Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 09:02, 23 cze 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Oj maruda jesteś. Kobieta jest zawszę piękna bez względu na wiek. I na zdjęciach takie kobietki widzę

Grzegorz ja uważam, że jestem piękna tylko na fotach źle wychodzę.
Zresztą każdy ogród w realu tak jak i kobieta inaczej wygląda o ile fotoshop nie wspomoże, aby ulepszyć wygląd.
Ptasi gaj 07:15, 23 cze 2021

Do góry
Aniu jako następna podbudowała mnie. Ostatnio straciłam na wadze ponad 5 kg nie objadam się czekoladą i taki dobry skutek.
Może zrobię fotki i wstawię z innej pozycji.
Ptasi gaj 00:17, 23 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela przesadzasz, no co ty ? Wyglądasz dobrze ja nic nie widzę takiego o czym piszesz.
Fajne spotkanie, no bo wiadomo pasja łączy

W ogrodzie pięknie kwitną Ci róże, pokazuj i podpisuj bo wiem, że masz ich trochę , chętnie się z nimi zapoznam

Darcia sek 2 tym, że ja nie pamiętam nazwy, ale mam instalowane jak będę pokazywała fotki następne to podpisze.
U nas przed chwilą przeszła potężna ulewa.

Miło,, że nic nie widzisz. Ha ha ha

Ogrodnicy to jak gołębiarze tak są ze sobą związani. Oczywiście nie wszyscy.

New dawn

Ptasi gaj 00:08, 23 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela miło Cię zobaczyć taką wesołą, na luzie

Róże pnące w tym roku masz nie tak obfite jak zawsze, ale pozostałe nadrabiają.
Oczko wodne z tymi liliami wygląda bardzo naturalnie.

Danka fajnie było tylko ten cholerny upał na szczęście miałyśmy się gdzie skryć przed słońcem. Później ruszył wiatr i jakaś ulga była.
Ja mam luz ale nie wszystko mi się podoba u siebie. Takiego mam świra i nic nie zrobisz na punkcie fot. Trzeba z tym walczyć

Kiedyś człowiek był piękny i młody i wspomnienia wracają a tu starość nie radość człowiek się zmienia nie zawsze tak jakby chciał.

Trzy roze musiałam przyciac na 10 cm od ziemi. Ta z jednym badylem kwitnącym w zeszłym roku wyglądała tak

Ogród w Klein Kottorz 22:03, 22 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Nr 1 róża Piruette

Danusiu witam

Piękna róża, ale ona to pnąca a u ciebie jest niższa jak to robisz. Chętnie bym takiej wysokości kupiła. Na pnące patrzeć nie mogę po tej wiośnie. Tyle cięć i tak byłam pokiereszowaną od stóp do głów.

U nas trochę popadało i słyszę grzmot. Deszcz potrzebny najbardziej boje się huraganów i gradobicia.
Podlewałam ale na pomoc przyszedł deszcz.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 19:48, 22 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Super spotkanko u mnie gilenie üposadzilam w ziemi wymieszanej z liscmi i przykrylam sciolka lesna ( liscie,galazki) i na mojej glinie rosnie.Ale to bardzo delikatna roslina.

Kasiu wiem że delikatne. Chociaż u Danusi widać, na delikatne nie wyglądają. Dobrze wypasione krzaki i to nie jeden co rabata to gilenie w innym zestawie.

Zobaczę może jeszcze raz kupię i posadzę tak jak piszesz i nie jedna tylko kilka w jednym dołku zakopie.

Dzisiaj chmury wyszły i trochę pokropiło, krąży burza.
Trochę podlewalam.

To osiedlowy perukowiec

Róże ładnie kwitną. Tak kwitnie róża przy altance zmarzła pierwszy raz jeden badyl został

Ogródek warzywny na balkonie 11:12, 22 cze 2021

Do góry
effka napisał(a)
Kasia ma najpiękniejszy balkon-taras jaki w życiu widziałam. To taka mała ogrodowa oaza, wierzcie mi na słowo! Widziałam na żywo
Elu, fajne fotki!

Ewka i Kasia napiszcie jak nazywała się ta kocimiętka niska nie mam głowy do nazw.
W Albamarze jest jakaś niska ale czy to ta. Ewa zerknij do Albamaru.
Mam kreciola na tle kocich i kupiłabym następne, ale boje się powtórki w wysokościach.
Kiedyś dawno temu kupiłam groniasta piękna, ale wysoka. W zeszłym roku kupiłam wolker's i też wysoka ale przepiękna. Chętnie bym teraz kupiła niższe ale ładne nie te pospolite.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 08:22, 22 cze 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Elu cieszę się, że się poznałysmy, już wczoraj chciałam napisać, ale cały dzień w pogoni za lekarzami Przyznam się, że jestem na początku twojego wątku i chyba miesiącami będę go nadrabiać. Matko 4000 M2!!!!! Jak ty to wszystko robisz!!!!!! I jaka różnorodność. I jeszcze zająć się domem i po wszystkich ogrodach biegać na forum Ela daj mi szansę pooglądać wszystko a potem będę zostawiała achy i ochy. A ja właśnie wymyśliłam sobie odwyk od netu, no to mi teraz kochana pokrzyżowałaś plany.
Buziaki

Też podchodziłam kilka razy do odwyku, ale nie da rady. Trzeba ograniczyć, ale to nawyk.
Tak Oliwko jest co robić sama obrabiam eM zajmuje się trawnikami reszta do mnie należy. Jeszcze nie posialam żadnego warzywa w folii trudno będą późniejsze. Zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia.
Trzeba posiać bylinki na przyszły rok ostróżki, pierwiosnki i jeszcze inne

Stanowczo za mało czasu. Byłyście ok 2,5 godziny. Czas leciał szybko trochę siedzenia później obchód i znowu w drogę powrotną.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 07:48, 22 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Fotki z Ogrodowiska

Elu, dziękuję ci za tę fotkę. Zrobiłam sobie printscreena. Mam duże oczekiwania co do tej odmiany. Jedną sztukę kupiłam w szkółce w Tarnowie, ale wywiozlam do Ewy Effki na sprawdzenie jak będzie rosła i czy nie będzie za bardzo wybujała - u mnie już nie ma na to miejsca. Jeśli się sprawdzi to wyrzucę moje wysokie a wstawię to niższe.
Ja byłam zaskoczona tą masą roślin i zaaferowana rozmowami. Szczerze mówiąc nie wiedziałam na czym się skupić. Zdecydowanie za mało czasu miałyśmy na wszystko
Ogródek warzywny na balkonie 07:31, 22 cze 2021

Do góry
Kasiu będę szczera jak rozmawiałyśmy wczoraj i powiedziałaś, ze masz ogród na balkonie. Pomyślałam zwariowała jak można mieć ogród na balkonie może kpi. To co zobaczyłam przed chwilą rewelacja.
Taka lista to ja na ponad 4000 m nie mam. Jak to robisz masz zacięcie.
Jeszcze dach obsadzasz.

Jak to dobrze ze ciebie poznałam. Wielkie brawa za ten balkon.

Pozdrawiam

Hahahaha Ela cieszę się, że się poznałysmy. Taka swoją babka jesteś To co tu napisałaś to dla mnie wielki komplement
Tak wiem, że ludzie na początku się dziwią. Ja też nie umiem opowiadać więc, największe zdziwienie następuje przy odwiedzinach w realu Na zdjęciach balkon wydaje się większy. W rzeczywistości też jest duży ale przy tej ilości roślin i dodatkowej zabudowy robi się z niego miniaturowy ogród.

Muszę się zebrać i zrobić i wrzucić więcej zdjęć za jednym razem tak od wejścia do konca. Ale zawsze nie pasuje mi pogoda albo zła kondycja roślin w donicach.

Dziękuję za zdjęcia,
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:42, 22 cze 2021

Do góry
Agnieszka bo to spory staw prawie na szerokosc działki ok 50 m długości. Już ma ładne nasadzenia.
Tak jak Danusia mówiła, że teraz przy takiej suszy nie ma dużo wody, ale jak zacznie lać i wiosną to woda się podnosi.

Właściwie chodziłam i pstykam nowym telefonem nie mając pojęcia co wychodzi na tych fotkach. Nawet nie wiedziałam czy dobrze ustawiłam powychodziły panoramy.

Ta fotka mi się najbardziej podoba brzeg spadzisty różnorodności posadzone.
Jesienią będzie ładne teraz jeszcze trawy niskie.

Na naszą część żaba kumak zarechotał.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:10, 22 cze 2021

Do góry

Z tej strony jeszcze nie widziałam tego ogrodu. Cudne ujęcie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:28, 21 cze 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:27, 21 cze 2021

Do góry
Elu, jakie panoramiczne zdjęcia ci wyszły super mi się podobają. Zacytuję z wątku Ptasi Gaj.

Fotki z Ogrodowiska

Ptasi gaj 21:53, 21 cze 2021

Do góry

Ogródek warzywny na balkonie 21:26, 21 cze 2021

Do góry
Kasiu będę szczera jak rozmawiałyśmy wczoraj i powiedziałaś, ze masz ogród na balkonie. Pomyślałam zwariowała jak można mieć ogród na balkonie może kpi. To co zobaczyłam przed chwilą rewelacja.
Taka lista to ja na ponad 4000 m nie mam. Jak to robisz masz zacięcie.
Jeszcze dach obsadzasz.

Jak to dobrze ze ciebie poznałam. Wielkie brawa za ten balkon.

Pozdrawiam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 21 cze 2021

Do góry
cd. Niektóre fotki się powtarzają z już pokazane przez Ewkę lub Irenkę.
Załuję, że nie zrobiłam zbioru wszystkich donic, wiader i wanien ocynkowanych i innych atrybutow które czekają na swoją kolej ekspozycji w ogrodzie

Danusia, Irenka i Ewa

Moja ukochana gillenia urocza

fotka i następna to brzegi stawu widok nie samowity bardzo mi się podobał

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:55, 21 cze 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grupa dolnośląska z Elą (z W-wy) nie zawiodła Przybyła pociągiem Fajnie było się zobaczyć dziewczyny Buziaki ogromne.

Dziękuję i frochę fotek

Rutewka po prawej wysoka i gęsta tych kęp jest bardzo dużo nad stawem kąpielowym

Ptasi gaj 20:43, 21 cze 2021

Do góry
Fotki z Ogrodowiska

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:22, 21 cze 2021

Do góry
Effka dzięki za fascynacje mną. Irenka pokazała moje podgardla daj spokój,ale ty wiesz że w rzeczywistości taka nie jestem. Mam p.... Na tym tle.

Co prawda już niektóre fotki się powtarzają, ale wysyłam jeszcze. Muszę skopiować wieczorem z telefonu na komputer stacjonarny przez blutufa się mieli i mieli.

Ewa się ciągle śmieje, widać że to organizatorka. Bardzo miła. Było bardzo mało czasu aby porozmawiać więcej, ale może się kiedyś uda na dłuższe spotkanie. Upały też bardzo nam doskwierał na szczęście wiatr się ruszył i później upał nie był tak odczuwalny

Matko, jakie zdjęcia, czas na dietę ścisłą, jednak plus 20 kg to masakra...
Z drugiej strony wiadomo, że każda kobieta postrzega się negatywnie na zdjęciach, taka nasza natura... Elu, jesteś śliczna, naprawdę. Chciałabym się tak super trzymać jak będę w Twoim wieku!
Ciekawa jestem Twoich fotek!
Jeszcze raz dzięki kochana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies