witam po krótkiej nieobecności... tak to już jest wakacje się skończyły i szkoła, przedszkole, trudno czasami wszystko ogarnąć. Dziękuję wam za odwiedziny
Napia te tulipany to jest ta sama odmiana we wszystkich etapach wzrostu.
Dokupiłam 2 paczki czosnków po 40 szt. tych małych i szachownicę uva
w ogrodzie robi się jesiennie, choć jeszcze róże kwitną i dalie.
Niestety nie mam aktualnych
hibiskus z początku września
Czytam u Marty, że chcesz katalpę. Ela, przyjedz do mnie i dam Ci katalpę.. moją aurea... tzn siewkę, ale liście ma żółte, nie jest szczepiona, ale będziesz ja formować.. ma już grubo ponad 2 metry..
Oznaczyłam ja na czerwono, żal wyrzucić, a muszę się jej pozbyć z tego miejsca. Bo mi wszytko zagłuszy. I się ucieszę jak trafi w dobre ręce[/img]
Miło mi że wspieracie mnie duchowo i trzymacie za mnie kciuki Prace powoli postępują do przodu choć wiele jeszcze przede mną do zrobienia Kręgosłup i ręce odmawiają posłuszeństwa ale czego się nie robi by było ładniej w ogrodzie
Zdjęcia przed rewolucją
W trakcie Miejsce budlei zajęły róże Red Fairy Berberysy, lawenda i datury wykopane
Przymiarki z żurawkami Prymule jeszcze do przesadzenia a tam gdzie goła zienia trawy
Wyglądają ładnie szczególnie na tych pergolkach fajnie, że podpytasz, bo ciekawe czy trzeba podwiązywać- ja swoje te co będę eksmitować- trochę przyczepiałam, ale pędy to one mają sztywne...
Danusiu gratulacje, pięknie wyglądacie z Mają. A w tle zakrada się ogrodniczka ....jakby podsłuchiwała .... ach jakie bajkowe zdjęcie!
ps. Danuś czy w wolnej chwili możesz nam fotki tych książek zrobić, okładek oczywiście, bo ja widze dwie i nie wiem w której jest Twój ogród, a za dużo postów do nadrobienia żeby doczytać.