Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Iwony 10:48, 17 lip 2014

Do góry
A może ładnym łukiem pojechać do narożnika, będzie rozszerzający się trawnik, potem drzewko kula może być też na wprost przęsła lub ekranu z cisa, żwirowa rabatka z kulkami rozrzuconymi, tyłem różowe żurawki już na korze, za nimi róże, trawy i jeżówki, pod świerkiem rozluźnić busz i wstawić lustro, by łan traw i jeżówek odbijał się w nim, ekranem z cisa zasłonić się i dać jednocześnie tło roślinom

ot mogę sobie pofantazjować
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:46, 17 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

I jeszxze mała wizualizacja... czy nie błądzę we mgle kraty tylko oparte...

na jednej kratce rożę.. tej na rabacie a na drugiej powojnik te hortki już wsadzone na tej rabacie bo czytałam ale nie doczytałam czy to tu
ja bym tą całą rabatę obsadziła różą bonica z lawendą ale czytam, że róże nie koniecznie
Kosolkowa Pasja 10:45, 17 lip 2014

Do góry
Witaj Ola widzę, że lubimy zaopatrywać się w tych samych sklepach na przywitaniepozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 10:42, 17 lip 2014

Do góry
Zakwił liliowiec - przywalony przez lata gruzem pokazał że twarda z niego sztuka. Kwitł w zeszłym roku pierwszy raz i w tym roku też. A rośnie dalej na gruzie budowlanym i wcale mu to nie przeszkadza.
Ogród Eli 10:33, 17 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Pięknie Elu, super ci wyszła ta łezka z dwukolorowym żwirkiem

zakątek z oczkiem też uroczy, jak ty pójdziesz w tan z łopatą, to prawdziwy szlagier, od razu przebowo sie robi w twoim ogrodzie, gratuluję

U mnie chyba tez już po ulewach

bo ja tańczyć lubię ale nie koniecznie z takim partnerem

znów jakimiś burzami straszą
Ogród w otulinie Biebrzy 10:31, 17 lip 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
i obiecane krówki, żeby nie było, że kłamę

u góry panna Lusi na dole pani Miecia

Prawdziwe gwiazdy....Haniu, a ta okrywa przy hamaku, to brunera?

pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:28, 17 lip 2014

Do góry
Kasia

Anita właśnie te Góry , trochę termin mi się przesunął ale będą

Ozz ciachaj śmiało , pewnych rzeczy nie pokazuję bo naprawdę widoki chwilowo drastyczne, pokaże jak ciut odrośnie

wczoraj w takich okolicznościach przyrody kończyłem dzień plażowo ogrodowy

i jeszcze odchodząc od grilla z szklaneczką i aparatem w dłoni rzuciłem okiem na hortensje

jeszcze jej nie rozszyfrowałem do końca a może to tylko zaplatany Phantom

a to już anabelka o poranku, po wycięciu masy cienkich pędów ze środka kilka najgrubszych wystrzeliło ponad poziomy

Fantasia, NN i Endless Summer

Ogród Eli 10:26, 17 lip 2014

Do góry
Pięknie Elu, super ci wyszła ta łezka z dwukolorowym żwirkiem

zakątek z oczkiem też uroczy, jak ty pójdziesz w tan z łopatą, to prawdziwy szlagier, od razu przebowo sie robi w twoim ogrodzie, gratuluję

U mnie chyba tez już po ulewach
Ogród Eli 10:23, 17 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
No tak jak limki to muszą być trawy . Do limek gracki, ale one 160cm będą miały jak podrosną. U kogoś widziałam rozplenice, chyba u Sylwi, bardzo dobre zestawienie. W nogi limek moga być tawuły.
To tył wędzarni?

to tył wędzarni i chodzi by to niby okno nie było zasłonione
a limki z rozplenicami mam i ja tylko limki małe a rozplenice dzielone wiosną nie mogą się rozbujać
Mój wymarzony ogród 10:21, 17 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
żeby się donice od deszczu nie brudziły musiałam trochę kamykami je podsypać

i jeszcze trochę donicowo
i z drugiej strony

Madziu przeszłam twój wątek. Jestem pod wielkim wrażeniem jak dużo, w tak krótkim czasie i własnymi rękami zrobiliście
Efekty już widać i cieszyć się macie z czego.
Zazwyczaj nie doradzam, bo zwyczajnie nie potrafię
Chciałam jednak zwrócić Twoją uwagę na choinę kanadyjską w tej donicy.
Teraz to mały, ładny krzaczek ale docelowo to wielka roślina, drzewo.

Gdzieś czytałam, że ślimaki atakują ci kapuchę. Kup im "suplement diety" takie niebieskie granulki

W Gąszczu u Tess 10:14, 17 lip 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Kochani, nie piszę i prawie nie czytam, bo jakiś dół mnie dopadł. Może przemęczenie, chyba potrzebuję urlopu.

W ogrodzie pracuję, bo roboty mnóstwo, ale nawet to robię bez pasji i radości.

Pozaglądam do Was powoli. Buziaki

PS. Ogromna prośba - nie chcę widzieć tu postów w stylu: trzymaj się, będzie dobrze itd. OK?
Najwyraźniej tego urlopu potrzebujeszzostawiam kwiatka z motylkiem, możesz pofrunąć na urlop jak on buziolki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:12, 17 lip 2014

Do góry
Witam, mam problem z przerabianą rabatką. Zmieniłam linię trawnika i posadziłam różę pnącą New Dawn, jeżówki i z przodu bukszpaniki (w przyszłości kulki mają być). Czuję, że rabatka nie jest dokończona i potrzebuję pomocy. Nie podoba mi się linia. Jak po łuku wytnę kawałek trawnika do ścieżki, to co posadzić przy wejściu?
Najlepiej pokaże na zdjęciach:
PRZED I PO:

WIDOK Z GÓRY PRZED, W TRAKCIE PRAC I PO:

Podobają mi się kulki bukszpanowe, żurawki i żwirek. Może dałoby się coś wkomponować?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:10, 17 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu codziennie daje zdjęcia. Mam chyba 10 lub więcej fairy, 5 bonica i 7 NN podających sie za Mariatheresia, bailando lub kto jeszcz ewie co to jest. A co ja niby robię jeśli nie daję zdjec? Nie lubie na forum wstawiania po jednym kwiatku, zwłaszcza że sama sUkam insporacji dla calokształtu nasadzeń, kompozycji rabat. Zatem prezentacji po jednym kwuatku u mnie będzie mało. Tylko wtedy, gdy coś mnie zachwyci jak ostatnio james Galway i Alnwick oraz Ascot. Zresztą teraz róże odpoczywają podobnie jak ja i orzygotowują sie na drugie rłoczenie.

Nowe sadzone dopiero wiosną i latem zatem na zdjęcia trzeba poczekać min jeden seozn.

Teraz czas monardy i jeżówek

I kukuryku czyli cud natury o zapachu earl grey

Ja Marzenko wstawiam po jednym kwiatku, bo nie mam za dużo miejsca w ogrodzie na "plamy" a i dla tych co by chcieli daną roślinę wpropwadzić do swojego ogrodu np. w większej ilości a nie wiedzą jak się nazywa lub jak rośnie "kukuryku" to monarda? a ta jeżówka przy niej jak się nazywa? na Jamesa Galweya też choruję pozdrówka
W Gąszczu u Tess 10:06, 17 lip 2014

Do góry
Tess... ja Ci tylko jedno jeszcze muszę powiedzieć... a raczej podziękować

Zaczęłam używać terminu ,,zielnik" wmiast ,,warzywnik" i wyobraź sobie - to działa!

Na ,,warzywnik" małż groził rozwodem, a ,,zielnik" grzecznie teraz lakieruje na tarasie

Muszę no jeszcze zastąpić czymś słowo ,,kompostownik"

Pa! I moja rodgersja ,,for You":
Rododendronowy ogród II. 10:00, 17 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Miłych snów.Jutro bedą inne motylki.

Motylki się wylęgły pełno ich w ogrodzie, a tutaj ten walczy o kolor z jeżówką, ale te kolory wcale się nie kłócąu mnie tylko pawiki, pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:55, 17 lip 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:54, 17 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Ta pomarańczowa jezowka jest niesamowita

Dziękuję Kasiu a Ty spać nie możesz?
Fuksja dla Ciebie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:48, 17 lip 2014

Do góry
Moż ktoś mi powie jak zachamować soki mojej sosny na dole ciągle leci czekam na pomysł i pomoc bo będę musiała i drugą usunąć za 2-3 lata a baaardzo nie chcę tu nie widać ale na tym białym na dole widać już brązową smużkę To drzewo nie jest chore ono pękło mi kilka lat temu jak były mrozy wiosną .leczę ja czym mogę te cieknące soki .teraz zużyłam 2 tuby silikonu i już myślałam że bedzie dobrze ale nie .Ciekną soki na dole
Liczę na Waszą pomoc ;) 09:44, 17 lip 2014

Do góry
Dziękuję Danusiu, że zechciałaś odpowiedzieć i zaglądnąć do mojego posta Nawadnianie będzie, bo stąd mam 3 metry do kranu z wodą więc będzie jak podłączyć. Żurawki mam tylko bordowe i marmeladki, które w innej bardzo słonecznej części rosną jak szalone i czekają na podział !!!

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:41, 17 lip 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Musiałam sobie dziś poprawić humor jakimiś kolorami
LEDWO DOJECHAŁAM Z "TOWAREM"

Ja nawet rozumiem takie duże zakupy.
Przecież towar musi być rozłożony równomiernie wagowo, inaczej istnieje ryzyko przesunięcia się towaru "na pace" co grozi przewróceniem pojazdu i zagrożeniem dla kierującej
Gabisiu jesteś emejzing Cmok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies