W tym miejscu całe półkole to rośliny kwaśnolubne, więc nie przychodzi mi do głowy nic innego jak wrzosy i golterie, ale bardziej uporządkowane. Teraz boje się przesadzać wrzosy, mam ich już sporo, ale jak próbowałam coś przesadzić to niestety 3 szt wypadły przy tej pogodzie (no bo kto jatem bierze się za przesadzanie!)
I koniecznie muszę rozjaśnić to miejsca.
Nie wiem czy jasne carexy pasują do rodków?
U mnie już od 3-4 dni bez deszczu, a dziś upał od rana, czyli znowu z konewkami będę ganiać, ciut deszczówki nałapałam w beczki
to masz super Jula, rośliny podlane
przenosiłam lawendy na miejsce żurawek, ścięłam je prawie do zera, ucięte kawałki bez wielkich nadziei wetknęłam do ziemi, bo część kwiatostanów zostawiłam na nasiona i będę wysiewać...jednak odbija
Dwa dni chorowałam jak zobaczyłam koło Przemka . Takie równiótenkie i tak obsadzone.
Tu maja być hortensje , mam przygięte na rozsadę little lime i limelight, Wolałabym chyba little lime, bo są niższe, a za nimi dużo werbeny patagońskiej. Tego nie widać, ale z tyłu mam miejsce na nasadzenia.
a ja ją mam! dzwoneczki nie za duże, urocze chyba Ania-Monte też ma. U mnie już, juz miała pasć, ale jakoś uratował ją skryzp polany w korzonki (tj. gnojówka ze skrzypu), mało mi w tym roku przyrosła, ale może pacjent bedzie żył i w kolejnych już tylko lepiej bedzie
Nadrabiam zaległosci.... mam kiepski nastrój wiec ... na poprawę humoru najlepiej pobiegać po pięknych ogrodach.... kotek dopasował sie kolorystycznie do wapienia... i jak zawsze zazdroszczę Twoim kotom. Mus jeszcze kiedy sie wprosić ... by poleżeć na wygrzanej skale w pięknych okolicznościach przyrody.
Gdzie zamawiałaś róże... jak możesz daj info na PW.
I sorki ale tak sobie nadrabiam i widzę wizualizację... i pozwolę sie wtrącić. Kwasoluby na wapieniu???? Jaki sens sadzić rośliny które nie pasują do klimatu ogrodu i warunków terenowych. Po co kopać sie z koniem... ?? Magnolia zasłania widok na ogród, na tę piękna skarpę. Po prawej w głębi Agnieszka ma piękną rabatę bylinową.. która poszła do przeróbki..szkoda, bo była piękna. ale może będzie jeszcze piękniejsza. Czekam co powstanie....
A i to coś na różwo pod Magnolią... piwonia??? róża?? azali??? ma wyrzucić najpiękniejszy żagwin świata?? Protestuję...
Ja też czekam na Maję w Twoim ogrodzie..... kocham Twój ogród... bo mi w nim nic nie zgrzyta.. nic na siłę i nic nie wymuszone... pełna harmonia. Ogród z klimatem....
Sorki, że sie wtrącam, ale jak pisałam mam dziś nastrój bojowy.