Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Viola 21:52, 06 paź 2014

A Ty nawet masz wisienkę bordową, żeby pasowała do okiennic i bramy garażowej A zakupy wypasione A zawilce zimują ? To kupię.
Mille 22:09, 06 paź 2014

Kurczę, tak rozplanowałeś te bukszpany, że z której strony ich nie pokazać, to ładnie ustawione.
To drzewo to śliwa wiśniowa? Powiedz, czy ona jakoś ładnie przebarwia się jesienią?
O, i wypatrzyłam chyba Twoje graby:>

Toszka 22:18, 06 paź 2014

Łukasz nie obsypuj traw korą, a jak będzie ok -8 - -10 przykryj iglastymi gałązkami. Natomiast kory nie żałuj hakonechloa w podłoże i wokół. Lubi to bardzo.
Obsypanie korą może spowodować przegnicie podstawy zwłaszcza jeśli kora namoknie od deszczu lub mokrego śniegu.
Nallar 22:21, 06 paź 2014

Luki napisał(a)
Ewo zawilce są za jak i w zakupach

Czytałam że miałeś dokupić, ja nie mogę trafić białych. Mam tylko takie. Zdradzisz gdzie kupiłeś te albinoski?
pasjonatkaam... 22:25, 06 paź 2014

pospacerowałam też mam zawilce tylko ciemniejsze,piękne są.Pozdrawiam
Luki 22:49, 06 paź 2014

Violu z tą wisienką jakoś przypadkowo wyszło, ale licze, że będzie pracowała za wyższy akcente w ogrodzie. Zawilce mają zimować.. 6 strefa klimatyczna jednak ja w pierwszym roku okryje dla pewności

Mileno troszke się z nimi nakombinowałem, ale nie zaprzecze z każdej strony wyglądają inaczej. Mają jedeno najmgorsze ustawienie, ale to do czasu aż stożki nabiorą masy
Drzewo to śliwa wiśnoiwa Pissardi, wiosną po zakupie obciąłem prawie na zero i bardzo mocno się zagęściła.
Tak wypatrzyłaś graby jeszcze nie opalikowane i nie naprostowane, wiosną czeka je jeszcze pierwsze cięcie.

Toszka dziękuje, że zawitałaś z cennymi radami, tak zrobie z trawami... czas wybrać się do leśniczego bo w tym roku troszke tych gałązek będę potrzebował, a hakone dostanie kory

Ewo zawilce kupowałem w bylinowym, też mieli kilka takich różowych, ale celowałem bardziej w białe, mam nadzieję, że w przyszłym roku mnie zaskoczą

pasjonatko do tej jesieni nie byłem świadomy, że zawilce to takie łądne kwiaty... jeszcze pore kwitnienia mają świetną bo cieszą na koniec sezonu
malgorzata_s... 22:52, 06 paź 2014

Łukasz cudny widok ogrodu Fajnie że bylinowy czynny w sobotę Chciałabym zawilce, ML,
I rozplenice, może jeszcze jakąś hostę Zresztą zobaczymy Napisz jakie tetrzmieliny chcesz
aage 22:59, 06 paź 2014

Faktycznie jesienią widać najwięcej ogrodowych błędów lubię tę porę
Rabata ze stożkami i kulami wyszła świetnie !!!
Hacone obsypać korą...hmm a jak rosną w żwirze?
Luki 23:34, 06 paź 2014

Gosiu wszystko było, ale gdyby było coś pewnego to przedzwonie, aby wszystkie miskanty nie pojechały do czech na targi hosty są ładne i będzie nawet co wybrać na żywo o ile przymrozek nie trzaśnie tego co na zewnątrz... w tunelu też było kilka odmian. Trzmilinki to chciałbym dwie szczepione tak na wysokości ok metra, biało zielone odmiana nie ma znaczenia, ale inncyh niż Emerald Gaiety i Silver Queen nie ma.. po prostu biało zielona i 6 cisów kolumnowych też odmiana bez znaczenia

Agnieszko pierwszy raz mogę też powiedzieć, że lubie jesień bo już nie straszy tak jak w zeszłym roku. Z rabaty jestem wybitnie zadowolony, ale ta akurat zrobiona całkowicie od podstaw planowana całą zime
Gdzieś na forum widziałem dorodne Hacone w żwirku... żebym to ja jeszcze pamiętał gdzie to było bynajmniej było bardzo łądnie rozrośnięte.
Iwk4 23:45, 06 paź 2014

Luki napisał(a)
Kilka dzisiejszych zdjęć.

Łukasz, to zdjęcie zapisałam sobie w moich inspiracjach. Rabatka pełna kolorów. To by się podobało mojemu M A dla mnie te wystające trawki. Jakie to miskanty?