Miejsko & sielsko
21:34, 11 wrz 2014
a to zdjęcie jest poprostu cudowne !
No dobra Kobity skupcie się chwilę- co mam tam jeszcze z brzegu dosadzić- toż ja jutro zakupy mam zrobić!
![]()
Po lewej dosieję pewnie tak jak po prawej...
Kasiu, to prawda. No ale co ja mam pokazywać? Ciągle jedną rabatę i kilka kwiatków.
Dzięki Tobie zmobilizowałam je się i zrobiłam kilka zdjęć.
![]()
![]()
![]()
![]()
No dobra Kobity skupcie się chwilę- co mam tam jeszcze z brzegu dosadzić- toż ja jutro zakupy mam zrobić!
![]()
![]()
O, tak. Zwłaszcza jak jestem w jej ogrodach.
Zburzyła moje przekonanie, że angielski ogród to pastele - biele, róże, błękity i szarości. Ta dama znała się na kolorach i fakturach i nie wahała się ich użyć.
Ewo, miło Cię gościć.
Upton Grey jest wierny Gertrudzie.
![]()
Urlop zaczęłam od grzybobrania![]()
Wystarczy wyjśc na mały spacer i wraca sie z koszykiem grzybów a potem to juz tylko to przerobić![]()
i na resztę już nie ma czasu
![]()
![]()
![]()
Pokaże wam zdjęcia, które dzisiaj zrobiłem z altany i z drabiny
![]()
![]()
tutaj przy altanie, bo się nie dało inaczej zrobić.
![]()
![]()
[b]K
[img
Prawie ciemno już było
![]()
![]()
![]()
A dzień dzis cudowny - i z powodu pogody i dlatego, ze cały dzień moge poswięcic na grzebanie w ziemi.
Ojjj !!!! Jak mi tego brakowało !!!
Mąż zabrał dzieci do teściowej na wyszukaną zabawę zwaną "zbieraniem ziemniaków", bardziej znana pod nazwą "wykopki"a ja z dziką radością zabrałam się za przesadzanie Evergoldów
I już wiem że musze wieczorem podprowadzić starszej córce czarny lakier do paznokci
Dla Zielonej zdjecia poglądowe wielkości carexów
![]()
Spójrz na miarkę - i uwierz mi wcale nie wybrałam najwiekszego okazu...
![]()
i jeszcze na arcy specjalistycznym pojeździe - to jest jedna sadzonka !
![]()
Gabrielo, czy wysiewałaś nasiona liliowców? Jeżeli tak, to kiedy?Jesienią czy dopiero wiosną?
Pytam, bo mi kilka kwiatostanów wydało nasiona,i dojrzały w czasie mej niebytności. Chciałabym zobaczyć co z tego wyrośnie.
Aniu, dostałam dziś nasionka i to w jakiej torebusijakbyś wiedziała, że uwielbiam takie klimaty. Buziak wielki
Fajnie zakwitlo to drzewko