Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Marta7 21:44, 28 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Danusiu ten na ostatnim zdjęciu- różowy podoba mi się szalenie ,zresztą wszystkie mi się podobają
A te żółte kwiatuszki rosną u mnie dziko pod czereśnią,zastanawialam się nawet jak się nazywają bo ładnie wyglądaly w takiej kępie,no i proszę zaglądam do Ciebie i mam odpowiedż Pozdrowionka
Marta7 07:55, 29 kwi 2013

Pozdrawiam z rana życząc CI fascynujących przygód ogródkowych Ja też lecę na spotkanie z moim cienistym zakątkiem
danuta_szwajcer 14:02, 29 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Ja bym przycięła i zostawiła po dwa oczka, od dołu wyjdą silniejsze gałęzie. a te patyki ukorzenisz.

Dawno temu kupiłam bukietową białą nazwy nie znam wówczas nie interesowały mnie nazwy.
Nie znałam co się robi i do dziś nie mogę jej wyprowadzić jest słaba, mało puszcza od dołu, tylko wyżej z górnych gałęzi. Jest to biały stożkowy kwiat podobny do Pinki Vinki. nie zmienia barwy.

Haniu tak zrobie jak radzisz Pinki Vinki miałam w pełnym sloncu i cos mi kiepsko rosla bo chyba za sucho i za ciepło i ja pare dni temu przesadziłam do spokojniejszego miejsca no i zobaczymy jak bedzie jej w nowym miejscu
danuta_szwajcer 14:03, 29 kwi 2013

Urszulla napisał(a)
Ładne te główki z bliska

Urszulko bardzo lubie tak z bliska podziwiac pąki kwiatowe i wogole roslinki
danuta_szwajcer 14:06, 29 kwi 2013

monteverde napisał(a)

Jolu to Persian Pearl tulipki śliczne

Bardzo dziekuje ,teraz juz wiemy jaka ich nazwa a co do roz i lilii to tez mamy wyjasnione, nie mam takiego doświadczenia a lilie mam dopiero czwarty rok i tez mam przy rozach i nie zauwazyłam żadnej zmiany.
danuta_szwajcer 14:08, 29 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie a magnolia rzeczywiscie wyjątkowa ciekawe jak sie nazywa.

Ta magnolia ma 12 lat i wiem , ze to z tych duzych drzew i wczesnie kwitnie wiec dlatego czesto przymarza a w tym roku pieknie kwitnie bo nic jej nie zaszkodzilo ale moze ktos zna nazwe?Ona ma dla mnie wyjatkowe znaczernie i zostala posadzona specjalnie wiec nazywam ja po swojemu
danuta_szwajcer 14:12, 29 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Pozdrawiam z rana życząc CI fascynujących przygód ogródkowych Ja też lecę na spotkanie z moim cienistym zakątkiem

Martus bardzo dziekuje wrociłam wczesniej z pracy i zaraz lece do ogrodu i bede dzis kosic to co bardzo lubienie wiem czy sie wyrobie i czy machne te 2 tys no droge zostawie M bo tam moze kosic bo tam nie ma co mi skosic Ty zapewne walczysz juz na calego i przeryte pół ogrodu?
Maria667 14:28, 29 kwi 2013

Danusiu!
Jestem zakochana w magnoliach. Mówią na nie "królowe ogrodów" i tak jest

Milka 15:46, 29 kwi 2013

Danusiu, tę piękną magnolię straciłam rok temu, a miała 15 lat; jej wielkie kwiaty zachwycają, popatrzyłam sobie u ciebie
tulipanów masz mnóstwo, wszystkie piękne, a czosnek tuż, tuż...
Marta7 20:41, 29 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Martus bardzo dziekuje wrociłam wczesniej z pracy i zaraz lece do ogrodu i bede dzis kosic to co bardzo lubienie wiem czy sie wyrobie i czy machne te 2 tys no droge zostawie M bo tam moze kosic bo tam nie ma co mi skosic Ty zapewne walczysz juz na calego i przeryte pół ogrodu?

Danusiu ja też bardzo lubię kosić ale wyręczają mnie w tym synek i M ja w tymczasie mogę np poplewić bo tego za mnie nikt nie zrobi
A ja dalej sadzilam:brunery,floksy,hortensje pnącą,budleję itd........a trawa taka że aż mi wstyd
Jak CI poszło koszenie? pewnie opaliłaś się