Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:40, 30 gru 2013

Do góry
Ja cały czas pracuję. Nawet cały grudzień i dziś robimy ogród, ogrodzenie, karczowanie i takie tam grubsze prace.
Każdy projekt jest moim zdaniem ciekawy, ale wszystkich pomysłów nie da się pokazać bo co by mi pozostało?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:28, 30 gru 2013

Do góry
cudny projekt łuk i wysepka na100% do likwidacji, gorzej ze ścieżką bo na betonie konkretnym boję się o hortensje bo tam patelnia niesamowita chyba ,że drzewko troszkę zacieni ale on w rogu to nie za bardzo chyba
po 100-kroć dziękuje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:16, 30 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mówię sio, jednego już miałam, to dopiero były nerwy

W Twoim idealnym ogrodzie kret to już skandaliczna skandaliczność! Migotania przedsionków bym dostała chyba. U mnie póki co wielkich strat nie ma. A wpadłam na taki pomysł: żeby na długości płotu z tyłu działki wkopać na 1m-1.2m ekran z jakiegoś tworzywa w pionie. Czytałam, że kret buszuje max na 80cm, więc może bym go powstrzymała taką barierą... co Ty na to? Siatka pod trawnikiem wiem, że najlepsza, ale to dopiero wtedy można, kiedy się ma Twój projekt ogrodu i jest się przekonanym, że nie będzie trzeba tej siatki wykrawać kiedy się koncepcja rabat zmieni a ja póki co jestem na etapie planowania, na który bank zrobić skok, żeby choć zielone ekrany posadzić wiosną
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:44, 29 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Super ten projekt Będzie ślicznie. Wejście eleganckie. Buziolki z uwagą na makijaż

Juz dawno zjedzony buziakowymi życzeniami
Wejście jeszcze surowe - nie pomalowane, właściwie to temperatura teraz sprzyja malowaniu więc kto wie ?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:31, 28 gru 2013

Do góry
Super ten projekt Będzie ślicznie. Wejście eleganckie. Buziolki z uwagą na makijaż
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:37, 28 gru 2013

Do góry
I na koniec projekcik stawu z kładką -powiększonego (wyszczególnione tylko zimozielone bez bylin)

PRZED - zdjęta darn (2 tyg temu), kamieniami oznaczone powiększenie lustra wody

I projekt PO

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:55, 27 gru 2013

Do góry
Święta, święta i po świętach.. Wybaczcie moją nieobecność, zalatana ostatnio bywam, ale obiecuję poprawę! Ba, już się poprawiłam i w końcu zrobiłam aktualny projekt ogrodu. Nie jest taki super super, ale mam nadzieję że coś wam to ułatwi w rozpoznaniu obecnego zagospodarowania.
Niestety nie jest to plan caaałej działki, jakbym taki zrobiła to chyba nic by nie było widać Pierwsze 85m długości narysowane, dalej to już przy 88,5 m tylna brama za nią "łąka" i później za ok 55m stoi woda. Ale o tej dziczy i wodzie, następnym razem, bo dzieje się tam ostatnio, oj dzieje, wióry lecą

2 kratki= 1m
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:26, 27 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam twojego Pinta znalazłem właśnie tam długo poszukiwany projekt wnętrz pewnego domu z Warszawy, jest również na fm

A mnie fascynuje w Pinterescie odkrywanie zainteresowań wizualnych ludzi po zdjęciach widać jaki kto preferuje styl
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:55, 27 gru 2013

Do góry
Uwielbiam twojego Pinta znalazłem właśnie tam długo poszukiwany projekt wnętrz pewnego domu z Warszawy, jest również na fm
Plyty na tarasie 14:03, 27 gru 2013

Do góry
Jeszcze może tutaj przydałaby się taka wizualizacja jak to wygląda jeżeli projekt jest gotowy z taką tkaninąm jako zadaszenie, może ktos ma i wrzuci zdjęcie na forum?
Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:03, 20 gru 2013

Do góry
Kondziu ,a jakoś pochłoneły mnie sprawy domowe,malowanie klatki holu ,projekt łazienki ,urodziny dzieciaków tydzień po tygodniu .Teraz święta.Ale zaglądam .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:13, 19 gru 2013

Do góry
Nie ma takiego programu, który by za malarza malował obrazy, tu jest tak samo, dlatego taki projekt ma większą wartość artystyczną
Ogródek Goniak 23:03, 13 gru 2013

Do góry
Gosia...właśnie mi się przypomniało jak poczytałam u Wilczej o domku z drewna....i nie wiem bo nie pamiętam (jezu jaka skleroza) czy pisałam Ci, że jak oglądałam Twój ogród w Mai to odniosłam wrażenie, że mamy ten sam projekt. Bo mój też z drewna...ani kawalka cegły nie mam
Chyba się nazywa Stokrotka?!

Odnośnie chlebka to ja jeszcze nie piekę ale ciocia na zakwasie od jakiegoś czasu i sobie chwali. Ja zersztą też bo mnie częstuje
Ale ona zakwas dostała od kogoś...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:37, 10 gru 2013

Do góry
No no poddasze zaczyna coraz ciekawiej wyglądać, oczywiście projekt obejmuje podest ułatwiający wyjście na dach?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:35, 05 gru 2013

Do góry
Aniu oczywiście że projekt zrealizujesz Kto jak nie TY??? Takiej energii nikt i nic nie powstrzyma buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:30, 05 gru 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Hura!!! Nadrobiłam zaległości. Przyznaję, że czytanie ze zrozumieniem zajęło mi co nieco.
Będę trzymała kciuki za wprowadzane zmiany. Decyzję nie są łatwe.
Ale takiej " bombie energetycznej" /bardzo mi się, to określenie przez magnolię Ciebie spodobało/ na pewno
uda się projekt zrealizować.
Mam pytanie. Czy wzdłuż ogrodzenia masz ścieżkę dla piesia?

Faktycznie, przeczytać to jest wyczyn.. a ze zrozumieniem..to już mega wyczyn..

Projekt zrealizuję, tak czy siak, ale zrealizuję.. jak spapram to mały problem, bo to i tak miejsce nie reprezentacyjne, to raczej miejsce na moje chciejstwa.. by sobie nie odmawiać przyjemnosci z kupowania i sadzenia tego co się podoba, a nie co pasuje..

Ścieżki dla piesia tam właśnie nie mam.. niestety robiąc rabatę nasz pies nie biegał jak szalony za niczym, nie gonił traktorów i takie tam.. był dystyngowany.. a latanie mu przyszło z czasem..
Mogłabym ją tam zrobić przesadzając wszystko.. ale wtedy muszę zrobić i tak ogrodzenie, bo musi jakoś wrócić z tej ścieżki.. z pewnością na około nie będzie chodził.. i tak będzie łamał kwiaty i tak..

Na innych rabatach mam ścieżki dla psa.. i zostawione dojścia do tych ścieżek.....

Wiec prościej zrobić ogrodzenie tylko z jednej strony.

Jak przyjdzie nowy pies.. to go od małego będę uczyć, że nie wolno, co nie znaczy, że też sie może zagalopować.. w amoku gonitwy za traktorem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 05 gru 2013

Do góry
Hura!!! Nadrobiłam zaległości. Przyznaję, że czytanie ze zrozumieniem zajęło mi co nieco.
Będę trzymała kciuki za wprowadzane zmiany. Decyzję nie są łatwe.
Ale takiej " bombie energetycznej" /bardzo mi się, to określenie przez magnolię Ciebie spodobało/ na pewno
uda się projekt zrealizować.
Mam pytanie. Czy wzdłuż ogrodzenia masz ścieżkę dla piesia?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:13, 04 gru 2013

Do góry
Aga, na Twoim przykładzie pięknie widać jak istotne jest posiadanie pomysłu na ogród. To może być projekt w głowie albo na papierze, własny albo od projektanta, ale jakiś musi być i w miarę spójny. Wtedy wiesz do czego dążysz i się nie miotasz. I od tegoż pomysłu trzeba zaczynać.
Pszczelarnia 12:01, 04 gru 2013

Do góry
Projekt super. Rh i bukszpany będą tu miały wyśmienicie.
Moja codzienność - ogród Oli 22:49, 03 gru 2013

Do góry
Oooo a tu na bieżąco . dzięki Oli, że tak spokojnie

I na projekt się załapałam... i będą linie proste ..tak jak Ci sie podoba

Z bluszczem Danusia ma rację.. pienne rośliny niszczą "elewację" Jak słup blisko domu, to lepiej jak jest cały, bo wymiana słupa to bajzel naokoło..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies