Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:25, 28 lip 2014

Do góry
Papryki też mam:
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:25, 28 lip 2014

Do góry
Frontowa i moje leniwe pelargonie Turkish Coffee, co to rosna wzwyż zamiast kwitnąć oraz Fringed Pink Aztec - nie do zdarcia. Wczoraj wycielam zaschniete kwiatostany, dziś znowu już kwitną

No i moje ulubione wrzosowisko, które w większości przypadków już jest dwa razy większe niz było. Begonie oszalaly, miały po 5 kwiatków, kiedy je kupiłam
Niezła mam łąkę u sąsiada, co? Biała folia sie nie przyjmujemy, jest tu chwilowo.
Ogródek Ewy 22:24, 28 lip 2014

Do góry
Szalony Przemek.
Hortensje w moim ogrodzie ...i nie tylko 22:24, 28 lip 2014

Do góry
Dziewczyny witam Was

Zuziu - /imienniczko mojej córci/, koniecznie musisz zaprosić do swojego ogrodu te piękne rośliny. Ja nie wyobrażam ogrodu bez hortensjowych królewien.

Kasiu, dziękuję za miłe słowa. Zapraszam spaceruj po moim ogrodzie kiedy tylko masz ochotę.
Ten kwiat to ostróżka CHRYSTAL DELIGHT.

Kasiu-Katkak , witaj . Cieszę się ,że podoba Ci się mój hortensjowy zakątek .
Odpowiadając na Twoje pytania - Mieszkam w okolicach Krosna .A hortensje -najpierw kupuję kolejne odmiany a następnie dlawłasnych potrzeb sama rozmnażam . To dopiero jest frajda ...
Obiecuję ,że będzie więcej zdjęć ...na razie zdjęcie altanki /dzieło mojego męża i taty/.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 28 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu, nawóz nawozem, ale przyznaj się ile Ty mówisz do tych hortek? I co im mówisz, że one takie katalogowe??? I jeszcze Aniu jakie odstępy robisz pomiędzy Florowitem i Magiczną Siłą do hortensji? I trzymasz się dawek tych nawozów jak podają producenci, bo boję się że przenawożę;-(
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:22, 28 lip 2014

Do góry
Dziś robiłam przy melonach.
cała to historia - w moim "doktoracie" wyczytałam że" Aby rośliny zawiązały owoce muszą zostać zapylone. Zazwyczaj czynność tę wykonują owady (w przypadku melona są to pszczoły), jednak gdy rośliny uprawiamy w miejscu o utrudnionym dostępie dla owadów powinniśmy wykonać to sami. Melon jest rośliną rozdzielnopłciową, czyli ma oddzielne kwiaty żeńskie i męskie. Należy zerwać kwiat męski i potrząsając nim nad kwiatem żeńskim, uwolnić pyłek"
Polazłam kiedyś i szukam który to który po godzinie poddałam się i złapałam całe te krzaczory i potrząsałam jak szło.

Moje melony miały an jenym krzaku z 30 zawiązanych owoców. ale w moim "doktoracie" wyczytałam żeby zostawić po 5 max. więc dziś cięłam , rwałam i wywalalam. książkowo zostawiałam po 5-6 sztuk na krzaku.
tu pokazuję te większe egzemplarze:

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:22, 28 lip 2014

Do góry
Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc w ratowaniu mojej sosenki.
W wodzie nie stoi, sucho też nie ma. Pierwsze objawy wystąpiły 3 dni temu, dziś zajęte prawie wszystkie gałązki.
Kolorowy ogród na piasku 22:22, 28 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Vivo, potrzebuję niewielką różę pnącą w jasnym różowym kolorze jako towarzystwo dla powojnika Rooguchi. Czy poleciłabyś mi jakąś w miarę bezproblemową? Wybór jest duży, ale nie ma to jak praktyka i doświadczenie
Poproszę jeśli znajdziesz chwilkę czasu
Co do saren, to znoszę bez mruczenia szkody w warzywniku, jeśli przypadkiem posieję coś poza ogrodzeniem, ale róż byłoby mi szkoda. Może pomyślisz o założeniu w wybranym miejscu pastuszka? Szczegóły na pw mogę podać
Pozdrawiam.

Mariolu, niewielką czyli jaka masz na myśli? Powojnik Rooguchi według literatury ma osiągać 2 m. Jeśli chciałabyś aby przeplatał się na wysokości całej róży to może James Galway. To róża krzaczasta ale rośnie nawet powyżej 2 m. (widziałaś u Dzidki?). Mam ją, u mnie rośnie też wysoko ale nie krzewi się tak jak u Dzidki. Może potrzebuje jeszcze czasu.
Z wyższych mogę Ci polecić Jasminę. Silna, zdrowa róża ale potrzebuje więcej miejsca. Rośnie dość szeroko.
Zdjęcia dobrze oddają jej kolor, kwitnie bukietami.

Jeśli chodzi o sarenki rozważamy taka opcję i już mamy propozycję

-
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:21, 28 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Anita- dzwoń jutro śmiało! co głupio pytasz? zawsze możesz dzwonić i pytać

Sumak wczoraj wyglądał tak:

NAjpierw po posadzeniu zrzucił wszytsko i teraz ma nowe, usmiecha się i szepcze , że zostaje

ps. pamiętasz w zeszłym roku na jesień jak przyjachaliście zmężem po raz pierwszy? faktycznie się zmieniło

Super, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że się jednak nie poddał. I ma ciekawy wielopienny układ , więc jak tylko podrośnie , to myślę, że będzie jeszcze ciekawszy, niż jego mateczka
Kondziowy ogrod cz II 22:21, 28 lip 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
A wiesz, ze i mi się kurek zachciałoa pokaż ich domek?kupiłeś czy własnoręczna robota?i mają wyznaczony teren do biegania, żeby nie były zestresowane i jajka dobrze niosły?
kupilem domek na narzędzia i go przerobilem i zrobiłem wybieg

Wilcza Góra 22:19, 28 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wilczyco tu się jest po to aby też się i pochwalić
no co? dyć prawdę gadam

skoro tak gadasz to jeszcze Ci coś pokażę...będzie Ci się chyba podobało...

Mirka napisał(a)
Wilcza skromna jesteś ale to forum to chyba jest po to żeby się chwalić, inspirować i wymieniać doświadczeniami ogrodowymi A w saloniku chętnie bym poleżała bo piękny i przytulny pozdrawiam i oczekuję dalszego chwalenia się

i kolejny pochwalny głosik salonikowy, dziękuję
no to się już nie łamię i wstawiam mój ulubiony "tarsikowy gadżecik"

przepadam za nim ogromnie
palimy go czasem w domu, ale to już nie to ... jego najfajniejsze miejsce jest właśnie na tym stoliczku, prawda ?
Mała Eleczka 22:18, 28 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Mnie coś nawóz na F nie za bardzo działa, placki mam żółte w trawie, może na A kupić? A on się kończy na ol ? Zastanawiam się, czy już nie sypać jesiennego...

Tak to właśnie ten nawóz. Dużo było u Marzenki ostatnio o trawniku. Czytałaś?
Ja miałam suche patyki, o takie

Miał kolor jasno zielony, miejscami wpadający w żółty z dużą ilością gołych placków, tych zdecydowanie jest teraz mniej no i ładna zieleń. Nie wygląda jak z okładki, ale jest o niebo lepiej.

Reklamę zrobiłam, jutro fotki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:16, 28 lip 2014

Do góry
Trochę brzydactw

Po deszczech tojeść się rozpadła

Prawdopodobnie dostanie eksmisję i będzie jak w projekcie Marty tj. bukszpany w futrze z carex the beatles.
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:15, 28 lip 2014

Do góry
A proszę widok za dnia...

I rzut oka na cała rabate:

Kondziowy ogrod cz II 22:15, 28 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
kurki juz ci dam a jajka rożnie raz sa a raz nie

jakie czupurki te kurki, fajowe
pozdrówka
Kondziowy ogrod cz II 22:13, 28 lip 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
a gdzie kurki?jajka juz są?
kurki juz ci dam a jajka rożnie raz sa a raz nie

Ogród to życie 22:12, 28 lip 2014

Do góry
Dziewczyny, jesteście kochane. Nie spodziewałam się... bardzo jest mi miło i wszystkim Wam serdecznie dziękuję za życzenia.
Noszenie popularnego imienia ma jednak sporo plusów
To dla Was
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:11, 28 lip 2014

Do góry
Anita- dzwoń jutro śmiało! co głupio pytasz? zawsze możesz dzwonić i pytać

Sumak wczoraj wyglądał tak:

NAjpierw po posadzeniu zrzucił wszytsko i teraz ma nowe, usmiecha się i szepcze , że zostaje

ps. pamiętasz w zeszłym roku na jesień jak przyjachaliście zmężem po raz pierwszy? faktycznie się zmieniło
Wilcza Góra 22:08, 28 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

niesamowite!
A zauważyłaś , że patrzy na Ciebie?

mało, że patrzyła, widzisz, że się do mnie uśmiechała ?

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:07, 28 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Ostrogowca Centranthus mam u siebie i chyba są już siewki.
Z różową szałwią nie będzie łatwo, wszędzie niebieska.
Widzę że idziesz w róż

Siewki? czemu nie? Na Ciebie zawsze można liczyć Asiu pamiętałam , że masz ostrogowca, ale nie wiedziałam , że się tak wysieje. Czy to zdjęcie zrobione niedawno? jest piękny

Rzeczywiście upodobałam sobie róż, ale też biały i kremowy chcę uniknąć bałaganu. Szałwię kupię wysyłkowo( może być i fioletowa) - nie chcę nikomu robić kłopotu, ale dziękuję za informacje
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies