Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:06, 15 lip 2014

Do góry
aa i stwierdziłam że te czosnki główkowate to są pożyteczne dla owadów... bo ciągle jakieś dupki tam widzę. No i w hostach też ich sporo.

Tu odpoczywam 22:02, 15 lip 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jej jakie nabytki fajne Rybeczki kapitane - wodza czyściutka, oczko jak marzenie
A klombiki perfecto!

Dziękuję za tak wielkie pochwały, w zasadzie Jesteś chrzestną matką tego oczka, tylko "załapałam", że "chrzcin" nie było Pewnie po 6 września trzeba coś wymyśleć

Ogród cichy i przytulny 22:02, 15 lip 2014

Do góry
Proszę wszystkich o pomoc
Mam problem z jodłą kalifornijską. Prawdopodnie jest to ochojnik korowojodłowy ( obiałka jodłowa ). Szczerze mówiąć jestem zdruzgotana bo to co przeczytałam w dostępnej przeze mnie literaturze i w internecie
to za kilka tygodni zacznie odpadać kora a drzewo skazane jest na powolne zamieranie
Ma swoje lata i ponad 12m wysokości. Pień i części gałęzi poczynająć od nasady pokryte są biało-szaro-srebrnym nalotem(coś w rodzaju wykwitów pleśni)
Prawdopodobnie można by było potraktować to preparatem MOSPILAN 20SP lecz został wycofany z rynku
Dlatego jeżeli ktokolwiek może coś doradzić i pomóc mi je uratować będę wdzieczna
Oto zdjęcia z objawami choroby !!!
zaatakowana jedna z wielu gałęzi

moja biedna-chora jodła

pień

Pień drugiej jodły w pobliżu tej mocno zaatakowanej - też choroba postępuje od dołu
Pszczelarnia 22:01, 15 lip 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Pszczółko, muszę się wybrać do Ciebie na szkolenio-kurs przy pszczółkachnaczytałam się pół nocy o nich i mnie wciągnęło

Zrób im ziołownik - cudowna nazwa, usłyszałam wczoraj:

Rododendronowy ogród II. 22:00, 15 lip 2014

Do góry

Miłych snów.Jutro bedą inne motylki.
Rododendronowy ogród II. 21:59, 15 lip 2014

Do góry
Dziś miałam gosci po całkiem nieprzespanej nocy i jestem zmęczona więc tylko powiem ze u mnie zaczal się juz szał motylkowy. Dzis było mnóstwo motyli , chętnie pozowały do zdjec a jeden wyraźnie chciał sie szczególnie pokazac bo okręcał się na kwiatku kilka razy w kólko jakby mówił ,,zrób mi zdjęcie z każdej strony" i na zdjeciach widac ze wyraźnie na mnie patrzył.

Mała Eleczka 21:58, 15 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Ale fajne zdjęcie!
Makowo na Kociewiu 21:50, 15 lip 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu. Orlikowe pomyłki... hmm... niefajne jeśli chodzi o Twoje oczekiwanie na inne kolory, ale... kwiaty naprawdę ładne. Jeżówki są takie bezpretensjonalne. Pomyśleć, że kiedyś mi się nie podobały Róże... znasz moje zachwyty nas nimi. Dodają ogrodowi szlachetności. Masz fajną kolekcję. I nawet, jeśli piszesz, że jest gęsto, to uważam, że jest dojrzale gęsto... Co innego młody ogród z małymi roślinami posadzonymi jedna na drugiej, a co innego Twój dojrzały ogród z dorodnymi roślinami pięknie się przenikającymi. Mam nadzieję też tak kiedyś mieć

PS W poniedziałek ścinam tojeść i wysyłam. Ciekawe, czy uda Ci się wyprodukować nasiona.

Martuś dzisiaj dostałam kolejne róże tym razem z Rozarium
Loise Odier, 2 Pomponelle, Leonardo da Vinci
Pomponelle mają kwiatki, które pachną niesamowicie reszta w pąkach.

Mam dylemat czy do Loise dodać powojnika ??? będzie to jedyna róża na rabacie z lawendą więc kompletnie nie wiem co zrobić ??
Jezówki zawsze miałam ale je traciłam nie znając powodów ..
te są i mam nadzieje, że zostaną

ściskam
Kolorowy Ogród Geni 21:50, 15 lip 2014

Do góry
eugenia_stefanska napisał(a)
Witaj Kondzio lubię jak jest kolorowo

The Band Played On

Denali

Before Night

nie pamiętam nazwy

nie znam słów, żeby opisać Twoje liliowce!!! Są PRZEPIĘKNE
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:49, 15 lip 2014

Do góry
Na 300 trafiłam Gratki i samych sukcesów ogrodowych życzę Hortkowa dyskusja to i proszę
Pszczelarnia 21:49, 15 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Pszczołko dziekuje za gościnę i spotkanie szkoda ze tak krótko buziam was mocno hi hi hi

Dziękuję za wizytę i rozmowy, i salwy śmiechu.

Kolorowy Ogród Geni 21:48, 15 lip 2014

Do góry

Ogród Tosi 21:48, 15 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Jakoś doba mi się ostatnio skurczyła

Ale mam nadzieję, że przyczyna skurczenia się doby jest pozytywna

W sumie to nie potrafię wybrać fotki która podoba mi się najbardziej!! Bo wszystko jest superanckie! No może oprócz Rohana który rzeczywiście wygląda marnie, a na żywo pewnie jeszcze marniej. Oby udało sie stwierdzić szybko co mu dolega i zaradzić. a nie rośnie na kamieniu? w sensie że korzeń przewodni dotarł do kamienia?

Przeogróek cudny, ogród też! Trawki we wrzoścach też extra. Śmiesznie wyszło z tymi limkami/nie limkami, ale te też mogą być fajne!

Dzięki wielkie za cudne zdjęcia
Moja "przyziemna" :) pasja 21:46, 15 lip 2014

Do góry
Kwiaty są bardzo duże. Ma ktoś pomysł, jaka to może być odmiana?

Pysznogłówka ogrodowa (Monarda hybrida ) 21:45, 15 lip 2014

Do góry
Widok na moje pysznogłówki
Pszczelarnia 21:44, 15 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Macham, łatwiej Cie spotkac u innych niż na Twoim wątku.

Bogdziu, ja sobie spaceruję po okolicy i nagle widzę znajome twarze w znajomym miejscu:

Kolorowy Ogród Geni 21:44, 15 lip 2014

Do góry
Floksy

Podwórkowa rehabilitacja 21:43, 15 lip 2014

Do góry
Mam słabość do małych, miernych roślinek o kwiatkach delikatnych i ledwie widocznych. Toteż takie chwasty mają u mnie trochę miejsca.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:42, 15 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Teraz Jula polecam z czystym sumieniem, ale trzeba dać jej ciut miejsca, słoneczne stanowisko i z miesiąc kwitnie jak nic, a może i dłużej przy sprzyjających warunkach
tak, forum oznacza chciejstwa, ale u mnie one już są przemyślane, nie idę na żywioł
cmokam

przetacznik Christa późno ruszył, chyba ma sucho w nowym miejscu i źle zniósł przenosiny, ale kwitnie i to coraz więcej
za plecami ma ostrokrzew prowadzony w stożek...póki co, nieudolnie

I widzisz jak tu na chciejstwa nie chorować jak o przetaczniku dumam, że dobrze byłoby go mieć, bo mi do żółto - niebieskiej rabaty potrzebny i Ty go w tak pięknym ujęciu mi pokazujesz, no jak się nie skusić?....ale fakt to już przemyślane będzie...za info o liatrii serdeczne dzięki, będzie na pewno
Moja "przyziemna" :) pasja 21:40, 15 lip 2014

Do góry
Silver Dollar przygotowują się do kwitnienia

A nn już ładnie kwitną

Bardzo je polubiłam od wiosny, kiedy tak pięknie się zagęściły, a teraz, już żadnych wątpliwości nie mam, czy je zostawić w tym miejscu .
I pomyśleć, że wiosną chciałam oddać ciotce trzy takie same, które mam w przechowalniku, a ona kręciła nosem, bo tamte sadzonki jeszcze wtedy nie ruszyły .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies