Bajkowy ogród Weroniki
00:09, 02 maj 2013
Witaj Weroniko melduję ze floksy chyba ruszyły bo zaczęły się zielenić.U ciebie to już naprawdę letnie widoki a u mnie jak u Bogdzi nawet tulipany jeszcze nie kwitną Chciałabyś zobaczyć u mnie więcej ? no niestety wstrzymują mnie inne sprawy przy tworzeniu ogrodu.Będą u mnie jeszcze kopać w sierpniu przyłącze elektryczne stałe Kable maja iść pod ziemią bo mam prąd tymczasowy czyli słupy .Wstrzymuje mnie jeszcze porządne ogrodzenie wejściowe i podjazd do garażu, ścieżka do domu Wiele jeszcze kopania Mogę zakładać rabaty gdzieś gdzie wiem że nie wjedzie sprzęt Niestety to wszystko sporo kosztuje a ja nie mogę wszystkiego naraz zrobić.Muszę więc czekać i cieszyć się drobiazgami .Dziękuję raz jeszcze za floksy, posadziłam je na rabacie ale z dala od hortensji .Niektóre podzieliłam i uszczknęłam gałązkę ,chyba się przyjęły Kiedy się rozrosną podzielę dalej ,Tak można prawda?Jak często podlewać ?rosną w słońcu ,podlewam codziennie wieczorem bo ziemia sucha po całym dniu .Te niebieskie lilie bardzo mi się podobają.kiedyś miałam lilie nawet czarną ale łamały się kiedy wyrosły i zrezygnowałam z lilii, no i ten zapach nie bardzo mi odpowiada .Podziwiam je u innych bo są naprawdę śliczne .Pozdrowienia posyłam ciepłe Weroniko Jak tam mój pupilek Kajtuś ,zostaje juz sam w domu?