Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 13:39, 19 paź 2022

Do góry
Nie zdążyłam zejść na dół, bo zaczęło lać i pociecha uciekła do domu

Gankowa

I porównanie, bo równo rok robione zdjęcie i dziś.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:38, 19 paź 2022

Do góry
Kasya napisał(a)
Najbardziej teraz cieszy stewartia bo przebarwiona a co ważniejsze: trzyma liście

Ciekawa i piękne kolory, jak gdzieś spotkam to się pewnie skuszę jakbyś zobaczyła ile u mnie liści i to nie takich ładnych tylko z sąsiadowego orzecha to byś nie narzekała u siebie
Ogród w dolinie 13:32, 19 paź 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Ten tulipanowiec to taka kropka nad "i" na tej rabacie
Napatrzyłam się na Twoje trzcinniki i spojrzałam na moje innym okiem

Cieszę się, że go tam posadziłam

Tak wyglądala ta rabata dawno temu Edward był mały

Ogród Nebel 13:30, 19 paź 2022

Do góry
To gospodarskie miejsce. Nie mam dobrego pomysłu, co z tym zrobić? Musi być łatwy dostęp do kazdego pojemnika, o każdej porze roku. Chciałabym to w jakiś sposób zabudować/ukryć. Pojemniki pozwalają utrzymać nienaganny porządek, ale bardzo mnie drażnią. Cały czas szukam

Ogród w dolinie 13:29, 19 paź 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Edward wygląda pięknie, jak złote słoneczko.

Dziś jeszcze bardziej żółty

Ogród w dolinie 13:28, 19 paź 2022

Do góry
A dalej to robimy dziury w macie, w przyszłym roku będzie janzruwac i odchwaszczać i sadzić bodziszek korzeniasty do zadarniania

I jeszcze cały dół skarpy do ukształtowania i bajzel do posprzątania.
Ogród w dolinie 13:25, 19 paź 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Posadzone przy bramie, a zdjecia gdzie?
Frontowa jest bardzo inspirująca . No ale od początku było wiadomo, ze będzie piękna - już na etapie ustawionych doniczek wygladała swietnie .

Siedzę z synkiem w domu, bo złapał zapalenie krtani. Dziś co chwilę świeci słońce i pada na przemian więc zrobiłam robocze fotki. Krzewy już bez liści więc mało widać :-/ Trzeba wszystko sprzątnąć, wysypać korę i kamienie na drenie. Mąż sądzi krzewy na skarpie. Kochany jest ❤️
Wyszliśmy na chwilę i w deszczu zrobiłam zdjęcia

Ogród Nebel 13:22, 19 paź 2022

Do góry
Judaszowiec jeszcze bardzo mały, a już cieszy oko. Pięknie się przebarwia. Uwielbiam jesień właśnie ze względu na kolory, które natura nam dostarcza/oferuje/ pokazuje/.

Mirkowy ogród (początki) 12:55, 19 paź 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Lidziu trochę chęci i też dostaniesz takich mocy
Z tych będę zbierać nasiona i siać wiosną

Jak to jest jeżówka? Przesłodka
Ogrodowe wariacje 12:52, 19 paź 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Wian, zgadzam się z dziewczynami. Miskanta odsunąć i pobałaganić w tej inspirce poprzedniej jest jeszcze bylica na froncie, to też fajnie wygląda. Ale rozumiem, że chcesz iść w inną tonację. I wiem, że gdzieś widziałam też zestaw seslerii ze stipą. Też fajnie dodawało lekkości. A to, że miskantów jest parzyście mi akurat nie przeszkadza, można pobałaganić resztą

Coś w tym stylu bym chciała tylko perowskia musiałaby być za pniem drzewa i nie wiem jak by się to jej podobało.

Tak jest latem:

A tak chciałabym zmienić, fioletowe kropki to werbena, a białe jeżówka jakaś biała lub róża biało-kremowa. Wiadomo po posunięciu w tył miskantów jest to możliwe do zrobienia. Obecna jeżówka nie będzie dobrze widoczna na tle perowskiej, tak mi się zdaje. Róża taka kremowa mi tutaj pasi. Miejsce słoneczne cały dzień.

Osiedlowy ogródek 12:42, 19 paź 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)
Cały czas zastanawiałam się, czy w domku jeżowym, czyli sporej kupce liści usypanej pod bukszpanem, mieszka jeż...
Od dwóch miesięcy nie zauważyłam żadnej aktywności jeża, nic się nie ruszało...
Em ciągle marudził, że bukszpan wyłysieje od dołu bo kupka liści przylegała aż do połowy stożka...
Zaczęłam ją dziś delikatnie odsuwać ...i nagle kupka liści podskoczyła i fuknęła
Myślałam, że mi się wydawało, ale na wszelki wypadek założyłam rękawice i jeszcze trochę odsunęłam i znowu liście poskoczyły i fuknęły
Jednak mam swojego prywatnego jeża w ogrodzie mieszka w apartamencie Pod Klonem

Zazdroszczę szczerze. Ja nawet domek dla jeża mam (eM zrobił, z drewna, wg instrukcji) i jeża nie mam
Lawendę teraz cięłaś? Może i ja zetnę (jakoś mi się przegapiło).
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:53, 19 paź 2022

Do góry
Hej, przyszłą do mnie właśnie wymarzona magnolia, ale chyba sadzonka jest chora
Co to może być? Nie wiem czy ja odsyłać czy próbować leczyć?
Ptasi gaj 11:44, 19 paź 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, jeśli nie kupię teraz drzewek, to przypomnę się na wiosnę. Bardzo dziękuję

Co to za aster, tak fajnie kwitnie?
Ptasi gaj 11:40, 19 paź 2022

Do góry
W głębi, ten złoty krzew, to oczar pośredni (Hamamelis x intermedia). Nie znam odmiany niestety. Tak go sama oznaczyłam, bo wirginijski kwitnie na przełomie października i listopada, a mój kwitnie w lutym.
Jest kilka nawet ładniejszych od mojego. Z pośrednich żółto kwitnie np. 'Arnold Promise', a czerwono oranżowo 'Diana'.
Długo czekałam aż pokaże urodę, bo kupiłam w 2010 mały i posadziłam w półcieniu. To krzew na słońce wybitnie. Dopiero po przesadzeniu (6 lat temu), co odchorował, zaczął się rozrastać i od 2018 z roku na rok kwitnie bardziej spektakularnie. Wreszcie go widać i jesienią i zimą Latem też jest fajny, bo ma bardzo ładne liście.

Zdjęcie kwiatów jest z 13 lutego 2021. Nie zrobiłam w zeszłym roku niestety, a kwitł wspaniale.
Cały krzak sfotografowałam wczoraj, ale on ma teraz za mało słońca, bo wierzba zasłania (będę cięła, albo wykarczuję).

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:23, 19 paź 2022

Do góry
Daszek i brak rusztowań, jupi

Zacisze Alicji 10:59, 19 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Ale cudna jesienna, liściowa alejka powstała piękny ten tulipanowiec
A golterię dziś sobie posadziłam, narazie jeden krzaczek, ale jeszcze dosadzę, bo po posadzeniu bardzo mi się podoba

Basiu! Dziękuję. Tulipanowiec zaczyna gubić liście, chociaż w tym roku ma je wyjątkowo długo.

Golteria ma ładne czerwone korale, wygląda podobnie do borówki brusznicy. Będzie pasować u Ciebie.
W ogródku Martki 10:58, 19 paź 2022

Do góry
Rozplenice Nathional Arboretum i amsonie warte czekania na jesień

Annabelle już powoli kończą roztaczać uroki.

Olbrzymia kępa, która rok temu była malutka Pożytek dla pszczół.

Gorczyca w warzywniku

Jeszcze dzieje się
W ogródku Martki 10:53, 19 paź 2022

Do góry
Jeszcze kilka jesiennych fotek, póki liść na drzewie.
Parocja spire
Klon Skeeters Broom

Graby fastigiata i ławeczka

Klon Atropurpureum już bez liści

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:08, 19 paź 2022

Do góry
W ogródku Martki 09:43, 19 paź 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Carex umbrosa dla Wioli.

Jednej rośnie się lepiej, dwie pozostałe ciut wolniejsze. Ale urocze to trawki.

Bardzo mi się podobają, bo mają takie delikatne listki
Znoszą mrozy -34 więc spokojnie.

Dzięki!
Wiosną będzie zakup i zmiany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies