Czas na samych gospodarzy, tutaj Grzesiu na spacerku z Błażejem
i w komplecie
Kasiu i Grzesiu jeszcze raz dziękujemy za zaproszenie i gościnę teraz Gniezno czeka na Was buziaki i przepraszam że dopiero dzisiaj zdjęcia wkleiłam.
Dziś M zmniejszył odrobinę trawnik , musiał bo trzeba kilka zbyt rozrosnietych azalii japońskich przesadzic ale jeszcze troszke miejsca mi zostanie na inne roślinki i nagle nie mam pojęcia co posadzic takiego by dobrze wyglądało a nie było uciążliwe i nie zasłaniało rh.Pasek ziemii wygląda tak
Kochana .. Ona mnie nie odwiedza .. Ona u mnie mieszka .. Więc jest jak domowńik , raczej krnąbrny .. Czasem nie pokazuje się przez tydzień bo gdziesik baluje a potem siedzi mi przy laciu i towarzyszy przy porannym piciu herbatki
Bardzo mi miło, że zaglądacie. Choć stwierdzam, że w sierpniu u mnie już brzydko się robi...Nie wiem czy to kwestia rekordowo suchego lata, czy po prostu brakuje mi roślin kwitnących o tej porze. Duuużym błędem było nieprzycięcie klonów jesionolistnych. Wyglądają teraz tragicznie...
Zabieram się powoli za przekopywanie chwastowiska nad stawem. Wiosną zakładam trawnik i rabatę pod klonami. Pracy na całą jesień. Ale cieszę się, lubię konkretną robotę
O ten pas chodzi:
Nie wiem ile dokładnie ten pas ma metrów, na oko 25.
Czas na ogród,który jest:
1.cudowny,
2.dopieszczony,
3.przemyślany,
4.zadbany,
po 5 to same achy, ochy i achy się należą
a Gospodarzom za wiele pracy, wysiłku i nakładów finansowych jakie tam widać na każdym kroku to mogę tylko ukłonić się w pas w podziwie!!!
to dzisiaj czas na fotki
krótko???siedzieli siedzieli, chatę objedli i pojechali w siną dal drożdżówka pycha!!!i kawusia z ekspresu the best a teraz fotki, choc nie wiem czy u Ciebie ich nie wstawić, bo jeszcze pomyślą żę tak mi ogród urósł i wypiękniał
Zacznę od Frania dewastującego wszystko co mu się spodobało przepraszamy za wszystkie urwane ptaszki
żeby nie było że tylko niszczyliśmy, to ciocia nauczyła dziecko obsługi wieeelkiej konewki i woda się lała, lała
a on podlewał, trzeba pomóc cioci przy takim areale ogrodu