Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzony z pasją 09:38, 07 sie 2014

Do góry

Tutaj rabaty przy tarasie
Rabaty angielskie 09:38, 07 sie 2014

Do góry
Był to na pewno dzielżan, widziałam to przecież, może był podpędzany i potem dosadzony.

Powiększyłam zdjęcie, data zdjęcia czerwiec - 2011

Sielanka Ristowskich 09:32, 07 sie 2014

Do góry
Dziękuję za odwiedziny. Prezentacji ciąg dalszy i zaraz zapytanie zaślę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 07 sie 2014

Do góry
Mira - róże Grace obejrzałam u Ciebie. Jest piękna Wpadnij do mnie naładować bateryjki... jak już będziesz.. to .... Juki to trudny temat... też uważam, że pięknie wyglądają samotnie i w żwirku..

Jola lojalna - witaj w moim wątku.. a w kwestii Twoich świerków to też może być mszyca świerkowa... poczytaj o tym szkodniku... Ogród sie da ogarnąć jak się pracuje w nim w miarę systematycznie. innej opcji nie ma.... Moja systematyczność ciągle jest zaburzana, wiec i nie zawsze jest jak trzeba, ale kto by sie tym przejmował. Ogród jest dla mnie, a nie dla innych...
A gwiazda telewizyjna była jedna.. i w żadnym momencie nie była jak gwiazda tylko jak super kumpela, miła, inteligentna ... wszytko co powinien mieć ktoś z kim chce sie przebywać..

Madżen - z jukami mam to samo zdanie, dlatego chociaż z żalem sie ich pozbyłam.. I niestety trytomy maja podobny pokrój i też mam z nimi problem... nijak nie mogę ich skomponować, wiec tkwią na skalniaku i denerwują, ale jak zakwitną to cieszą. Listę polecanych róż przepisałam do kapownika... Trytom na rabacie tej nie chcę, bo nie mam dla nich miejsca.. i tu jest ziemia dość wredna, bo słabo urobiona, będą gniły od wilgoci. Juki rosły na wzniesieniu, które zlikwidowałam. Rabata wygląda łyso, bo tu wszytko jeszcze jest małe.. Zyska na urodzie jak urosną serby w tle i dadzą zielona ścianę.. Część rudbekii zastąpię jeżówkami

Grembosia - była już z samego rana schrupać Waszego Muminka na śniadanie..... i nie było go.... za to był bardzo dojrzały ogród... szybciutko Ci wszytko urosło

Weronika - jesteś tak miłą, że aż nie wiem co napisać... zamiast pisać zajrzę potem do twego bajkowego królestwa

Aniu Monte - Supreme Cantalupe nadaje sie na nowa rabatę i na tę co jest.. zamiast nadmiaru rudbekii... piszą, że jest sztywna i sie nei pokłada.. Może mogłaś przywieźć, ale nie miałaś i tka czasu by zajechać.. szkoda.. byłaś tak blisko... aż żal....

Mariola - ze mnie taka królowa.... jak i królestwo którym rządzi.. A czy sie udało, to się okaże

Ta kępa w tym roku o połowę mniejsza Nie mam pojęcia dlaczego... może sie już postarzała i wymaga przesadzenia..

Kondziowy ogrod cz II 09:29, 07 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
miło mi bardzo za życzenia i ze sie podoba ja nie kupuje kwiatów dla przyjaciół tylko robie je z tego co mam w ogrodzie oni wiedza ze to z serca robie a Andrzej bardzo dobrze gotuje jeszcze mam takie zdjęcie stołu i bukietu

Cudnie, masz talent
Metamorfozy ogrodowe 09:25, 07 sie 2014

Do góry
Witam, choć cały czas uważam, że mój ogród jest "przed" to już widać zaczyna być pomału widoczne "po". Na "po" totalne potrzebne jest jeszcze kilka lat.

Przed

po

przed

po

Ogródek Anity 09:24, 07 sie 2014

Do góry
Jeżówkowo na koniec

Ogród tworzony z pasją 09:23, 07 sie 2014

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie, moja pasja zwiazana z ogrodem zaczela sie z 3 lata temu. Nazywam się Karol i mam 15 lat, na Ogrodowisko trafiłem jakiś czas temu. Bardzo spodobało mi się to forum. Ogród ma powierzchnię 2000m2 i założony został w 2010 roku. Cześć nasadzeń została zrealizowana 2-1 rok temu. Mam nadzieję, że spodoba wam się mój ogród i zapraszam do obejrzenia Na początek wstawie zdjęcie od strony tarasu.
Ogródek Anity 09:20, 07 sie 2014

Do góry
I jeszce takie piękności
Chyba Flash Rose
Ogródek Anity 09:15, 07 sie 2014

Do góry
Hortensje
Jedyny kwiat ogrodowej Romance ( mam nadzieje ze w przyszłym roku bedzie więcej, na razie to jej stan po reanimacji )

Vanilla Fraise ( tu w duecie z różą Dallas)

A tu w duecie z dwubarwną Louise M

Limki
Ogrodowe przygody 09:14, 07 sie 2014

Do góry
a tak było
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:13, 07 sie 2014

Do góry
w wolnej chwili (na których brak ciągle narzekam ) udało mi się podzielić i przesadzić trawę - chyba trzcinnik, bo przez dwa lata mimo rośnięta w miednicy bardzo mocno się rozkrzewił i urosły mi przeogromne wiechy..

rosadziłam je, a było ciężko, bo zbite były mocno i podzieliłam na 4 karpy - trochę rozdam, bo trzeba się dzielić a jedną cześć posadzę w to samo miejsce i jedną przed dom pomiędzy rosliny, zacznę dziś robić również porządki we wrzosowisku - tam mam do przesadzenia również turzyce przed dom

dzis reszta prac...

acha obiecałam synkowi, że wrzucę jego akrobacje na trampolinie na bloga...

to nasz mały szopen (włosy a poza tym gra na pianinie) oraz od niedawna fascynat karate
to nasza starsza pociecha...

uciekam do pracy, miłego dnia

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:12, 07 sie 2014

Do góry
Trochę różnych zdjęć

Ogródeczek 09:11, 07 sie 2014

Do góry
Beatko gratuluję pierwszej seteczki i przede wszystkim zdrówka życzę
Ogrodowe przygody 09:09, 07 sie 2014

Do góry
Anitko niestety u mnie też to cholerstwo weszło, ale ja nic nie pryskałam
więc zacznę od nowego sezonu
Karolinek preovskie rzeczywiście od dołu nie są zbyt atrakcyjne i rozchodniki to zasłaniają
dziękuję wszystkim za odwiedziny

zdumiewające przy drugim tłoczeniu pastella zmieniła kolor
miał tak już ktoś?
Eksperymentarium 09:09, 07 sie 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
A tu najnowszy plotek żaluzjowy oslaniajacy nas od kuchni sąsiadów. Tu jemy w lecie.

ale fajnie to wyszło kolacja się udała??
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:06, 07 sie 2014

Do góry
Berberys Admiration już trochę podrósł
Wrzosy- wydaje mi sie , że te odmiany będą słobo kwitły szczególnie ta jasna

Lubię te jeżówki NN bo są niskie, a środek mają takii wyrazisty

Ogródek Anity 09:04, 07 sie 2014

Do góry
Liliowce
Moja bajka 09:04, 07 sie 2014

Do góry
Nie ma to jak śniadanko . Jedni preferują gruszki, inni owoce mahonii, a ja... jogurt z borówkami i aronią

Ogród na glinie 09:02, 07 sie 2014

Do góry
Wymyśliłam, że obejmę jednak tą studnię rabatą, by nie utrzymywać tam trawnika, a wokół studni ułożę ścieżkę z desek. Między deskami kora lub żwirek, albo ziemia, najlepiej by całość stanowiła z pozostałą częścią rabaty. Na rysunku studnia z deskami wokół, jarząb z krzyżykiem (czyli istniejący) i koło żwirowe z huśtawką.

Bardzo mi się półkola i takie ścieżki podobają.
Konieczny jest swobodny dostęp do studni od strony ogrodzenia, bo jest tam kranik i prąd. Ponadto trzeba się dostać do porzeczek i truskawek.
Tylko co na to mój M.

Zaczęłam tez kombinować z okrągłym żwirowym placykiem pod huśtawkę i inne mebelki, ale jak wyszłam na zewnątrz to stwierdziłam, że jest za blisko tarasu, który jest ogrodzony płotkiem ze słupkami i tworzy się wąski przejście między nimi. Byłby tam trochę na siłę. Konkurencja dla tarasu.
Tak więc huśtawka będzie na mniejszym prostokącie, a na kółko mam już pomysł w ogrodzie tam gdzie ambrowiec. Mam wstępne szkice. Jak narysuję to wrzucę do oceny

I co myślicie o takie ścieżce?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies