jalos
19:20, 16 paź 2014

Jestem
Miałam ogromnie ważny egzamin przed sobą i postanowiłam (skutecznie, jak się okazało) nie zaglądać na forum,
żeby jak najwięcej czasu poświęcić na naukę. Wiedziałam, że jak tutaj zajrzę - to przepadnę a długie godziny.
Jak widać dyscyplinę zachowałam.
A egzamin zadałam
A teraz mogę zająć się ogrodem.
I znów targają mną sprzeczności straszne.
Znów wracam do moich nieszczęsnych tujek.
Znów zaczęłam się zastanawiać czy jednak ich nie przesadzić wzdłuz bocznych ogrodzeń a z tyłu nie posadzić
tuji w odmianie Atrovirens.
To tuja plicata - żywotnik olbrzymi. Podobno szybko rośnie i rośnie jej gałęzie "rozkładają" się płasko na boki, nie
tak jak moje tuje, które mają zwarte gałązki skierowane ku górze, jeśli wiecie co mam na myśli.
Na moim osiedlu przy jednym z domów w zeszłym roku posadzono rzadko (mniej więcej co 1 metr) niewielkie
tuje - nie wiem jaka to odmiana - w tym roku tuje niesamowicie urosły zarówno na szerokość jak i wysokość.
Może jednak powinnam zaryzykować i posadzić coś innego....
Na serby nie namawiajcie mnie, nie dam się przekonać....
No i przedogródkiem, póki co strasznym, czas się zająć.
Zdjęcia już zrobiłam jakiś czas temu, tylko je wkleić trzeba.
Miałam ogromnie ważny egzamin przed sobą i postanowiłam (skutecznie, jak się okazało) nie zaglądać na forum,
żeby jak najwięcej czasu poświęcić na naukę. Wiedziałam, że jak tutaj zajrzę - to przepadnę a długie godziny.
Jak widać dyscyplinę zachowałam.
A egzamin zadałam
A teraz mogę zająć się ogrodem.
I znów targają mną sprzeczności straszne.
Znów wracam do moich nieszczęsnych tujek.
Znów zaczęłam się zastanawiać czy jednak ich nie przesadzić wzdłuz bocznych ogrodzeń a z tyłu nie posadzić
tuji w odmianie Atrovirens.
To tuja plicata - żywotnik olbrzymi. Podobno szybko rośnie i rośnie jej gałęzie "rozkładają" się płasko na boki, nie
tak jak moje tuje, które mają zwarte gałązki skierowane ku górze, jeśli wiecie co mam na myśli.
Na moim osiedlu przy jednym z domów w zeszłym roku posadzono rzadko (mniej więcej co 1 metr) niewielkie
tuje - nie wiem jaka to odmiana - w tym roku tuje niesamowicie urosły zarówno na szerokość jak i wysokość.
Może jednak powinnam zaryzykować i posadzić coś innego....
Na serby nie namawiajcie mnie, nie dam się przekonać....
No i przedogródkiem, póki co strasznym, czas się zająć.
Zdjęcia już zrobiłam jakiś czas temu, tylko je wkleić trzeba.