Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

dorkow0 13:02, 22 paź 2014

Irenko, zagubiony ogrodnik, bardzo trafne, oj bardzo...
A Trawy policz, sama jestem ciekawa ile ich masz... Swoje też policzę, bo mnie natchnęłaś...
W ogrodzie już jesień się kończy, i widać i czuć... Choć jeszcze pięknie jest...
Milka 13:05, 22 paź 2014

Aniu dzięki!! on żadnych liści nie zostawił, a ja parę na górze przyciętą tak, może 2 wyciągnę i zrobię z tym ziemniakiem, będę mieć porównanie

Jola dzięki za wszystkie ochy jutro policzę te trawy, tak z czystej ciekawości, kiedyś liczyłam hosty i róże i już zapomniałam ile, ale coś dużo byłoot szpilkowe sąsiadki, u mnie mur wyklucza takie problemy, ale za to jest sąsiad z lornetką

Małgosia trzymaj ją w chłodnym pomieszczeniu, nasionka zbierz i w luty wysiej, podgonisz nawozem, jak ruszą w maju już masz dorodne sadzonki; rozplenicę przytnij, ale jeszcze nie teraz, jak zacznie na zewnątrz mrozić
siewki znalazłam przy okazji usuwania wąsów trawnika i wykopywaniu żurawek

tu napakowałam mnóstwo tulipanów, żonkili, nowych traw i inności, róże już mi nie kwitną, pora je jakoś doczepić do siatki, bo długaśne strasznie i mam stale porozrywane kurtki..

ten bluszcz mnie zdumiewa

szkoda, że orszelinę pociachałam, cudnie się wybarwia ale uparłam się kulę z niej robić

miejsce do chowanego i słynne z mojej przygody z kciukiem

Milka 13:06, 22 paź 2014

dorkow0 napisał(a)
Irenko, zagubiony ogrodnik, bardzo trafne, oj bardzo...
A Trawy policz, sama jestem ciekawa ile ich masz... Swoje też policzę, bo mnie natchnęłaś...
W ogrodzie już jesień się kończy, i widać i czuć... Choć jeszcze pięknie jest...

Oby nie za trafnie
Licz też, to chyba dobry pomysł, aby sobie wszyscy policzyli
Dopóki nie ma mrozów, nie jest źle zawsze coś można robić, a jak przyjdą, mam mnóstwo zajęć
bdan 13:07, 22 paź 2014

Milka napisał(a)
bdn Danusiu u nas 25a, część odpada na dom, Imprezownię i wyobraź sobie, że jak narzekałam, że za dużo, to teraz mi się kurczy, coraz mniej miejsc do sadzenia, więc jak się znudzę, będą rewolucje w cisowych rabatach, nawet już mam pomysły
nadal jest w planie, jest dopracowywany projekt, właściwie już zezwolenia, będzie prawie szklany, połączy się z ogrodem, ale nie uszkodzi ogrodu

Gdyby czas się cofnął nasadziłabyś ten lasek?

To będzie Twój nowy dom? Mam nadzieję, że fotki na forum będą.

Marzenka o nowym domu za 15 lat marzy, a u Ciebie za niedługo będzie Super

Jak duży domek? Może jakiś rzuty pokażesz?
Milka 13:19, 22 paź 2014

Przemek nie plew za dokładnie, może skarby wyrzucasz kiedyś robiłam podobnie, teraz mając większą wiedzę, rozpoznaję większość siewek, ale sporo jednak nie
na finiszu Imprezownia zostanie odpalona w nocy, ze światłami jest bajerancko

Haniu podziwiałam twoje kłosy, jak kręcone fryzurki na wietrze

Monic świetnie, ma tam ciepło i zacisznie tak mam dylemat czy do donic na taras Imprezowni; bukszpan, złoty cis do formowania czy laurowiśnie..

Danuś któreś do gustu przypadło? tyś zapracowana w wątkach tematycznych, mało masz czasu na plotkowanie, szefa los ciężki..

Aniu monte idealna do twojego ogrodu 40 szerokość, do 60 wysokość ma 3 lata

Marzenko dzięki jak zrealizuję marzenie, będzie całość wybierz zatem carex Elata, ona lubi wilgoć, więc ze zraszaczy akurat dostanie

Jola54 Jola, to pod wpływem naszej Danusi, ona lubi na bogato

Kitek?Kasia dalej będą sadzonki w produkcji, będę rozdawać

Marzena/O jeszcze tak, ale winobluszcz i u mnie łysieje

Mariola lump ogrodnik, to szczęśliwy człowiek inni może nie

jasnota jest fajna bez podlewania, bez roboty, zarasta, chwastó zero, a tyle miałam tu plewienia

Mala_Mi 13:49, 22 paź 2014

Wizytówka Miłkowa fajna .. brawa dla córci.. super prezent.

Hortki wypasione, aż wierzyć się nie chce, że to z patyka

Wczoraj rozmawiałam z osobą która próbowała rozmnożyć róże przez ziemniaka... sukces połowiczny był Wyrósł bardzo dorodny ziemniak

Fotki lasku we mgle bardzo klimatyczne.... ale te ze słoneczkiem wizualnie może nie takie, ale zdecydowanie wole ciepełko
Milka 13:50, 22 paź 2014

Epodlas/ Bożenko to prawda, co mówisz ale dla mnie ogród to jakby całość, trawy a brak drzew, nie dla mnie pokażę w kolejnym sezonie te maluchy, oby było, tak jak mówisz
no czekam aż się ta Vanilka wybarwi, a ona wciąż białą i biała, a miała dołączyć do kolorów wrzosów

Bogdzia bardzo dziękuję, piwonia przepiękna pamięć masz doskonałą, mnie już stale coś się zapominaza szybko chyba żyję

Anula w życiu nie myślałam, że mi się te siewki trafią

Sebciu cosik w tę wersję bez plewienia nie wierzę ale nie martw się, u mnie nadwyżki masz

Ula o tej porze humor musi być będzie mniej fot, a więcej wygłupów i wzajemnego wspierania

liście parasolowatej najszybciej się zbiera wielkie są, a z paulowni jeszcze większe, ale idzie szybko, gorzej jak to urośnie tak 10 metrów, razy 3 sztuki, strach się bać

i pięknie widać chwast w trawniku, walka z nim nieustanna, wiosną pójdzie chemia, teraz chyba za późno

hortensja pnąca i wiąz żółknie też

a tu stale zielono
Milka 13:58, 22 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wizytówka Miłkowa fajna .. brawa dla córci.. super prezent.

Hortki wypasione, aż wierzyć się nie chce, że to z patyka

Wczoraj rozmawiałam z osobą która próbowała rozmnożyć róże przez ziemniaka... sukces połowiczny był Wyrósł bardzo dorodny ziemniak

Fotki lasku we mgle bardzo klimatyczne.... ale te ze słoneczkiem wizualnie może nie takie, ale zdecydowanie wole ciepełko

Ziemniaka nie chcę! to 2 jednak przetestuję
też wolę ciepełko, nadal będzie
jak ci braknie jakiś hortek, wysyłaj patyki,tych co chcesz mieć więcej, prawie w 100% mi się ukorzeniło, ba wszystko zakwitło
dzięki Aniu
częstuj się
eda 14:18, 22 paź 2014

Winogronek wypasiony pojadłam u Ciebie mój taaaki był śliczny i coś chyba grad go dobiło nie pojadłam w tym roku buziaki Irenko
super widoczki pod drzewami takie zacisze mmmm
Milka 15:01, 22 paź 2014

bdan napisał(a)

Gdyby czas się cofnął nasadziłabyś ten lasek?

To będzie Twój nowy dom? Mam nadzieję, że fotki na forum będą.

Marzenka o nowym domu za 15 lat marzy, a u Ciebie za niedługo będzie Super

Jak duży domek? Może jakiś rzuty pokażesz?

Zdecydowanie tak, tylko wybrałabym zamiast świerków jodły kalifornijskie
ten domek, co pokazuję, to domek letni tzw Imprezownia, dość duży, bo koło 120m z tarasem, a ten marzeń, to inny zupełnie i inne miejsce na działce
Miał być mały, a zrobił się duży taki akuratny dla 2-ga