Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Dziewięsił-czy ktoś ma o nim więcej wiadomości? 20:51, 27 lip 2012

Do góry
Możesz porównać, bo o omanie mamy już wątek, ktoś Tobie podał mylną nazwę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1330-oman-wielki-inula-helenium

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:18, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Clematisy wspaniałe, można im dać magicznej do clematisów, będą lepiej kwitły.

Danus, dostaja florovit. One teraz powtarzaja kwitnienie, w maju maja zdecydowanie wiecej kwiatow.

A zamiennik padl na amen. Bedzie nowy Ziemia odkazona Previcurem, coby inne nie zlapaly grzybka
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 17:46, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawa strona mi nie wyszła, ale wszystkie rabaty należy poszerzyć żeby zmieścić niższe piętro.

Danusiu, podpowiedz mi proszę w kwestii nasadzeń przy świerkach.
Zastanawiam się nad posadzeniem przed nimi (berberysy, paprocie, funkie, wrzosy/wrzośce, barwinek). Wydaje mi się, że te własnie będą pasowały ale nie wiem w jakich kompozycjach.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 16:14, 27 lip 2012

Do góry
Pokaż więcej zdjęć pieska w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki-nasze-zwierzeta-domowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:40, 27 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Sebuś, jak zwykle jesteś szybszy niż błyskawica!
No właśnie nie szmaragdy, to odmiana Thuja occidentalis Columna

Columna ma podobny pokrój jak Smaragd, jest trochę brzydsza. Ja sadzę co 60 cm, a czasem nawet co 50
Pszczelarnia 15:23, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewciu, a ja bym tych choin nie ruszała, zrobiła z nich strzyżony ekran, nie będą się starzeć, dobrze rosną.

O jak dobrze. Bo ja się martwię na zapas i za książkowo sprawę traktuję.
Ławka w ogrodzie 15:19, 27 lip 2012

Do góry
Bardzo proszę o wklejanie zdjęć wyłącznie swojego autorstwa dla naszego wspólnego dobra i zgodnie z regulaminem, lub linki do ławek
Nie można ściągać zdjęć z netu..
Mój kawałek raju II 15:13, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Aniu jako czwarta w drugim tysiączku

Witaj Danusiu werbeny od Ciebie kwitną i maja ponad 2 metry teraz muszę zaczaić się na ta co ma tylko 1/3 wysokości tej starej
Siatka przeciw kretom 15:04, 27 lip 2012

Do góry
masmedia napisał(a)
Witam,

A co z nawadnianiem? Rozumiem, ze rury najpierw (ponizej siatki), pozniej siatka, pozniej warstwa ziemi (10-15cm) i wysiew trawnika. Na zraszacze musimy naciac siatke?
Jezeli ma byc tak jak podalem powyzej to trzeba dokladnie przewidziec glebokosc polozenia rur aby zraszacze byly dobrze umiejscowione (odpowiednio wystawaly).

Prosze o potwierdzenie.

Pozdrawiam
masmedia

Tak, taka kolejność, jednak zraszacze daje się na przedłużkach, więc można je do góry wyciągnąć niezależnie od głębokości rury zasilającej.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:02, 27 lip 2012

Do góry
Będzie dobrze, podlewaj systematycznie, aby te nasionka co już napęczniały nie wyschły. Muszą mieć stale wilgotno.
Usuwanie trawnika pod rabaty - przesadzanie trawnika 14:51, 27 lip 2012

Do góry
To wszystko zależy co będzie rosło na tej rabacie.

Teoretycznie zraszacze nie powinny lać po rabatach, rabaty podlewamy linią kroplującą, a trawnik zraszaczami. Jednak powinno się przerobić nawadnianie.

Jeśli nie będą tam rosły róże, bukszpany czy wrzosowisko - ujdzie, ale nie jest to zgodnie ze sztuką. Poza tym krzewy na rabacie być może zasłonią i woda nie przeleci, a trawnik nie zostanie należycie podlany.
Pszczelarnia 14:46, 27 lip 2012

Do góry
Buka podlejcie preparatem ProAgro. można opryskać Mospilanem.
Mój kawałek raju II 14:43, 27 lip 2012

Do góry
Witaj Aniu jako czwarta w drugim tysiączku
Pszczelarnia 14:38, 27 lip 2012

Do góry
Ewciu, a ja bym tych choin nie ruszała, zrobiła z nich strzyżony ekran, nie będą się starzeć, dobrze rosną.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:31, 27 lip 2012

Do góry
Gosiu, już jesteś przyjęta do naszego grona, bo chcesz pokazać swój ogród

Bardzo nam miło, że zadomowisz się u nas na dobre i zyskasz przyjaciół Czekamy teraz na własny wątek
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 13:43, 27 lip 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Witam gorąco,

Do tej pory wydawało mi się, że Ogrodowisko będę tylko podglądać, czytać i zachwycać się Waszymi ogrodami ......................... i oczywiście jak już będę mądra i zaczerpnę inspiracji to uporządkuję swój ogród. Stało się jednak inaczej. Niestety nie umiem poradzić sobie sama, dlatego próbuję prosić Was o pomoc.
Pragnienie posiadania pięknego ogrodu towarzyszy mi od 7 lat. Rozpoczynając byłam pełna entuzjazmu i zapału ale po jakimś czasie okazało się, że to wcale nie jest takie łatwe.
Zaczęłam dawno temu od Gardenarium, o którym dowiedziałam się z TVN Meteo, potem dowiedziałam się o Ogrodowisku. Stwierdziłam, że z taką pomocą założenie ogrodu będzie proste ................... ależ się pomyliłam
Coraz bardziej zaczęłam zatracać się najpierw w Gardenarium a teraz w Ogrodowisku. Siedzę godzinami, dniami, ...... i zamiast mieć mnóstwo pomysłów mam galimatias w głowie. Mąż i córki najpierw się ze mnie śmieli, że wyszkolę się na ogrodnika ale po długim czasie okazało się, że ani nie jestem ogrodnikiem ani nie mam pomysłów co do ogrodu. Takie uczucie jest straszne kiedy naprawdę mam zapał do pracy i pustkę w głowie.
Zaczęłam i ............... stanęłam w miejscu.

Będąc pod ogromnym wrażeniem Waszych zjawiskowych ogrodów liczę, że uda mi się podyskutować z Wami na temat mojego.
Prawdopodobnie duży potencjał tego ogrodu mnie przerósł

Pozdrawiam serdecznie

już u ciebie jest bardzo łądnie, zgadzam się z Danusią, że jasne żurawki i hortensje pięknie ci rozświetlą ogród
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:04, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu śliczne te trawy możesz zdradzić co to za odmiany

Hakonechloa macra "Aureola"

Biały - Carex morrovii "Evergold"

Tamta z tyłu, zapomniałam.

bardzo dziękuję, pewnie niedługo u mnie zagoszczą, podoba mi się pomysł z tym nasadzeniem, więc lekko skopiuję, jeśli można
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:23, 27 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ale się rozszalałeś po powrocie, przyznaj, że tęskniłeś za ogrodem

Bez bicia przyznaję się Ogród jednak musi ode mnie odpoczywać, bo oprócz chwastów i rośliny urosły

Rośliny rosną i w obecności właściciela, i gdy go nie ma
Tylko jak dłużej ich się nie ogląda, tę różnicę w wyglądzie bardziej widac

Pięknie u Ciebie Sabciu

Potwierdzam
gdy wróciłam po 2 tygodniach z urlopu wszystko było wybujałe a chwasty ma się rozumieć najbardziej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:13, 27 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale się rozszalałeś po powrocie, przyznaj, że tęskniłeś za ogrodem

Bez bicia przyznaję się Ogród jednak musi ode mnie odpoczywać, bo oprócz chwastów i rośliny urosły

Rośliny rosną i w obecności właściciela, i gdy go nie ma
Tylko jak dłużej ich się nie ogląda, tę różnicę w wyglądzie bardziej widac

Pięknie u Ciebie Sabciu
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 08:24, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawa strona mi nie wyszła, ale wszystkie rabaty należy poszerzyć żeby zmieścić niższe piętro.

ale fajnie

a teraz Dorotko to już z górki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies