A ja dzisiaj wyrównałem rondel, obssdzilam trawami, szałwia, Dąbrówka, jezowkami. Nie wiem jak to bedzie wyglądało za miesiąc dwa. Mam nadzieję że dobrze. Dwie trawy chyba nie przetrwały,ale jeszcze czekam nie wiem jak startują.
Posadziłam dalie, jutro dalsze sadzenie i może zasieje cynie.
Porządki z floksami wszędzie rosną i trzeba je posadzić w jednym miejscu.
Woda w oczku czysta jak kryształ. Jeszcze syf po czyszczeniu muszę sprzątnąć. Trawa rośnie jak oszalała.
Trawiszcza po różach w tym roku bardzo oberwały. Środki łyse.
Czy to szmaragdy? Są beznadziejne po ile płaciłas za te kmioty, krzywe i cherlawe.
Tuja dobrze prowadzona od samego spodu ma zielone igliwie. Tutaj nie wiadomo czy one zostały obciachane bo były żółte czy chorowały.
5 doniczka od lewej widać, że górka jest albo sucha albo chora.
Napisz mu, że niech ci zwróci pieniądze i sam po nie przyjedzie. Jest to nieuczciwe. Puść mu wiache przez telefon dziad myśli że ma do czynienia z idiotka która nie zna swoich praw. On powinien dostarczyć w dobrym gatunku a nie żebyś ty jeździła wymieniała.
Ty kupowałas przez kuriera? To tym bardziej dziad powinien w zebach przywiezc inne tuje. Ja tam się nie patyczkuje.
Jutro dzwonię do swiatkwistow zamówiłam nasiona i do tej pory nasion nie ma.
Powiedz mu że mu zrobisz taką reklamę, że nic nie sprzeda. Niech nie naduzywa twojej cierpliwość bo pozaluje musisz z nim ostro. Chłopy to się boja ostrych bab.
Danusiu niską się pleni i sie rozsiewa.
Przyślę ci kocimiętki,ale nie teraz chcę abyś też miała ładna
Jak będę przycinać po okwitnieciu masz jak w banku dwa rodzaje czekam aż ta wolker's zakwitnie.
Ja też dzisiaj sądzę dobra pogoda do sadzenia.
Odnośnie stipy będę musiała w tym roku siać gdzieś mam nasiona. Z ręką na sercu bardzo słaba u mnie w tym roku nie wiem dlaczego tak się stało.
W szkółkach po 10 zł widać, że siane wczesną wiosną więc malo prawdopodobne, że będą kwitnąć w tym roku. Ciesz się, że dostała taki ful wypas.
Ciężko powiedzieć czy nawożę, bo specjalnie nic nie sypie, ale zostawiam w sporej części liście z jabłoni jak opadną i dżdżownice robią robotę dalej....czyli poniekąd nawożę nie nawożąc
Nie przycinam, nie mam czasu, sama powtarza kwitnienie
Byłaś jedna z pierwszych ogrodniczek która się u mnie wpisala a ja się tak zaniedbałam z wpisami. Ale co się odwlecze nie uciecze.
Dużo stron przejrzałam piękne tulipany i mnóstwo ich. Niektóre mam ale masz u siebie piękny pastelowy róż które mi się bardzo podobają. Czy cebulki wyciągasz z ziemi na odpoczynek?
Ekstra porządek na działce, pamiętam ten chodnik jak robiliście bardzo ładny. Może i ja z cegły i granitu zrobię obwódkę.
Popatrz mam Dąbrówkę i nie doceniłam jej - piękna jest
Zestawienie floksów i Dąbrówki rewelacja. Czy ty Dąbrówkę nawozisz że ona taka wypasiona. Nie jest taka ekspansywna jak barwinek. Jeszcze chciałam zapytać czy po okwitnieciu ja przycinasz.