadziłaś...
W piątek się dowiedziałam, że Maciek będzie, i zaraz wykopałam, co chciałaś. Niestety, my byliśmy umówieni m.in. w Ustroniu, w sobotę, więc się z Maćkiem nie widzieliśmy.
O Tobie myślałam w ogrodach Kapiasów patrząc na trawy. Też w ogrodzie sródziemnomorskim dojrzałam niebieską okiennicę, może na Twój mur...?
Pasowałaby do Twoich łanów lawendy.
Rozplenice o ciemnych kłosach
Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....
Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...
I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??
To prawda, nie lada wyczyn, mój wysoki na 2,5 m i też jest problem,bo przyrasta w sezonie ok.pół metra, i to jest czynność którą muszę robić, a ja nie lubię nic musieć
Teraz odpisuję bo mam kłopoty różnego kalibru i w dodatku rozwaliłam Laptopa