Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:05, 17 sie 2014

Do góry
Moje dwie Maryśki trochę podupadły na zdrowiu, albo je przesuszyłam ( co mało prawdopodobne bo latam z konewką non-stop), albo je po liściach podlałam (co bardziej prawdopodobne ) i złapały jakiegoś grzyba, albo jeszcze coś innego. Na pewno nie mają za mokro. Listki zrzucają, a tak czekałam na przebarwienie jesienne A te które jeszcze są na krzaczku mają kropki brązowe. Co teraz robić Oprysk ?

Piaskownia na zakręcie 21:03, 17 sie 2014

Do góry
Odrobina dzisiejszego dnia

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 17 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Co to za trawa ta wysoka? Przecudny masz ogród. Cierpliwie zwoziłas roślinki i urzadzałas go ale wyszło cudo. Niewątpliwie projekt miał tu wielkie znaczenie ale Twoja praca nie mniejsze. Podziwiam i gratuluje a ładniejszego w konkursie na pewno nie znajdą.
Ogród Magdalenka 20:57, 17 sie 2014

Do góry
Na poprawę humoru , mam i ja są wygodne , mają fajny dizajn można przechowywać jeden na drugim i kończą się już w naszej Ikei … to mnie przekonało ostatecznie, że nie ma na co czekać

Liriope (Liriope muscari) 20:52, 17 sie 2014

Do góry
Magnolia,zrobiłam nową fotkę Liriope,może teraz rozpoznasz
...zrobiłam zbliżenie na kwiatek,ale wyszło rozmazane.

Ogród Beaty 20:52, 17 sie 2014

Do góry
Możecie mi doradzić czy na tej rabacie będzie pasować rozplennica. Jeśli tak to z czym ją posadzić i czy dac ją z lewej strony czy na tle śliwy. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:43, 17 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bukszpan, lawenda i werbena.... oraz szałwia... jak nie kochać tych kolorów?

... a ja pytam jak nie kochać Twojego ogrodu.
Marzenko duża porcja pięknych zdjęć.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:37, 17 sie 2014

Do góry
Jeśli mogę to i ja poproszę o Waszą opinię.
Trawnik z rolki został położony 4 czerwca.
Koszony na 6 cm co 4 dni bo rósł jak szalony.
Jest nawodnienie.
Od początku sierpnia trawa zbladła i zaczęła żółknąc.
Zostałam poinformowana,że nie powinnam go na razie nawozić bo był porządnie dożywiony na farmie dlatego nie dostawał od nas nic poza wodą i słoneczkiem.

mamy dużego pieska, który jest nauczony i siusia w innej części ogrodu no ale czasem zdarzy się jakiś wypadek :0 i o dziwo w miejscu gdzie nasiusiał trawa odrasta 2x szybciej i jest soczyście zielona widocznie amoniak mu służy.

Czy jednak dokarmić nasz trawnik a jak tak to czym?
I jeśłi dokarmimy go teraz to kiedy następnym razem?

Tak wyglądał 19.07 (przepraszam musiałam załonić moje dziecko ):

A tak wygląda dzisiaj

Ogrodowe skarby 20:36, 17 sie 2014

Do góry
Jeszcze jeden kolor się znalazł: pomarańcz

Ogrodowa zachciewajka :) 20:13, 17 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
A to moja kochana vanilka kocham ją
W rzeczywistości jest już bardziej różowo-czerwona achhhh jesień kroczy...

Moja dopiero różowa, ale jeszcze biała i zielona - w trzech stadiach rozwoju są kwiaty
A rudbekię mam taką samą i kwitnie całe lato
Moja działka. 19:53, 17 sie 2014

Do góry
Rojniki

Róże.

Moja działka. 19:48, 17 sie 2014

Do góry
Kwitną już astry i wrzosy.

Moja działka. 19:43, 17 sie 2014

Do góry
Dziś spacerek na działkę,a tam taki widok,komuś spodobały się moje vanilki,
były takie a są takie
U BusyBee w ogródku... 19:42, 17 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Dla Madzi tarasik, nie duży, ale zawsze...

Taras mamy do południa i zachodu nie muszę mówić jaki tam skwar był uffff...
Mój M - zdolna bestia- zadaszył go dość nisko i zrobił ściankę od zachodu Teraz jest perfecto!!! Poranna kawka, koniecznie w szlafroku, kiedy wszyscy śpią i niczego ode mnie nie chcą.... marzę o tym całą zimę

Tarasik chociaż z dedykacją dla Madzi też się pozachwycam a co

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:21, 17 sie 2014

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:18, 17 sie 2014

Do góry
Kilka niedzielnych widoczków

Mój wymarzony ogród 19:14, 17 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
Jeszcze pokażę wam co fajnego znalazłam na kompiku mojej siostry, nie wiem skąd to wzięła ale jest super - też bym chciała coś takiego zastanawiam się tylko jakie drzewa to mogą być i czy same z siebie mają taki kształt czy też były formowane.

prześliczne - skradłam do moich inspiracji
Mój jesienny ogród 19:12, 17 sie 2014

Do góry

Witam, dziś piękny dzionek, zaraz będę się zbierał do Dawntawn po aparat. Zabieram cały majdan i od razu gdzieś pojadę i wypróbuję nowy sprzęt. Długo czekałem na ten moment, jestem bardzo ciekawy jakości fotek. Przesiadka z10 na 24, mega to spora różnica. Mam nadzieję że będzie współpracował dobrze z moimi obiektywami. Daleko nie będę jechał ale do James parku, dobrze mi znanego już.
Bogdziu, choć ja lubię głośną muzykę, to w pracy zawsze zakładałem słuchawki do koszenia też. Nie przepadam również za hałasem, zaraz mam ból głowy. Tu też sobie kupiłem słuchawki ochronne, tyle że z radiem, gdy koszę, to włączam sobie cicho swoją ulubioną stację Kiss w Toronto. Z zespołem na którym byłem i ich muzyką, nie ma nic wslólnego, zbieg okoliczności, to muzyczna stacja gdzie lecą prawie same przeboje. W słuchawkach nie mogę głośno słuchać, gdyż zaraz mi to przeszkadza i boli mnie głowa ale cicho mi nie przeszkadza. Te są dobre, gdyż są wyciszone i mało słychać odgłosów z zewnątrz. Nie dziwie się że wolisz oglądać sklep ogrodniczy i przyrodę. Je też to wolę ale raz na jakiś czas, skok w bok, też potrzebny Naprawdę zaczyna się jesień już drzewa zaczynają się przygotowywać do zmiany barw, w parku jeszcze przeważa zieleń ale żółć zaczyna być coraz bardziej widoczna a zieleń zostanie zaraz wyparta przez pomarańcz i czerwień. Od trzech dni jest trochę chłodniej ale jeszcze ciepło, w zasadzie, jesienie są tu bardzo ciepłe ale wiesz, jak to bywa z pogodą, nie zawsze da się ją przewidzieć. Pokazuję kolejne foty ze sklepu, zobacz ile i jakie są tam klony. Pozdrawiam.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:09, 17 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
[img

Gosia to jest piękne
Kosolkowa Pasja 19:04, 17 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Zwiastuniki jesieni

nie przepadam za irgą a tu wygląda fantastycznie, piękne te "grzebyki"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies