Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

boguslawa_ma... 20:44, 29 kwi 2013

Danusiu zaglądam i pozdrawiam
danuta_szwajcer 21:57, 29 kwi 2013

Marta7 napisał(a)

Danusiu ja też bardzo lubię kosić ale wyręczają mnie w tym synek i M ja w tymczasie mogę np poplewić bo tego za mnie nikt nie zrobi
A ja dalej sadzilam:brunery,floksy,hortensje pnącą,budleję itd........a trawa taka że aż mi wstyd
Jak CI poszło koszenie? pewnie opaliłaś się

No to masz fajnie, ze ma Cie kto wyreczyc ale w sumie ja lubie to koszenie a jeszcze wiecej tego podkaszania mam bo kamieni duzo a ja lubie tak, zeby bylo ładnie zawsze mowie to tak jak kobieta jak ubierze ładna sukienke a butow by nie założyła No nie machnełam calosci bo najpierw 5 telefonow a potem przyszla sasiadka pogadac no i musiałam przerwac ale dobrego sąsiada nalezy szanować A plewienia tez mam bardzo duzo i tez musze to zrobic a tego to juz nie lubie No i slonka u nas nie było .
Kindzia 22:01, 29 kwi 2013

Z tym dobry sąsiadem to święta prawda...tu mam takich Sąsiadów. Super Ludzie. I tuczą nas nieustannie Dzisiaj znowu dostaliśmy wielki talerz ciasta, obchodzili swoją 40-tą rocznicę ślubu
Wszystkie kompoty mam z Ich owoców
Dobrze, że mam już tu przyzwoitą kuchnię, to tu mogę piec...przedtem piekłam w Zabrzu i przywoziłam, bo aż mi głupio było, że nie mogę się z Nimi też chociaż ciastem podzielić
GorAna 22:48, 29 kwi 2013

Pozdrawiam
anna_g 10:53, 30 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Danuś - uroczy... Zresztą wszystkie inne też, ale ten... Ja kupowałam i sadziłam w zeszłym roku - białe, kremowe, różowe - wyszły - żółte (75%) trochę różowych i jeden cytrynowy... hmmmm... może coś im zmieniło kolor
Danusia bardzo chciałabym wiedzieć jaką masz magnolię albo jakie magnolie - na tych zdjęciach jest tak piękna - kupuję na pewno... tylko musze pomyśleć jaką...
I jeszcze mam jedno pytanko - zupełnego laika więc proszę się nie śmiać - otóż posadziłam te lilie i czekam... i ile powinnam czekać na to aż wyjdą... bo ja nie wiem czy się już denerwować czy nie nic mi nie wychodzi... kiedy sadziłam? wydaje mi się że z rok temu ale tak poważne to może ok 2 tygodni... i nic - to tak ma być? No nie śmiej się albo i się śmiej bo śmiech to zdrowie
Buziaki
danuta_szwajcer 12:54, 30 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Z tym dobry sąsiadem to święta prawda...tu mam takich Sąsiadów. Super Ludzie. I tuczą nas nieustannie Dzisiaj znowu dostaliśmy wielki talerz ciasta, obchodzili swoją 40-tą rocznicę ślubu
Wszystkie kompoty mam z Ich owoców
Dobrze, że mam już tu przyzwoitą kuchnię, to tu mogę piec...przedtem piekłam w Zabrzu i przywoziłam, bo aż mi głupio było, że nie mogę się z Nimi też chociaż ciastem podzielić

Kasiu no to masz prawdziwy skarb)takich sasiadow Oj az smaka narobiłas tym ciastem i tez musze upiec jakies moze z jagodami co M robił
danuta_szwajcer 12:58, 30 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Danuś - uroczy... Zresztą wszystkie inne też, ale ten... Ja kupowałam i sadziłam w zeszłym roku - białe, kremowe, różowe - wyszły - żółte (75%) trochę różowych i jeden cytrynowy... hmmmm... może coś im zmieniło kolor
Danusia bardzo chciałabym wiedzieć jaką masz magnolię albo jakie magnolie - na tych zdjęciach jest tak piękna - kupuję na pewno... tylko musze pomyśleć jaką...
I jeszcze mam jedno pytanko - zupełnego laika więc proszę się nie śmiać - otóż posadziłam te lilie i czekam... i ile powinnam czekać na to aż wyjdą... bo ja nie wiem czy się już denerwować czy nie nic mi nie wychodzi... kiedy sadziłam? wydaje mi się że z rok temu ale tak poważne to może ok 2 tygodni... i nic - to tak ma być? No nie śmiej się albo i się śmiej bo śmiech to zdrowie
Buziaki

Aniu nie ma sie z czego smiac bo jeszcze się taki nie narodził żeby wszystko wiedział Lilie powinny juz wychodzic ,sadziłam pózniej niż Ty a juz pięknie rosną. Podlewasz je? zasil je tez najlepiej humusem w płynie a masz je w słoncu posadzone? Kiedys jak w cieniu miałam to miesiac nie wyszły, lilie lubią słonce A magnolia jest cudna ale nazwy nie znam ale Aniu to urosnie bardzo duzo drzewo, sa tez takie mniejsze a dzisiaj bardzo duzy wybor jest no i lepiej kupic taka co pozniej kwitnie niz ta moja zeby kwiaty nie marzły.
danuta_szwajcer 13:02, 30 kwi 2013

Jak wroce z pracy to zrobie zdjecia w ogrodzie bo zakwitły takie jedne cudne tulipany Kupiłam też dzis pelargonie i bede sadzic no i za namowa przyjaciółki kupiłam clematisa Pixie Ojciec mojej przyjaciólki specjalnie jechał do sklepu i mi go przywoził Pozniej zrobie zdjecie bo moze ktos ma taki ? i cos napisze o nim,
anna_g 14:23, 30 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Aniu nie ma sie z czego smiac bo jeszcze się taki nie narodził żeby wszystko wiedział Lilie powinny juz wychodzic ,sadziłam pózniej niż Ty a juz pięknie rosną. Podlewasz je? zasil je tez najlepiej humusem w płynie a masz je w słoncu posadzone? Kiedys jak w cieniu miałam to miesiac nie wyszły, lilie lubią słonce A magnolia jest cudna ale nazwy nie znam ale Aniu to urosnie bardzo duzo drzewo, sa tez takie mniejsze a dzisiaj bardzo duzy wybor jest no i lepiej kupic taka co pozniej kwitnie niz ta moja zeby kwiaty nie marzły.

buuuuuu... Danuś - humusem podlałam już wcześniej, podlewam je codziennie, miejsce jest słoneczne - no może nie żarówa przez cały dzień ale słońca jest dużo... czyli... buuuuu... Mogę je chlupnąć florovitem???
danuta_szwajcer 15:31, 30 kwi 2013

anna_g napisał(a)

buuuuuu... Danuś - humusem podlałam już wcześniej, podlewam je codziennie, miejsce jest słoneczne - no może nie żarówa przez cały dzień ale słońca jest dużo... czyli... buuuuu... Mogę je chlupnąć florovitem???

Aniu lepiej nie jezeli juz je zasililas,moze za gleboko posadzilas to i teraz czasu potrzebuja by sie wydostacno u mnie to prawie zarowa caly dzien a tego slonca masz tak ile godzin? bo moze jednak za malo?