Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro cz.II 09:52, 18 lip 2014

Do góry
Krótki meldunek co tam w mikro

Klon juz posadzony
Na burdelnik uprasza się nie patrzeć

Limka na patyku chyba testuje moją cierpliwość .. Jeszcze nadal nie ma pełnych kwiatów...

A tu rzut oka na " całą ogólność "

Róża Giardina .. Znów ma kwiaty.. Niektóre ładne ..

A niektóre mniej .. Może Wam coś wpadnie do głowy czemu te małe pączki tak brzydko wyglądają... To chyba raczej ne jest normalne.. A doświadczenie z różami macie przecież spore .. Zróbcie diagnozę plizzz

Noo i te przetaczniki Christa .. Są sliczne ... To chyba teraz najpiękniejsze miejsce w ogrodzie

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 09:44, 18 lip 2014

Do góry
Witam
Bardzo bym prosioła o pomoc w identyfikacji tej roślinki, którą spotkałam w Hiszpani, rośnie szpalerami na chodnikach i ma takie piękne kwiaty kilichy.
Blaski i cienie nowego życia 09:41, 18 lip 2014

Do góry
A na dzisiaj ogrodowiskowo

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

zmieniam zdanie, nie czekając na trawę - już jest wytwornie, prowansalsko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:27, 18 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Przez przypadek weszłam na pierwszą stronę mjego wątku... Ale było blado... Bez purpury i z żółtkami...
Na energetyczny dzień klika zdjęć.różyczki fairy szaleją z lawendami i

O, z tego zdjęcia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 18 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jeszcze raz po prostu muszem
Mały ogród pod Białymstokiem 09:20, 18 lip 2014

Do góry
pierwszy raz sypałem nawóz - więc dla mnie to nowość - ale już to kocham
trawa bardziej zielona - żółte plamy zniknęły - trawa jakby gęstsza - mniej widać chwastów? cudownie zobacz dziś po skoszeniu

warzywniaczek też ma się dobrze - choć mogłoby być lepiej - sąsiedzi posadzili później a już jedliśmy ich rzodkiewki

i najnowsza wczorajsza rabata - szybki spontan - hortensje vanilia fraise - turzyce i 2 odmiany zielonych żurawek

w tle wiąz holenderski - za nim w oddali perukowiec purpurowy - kilka małych kępek (turzyc?) oraz coś z przodu (żony wybór
jako ściana przy płocie szmaragdy

Mały ogród pod Białymstokiem 09:20, 18 lip 2014

Do góry
pierwszy raz sypałem nawóz - więc dla mnie to nowość - ale już to kocham
trawa bardziej zielona - żółte plamy zniknęły - trawa jakby gęstsza - mniej widać chwastów? cudownie zobacz dziś po skoszeniu

warzywniaczek też ma się dobrze - choć mogłoby być lepiej - sąsiedzi posadzili później a już jedliśmy ich rzodkiewki

i najnowsza wczorajsza rabata - szybki spontan - hortensje vanilia fraise - turzyce i 2 odmiany zielonych żurawek

w tle wiąz holenderski - za nim w oddali perukowiec purpurowy - kilka małych kępek (turzyc?) oraz coś z przodu (żony wybór
jako ściana przy płocie szmaragdy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:17, 18 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Droga Madżenko , zupełnie nie wiem jak to możliwe że do tej pory nie trafiłam na Twój wątek, ogród - dla mnie bomba, b. lubię geometryczne kształty i kiedyś chciałabym mieć w podobnym stylu, wszystko już pięknie urosło u Ciebie, ja dopiero raczkuję, myślałam że zrobię w tym roku cześć za tyłem domu ale zrobię ledwo połowę tej połowy ! Nie przeglądałam całego Twojego wątku ale weszłam na wizytówkę. Gratuluję. Ogród przepiękny

Zważywszy na ilość rewolucji w moim ogrodzie to wizytówka, która jest sprzed roku jest mało aktulana zapraszam do bieżacej obecności w wątku
Dla Ciebie moja ulubiona rabata - wprawdzie po przekwitnieciu róż ale z bukszpanami i trawami

Trawska niemal pożarły kulki bukszpanowe. Zastanwiam się czy je trochę przyciąć?
Ogród cichy i przytulny 09:15, 18 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Powracając domojej biednej jodły z okna domu, z daleka nie wygląda źle

Natomiast góra - pień

Czekamy dalej. Najdalej w poniedziałek ruch pójdzie Confidor. Na bieżąco będę informować o postępie.

Asiu ja bym jeszcze spróbowała tym karcherem za kilka dni jak preparat zadziała a potem znów oprysk buziaki ,musimy myśleć optymistycznie bo jodła juz wie ,ze starasz się ją ratować więc ona też nastawia się optymistycznie ,to taka więź porozumienia w ogrodzie miłego dnia Asiu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:13, 18 lip 2014

Do góry
Przez przypadek weszłam na pierwszą stronę mjego wątku... Ale było blado... Bez purpury i z żółtkami...
Na energetyczny dzień klika zdjęć.różyczki fairy szaleją z lawendami i budlejami

Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 09:07, 18 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Będę pierwsza...ale Wy też pokazujcie swoje dzieła!

Super pomysł, wyszły świetne mebelki.
Ogród z łezką 09:03, 18 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Na ogrodowisku i u Ciebie królują jednak róże, nie na darmo się mówi, że róża to królowa kwiatów w Krakowie znowu leje, tak mam codziennie, ma byc tak deszczowo jeszcze ze dwa tygodnie sucho i mokro.

Ta różyczka bardzo mi się podoba, co to za dama

Róże aż do późnej jesieni będą, to ich przewaga

W Zabrzu cały tydzień bez deszczu, bardzo ciepło, dobrze, że mam klimę w pracy, da się żyć

To Kronenbourg, bardzo ją lubię. Zmienna w kolorze, przekwita na taki fioletowo-purpurowy kolor, w ostatniej fazie fioletowy. Mimo, że dwukolorowa (ciemny róż, purpura z żółtym), to mnie zachwyca I zdrowa jest Kwitnie nieprzerwanie do jesieni
Początki w Kruklandii 08:58, 18 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No jacha!
A tu po lewej

ja też bardzo lubię tą część twojego ogrodu
Grembosiowo 08:52, 18 lip 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Wooow busz u Ciebie się robi piękny
Grembosiu a jak się nazywają te piękne trawy ?
ściskam
Ogród cichy i przytulny 08:28, 18 lip 2014

Do góry
Powracając domojej biednej jodły z okna domu, z daleka nie wygląda źle

Natomiast góra - pień

Czekamy dalej. Najdalej w poniedziałek ruch pójdzie Confidor. Na bieżąco będę informować o postępie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:23, 18 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:22, 18 lip 2014

Do góry

Czas Agastache, Ślazówki i Floksów
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:19, 18 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich i dziękuję za pochwały

Wanilki rosną i już niedługo pewnie zaczną się wybarwiać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:12, 18 lip 2014

Do góry

Ana co to za kwiaty, te ciemnoróżowe? Ja też mam już problem ze znalezieniem słów na temat Twojego ogrodu. Czerpię inspiracje od Ciebie, przynajmniej w kwestii doboru roślin i ich łączenia. Cudo!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies