W łezce potrzebne jest jedna roślina większa, np. jakieś ładne drzewo np. miłorząb Mariken na wysokim pniu, a pod nim kulki i żwirek. Dodatkowo mogą jak tło rosnąć dwa kolory żurawek po kilka sztuk.
Lippia preferuje pełne słońce lub półcień. Można spróbować zimować w gruncie, okrywając grubą warstwą np. kory. Ze zdrewniałych pędów może wybić wiosną. Ale raczej polecana jest uprawa w doniczkach i przenoszenie na zimę do chłodnego pomieszczenia i umiarkowanie podlewać.
Nareszcie mamy przycięte wszystko, łacznie z żywopłotami z żywotnika olbrzymiego (Thuja plicata) i świerki też ciachnięte lekko boki.
Normalnie wzór konspekt
Normalnie żyleta, jak spod igły i jeszcze ta limlajtka taka wieeeelka !!! BOSKO!
no właśnie też oglądam i nie mogę się napatrzec jak równo !!!
Danusiu miałabym prośbę czy możesz pokazać na zdjęciu studyjnym jak ścięte są przyrosty?
Gdzieś na jednym jest chyba bliżej cis . widać na nim sposób cięcia. z góry dziękuje
ja czekam na urlop męża i wkraczam do ogrodu... jak plecy pozwolą
Fajnie, że podzielasz opinię co do oświetlenia. Dyskretne będzie lepsze, może jakieś reflektorki delikatne?
Z tym basenem też słyszałam takie opinie, że mało się korzysta. Może warto zrezygnować na korzyść większych roślin i wtedy ogród będzie dojrzalszy? i ładniejszy dzięki temu?