Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

ModraSowa 20:20, 21 wrz 2014

/original.JPG[/img]
Marta prze-pię-kne, poruszające. Dziś rano widziałam taką u mnie w rogu okna. U mnie dzisiaj było bardzo, bardzo mgliście.Pozdrawiam
ModraSowa 20:23, 21 wrz 2014

jolka napisał(a)
Obłędne masz te dalie! Jak ktoś wymyśli odmianę zimującą w gruncie - natychmiast w nie zainwestuję

marta_d 20:24, 21 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)

Faktycznie piękne te wrzosy

Ja też o tej porze jak widzę te cudeńka zastanawiam się czy u siebie jakiegoś małego wrzosowiska nie zrobić Podobno najlepiej sadzić wrzosy wiosną jak jeszcze nie kwitną Mają wtedy cały rok by się ukorzenić i mniejsze prawdopodobieństwo przemarznięcia

bardzo ciekawy kwiatostan, te łodyżki wyglądają jak oblepione plasteliną aaa widzisz - to może trzeba je wiosną przyatakować
Gardener27 20:26, 21 wrz 2014

marta_d napisał(a)

bardzo ciekawy kwiatostan, te łodyżki wyglądają jak oblepione plasteliną aaa widzisz - to może trzeba je wiosną przyatakować

Dobry pomysł Anita na wiosnę sadziła takie malutkie sadzonki a teraz kwitną jej jak szalone
ModraSowa 20:27, 21 wrz 2014

marta_d napisał(a)
ufff w końcu w domu dosyć tułaczki po hotelach zajechałam na chwilkę na zakład i oczywiście nie mogłam się powstrzymać, parę fotek cyknęłam, do waszych ogrodów z wielką przyjemnością zajrzę wieczorkiem jak się rozpakuję, coś ogarnę i przede wszystkim zjem normalny obiad

Marta, a wiesz jak się nazywa ta dalia?Przez Ciebie powoli sie do nich przekonuję i ta mi się... podoba
marta_d 20:29, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Marta prze-pię-kne, poruszające. Dziś rano widziałam taką u mnie w rogu okna. U mnie dzisiaj było bardzo, bardzo mgliście.Pozdrawiam

fajnie, że się podoba trzeba było aparacik w rączki i cykać poluję na takie zdjęcia, ale ciężka sprawa - okaz jeden na milion
w okolicach zielonej góry też mgliście - listopad - wrześniopad
marta_d 20:32, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Marta, a wiesz jak się nazywa ta dalia?Przez Ciebie powoli sie do nich przekonuję i ta mi się... podoba

nie wiem kochana dostałam dosłownie kilka bulw od sąsiadki, może uda mi się znaleźć w necie, a jeśli chcesz to ze 2-3 bulwy Ci mogę podesłać ciekawe ile przyrosło?!
dorciabe 20:39, 21 wrz 2014

Dalie maja fajny układ płatków, zwłaszcza tych malutkich, takie rureczki urocze są
Martuś kolorowo i kwitnąco u ciebie jak zawsze
buziaki
ModraSowa 20:40, 21 wrz 2014

marta_d napisał(a)

nie wiem kochana dostałam dosłownie kilka bulw od sąsiadki, może uda mi się znaleźć w necie, a jeśli chcesz to ze 2-3 bulwy Ci mogę podesłać ciekawe ile przyrosło?!
No i widzisz, kiedyś Ci chyba pisałam,że jak się zdecyduję na dalie to Cię zrobię ich matką chrzestną Losowi trzeba ufać. Zadowolę się jedną, Bardzo Ci dziekuję :*
marta_d 09:44, 22 wrz 2014

dorciabe napisał(a)
Dalie maja fajny układ płatków, zwłaszcza tych malutkich, takie rureczki urocze są
Martuś kolorowo i kwitnąco u ciebie jak zawsze
buziaki

aż ciężko uwierzyć, że z takiego małego pączka taki wielki kwiat wyrośnie
dzięki za miłe słowa, zapycham ten ogródek drugi czym się da