Musiałam zacytować to zdjęcie,niesamowite,jestem pod ogromnym wrażeniem,pięknie ujęte w obiektywie...
Asiu przejrzałam cały Twój wątek,poczytałam,pooglądałam,podziwiałam i powzdychałam...
Gratulacje dla syna - inż.mgr to brzmi cudownie i powód mamy do dumy
Jak zobaczyłam zdjęcia co wyrabia sąsiad za Twoją miedzą to aż coś ciśnie mi się na usta,co za...( tu niecenzuralne słowo padło)...bo inaczej nie można go nazwać Musisz coś z tym zrobić,zgłosić to do gminy,urzędu ale tak nie może być
Asiu a co z Twoją jodłą i innymi drzewami? Zatrzymane paskudztwo? Są jakieś dobre wieści?
A ja szykuję się na jutrzejsze święto tralala Moja rodzinka zawita do mnie (mąż z córcią).
To udanej niedzieli a i soboty też bo jeszcze cały wieczór jest
Buziaki
Kasiu miłego urlopowania zbiory świetne ,ja w swojej karierze ogrodniczej jeszcze takich dorodnych pomidorów nie miałam zresztą u mnie warzywnik to pięta Achillesowa
Gratuluję seteczki i dalej do przodu
kwiatuszki ode mnie
...to spróbuję jeszcze raz...
...rabata do remontu...będzie więcej kulek, traw zielonych i srebrnych...trawka hakone idzie w inne miejsce...żurawki się bardziej przytulą...
...poza tym...nuda...
Śledzę wątek bez wpisów - ale nie mogę nie napisać nic na temat tej trawki czy to rozplenica ? pierwszy raz widzę ją w zestawieniu z hortensją i muszę przyznać, że połączenie bardzo ładne Pozdrawiam
Tawułki kwitną kolejny raz, wrzosy też mają swoje 5 min.....idzie jesień
trawki dostały nowe buksiki do towarzystwa
lawendę z opóźnieniem przyciełam zrobiło się łyso wciąż nie mam 3 szt kulek na pieńku
I z takim samym a może większym opóźnieniem jak ja wyciełam lawendę zabrały się do kwitnienia moje bugenwille ale i tak cieszą bo myślałam że przemarzły biedulki
zauważyłam w trawniku brązowe plamy - część prawie cały dzień zacieniona, myślałam że tam słabiej wyrosła trawa , w trakcie robienia zdjęć dopatrzyłam się mchu
co to , czy tak kwitnie mech ? wygląda okropnie, nie bardzo się tym przejmowała ale teraz widzę tego coraz więcej również w części gdzie przez pół dnia jest mocna słońce. źdźbła tego czegoś są b. cieniutkie i nisko kwitnie ta niby-trawka
wydaje mi się że to ma związek z częstymi ii obfitymi deszczami.
Hmm.. ciekawe czy szałwia zakwitnie po raz trzeci??
Zobaczyłam dziś, że już końcówki niebieskiego kwiecia zostały,
więc ciachnęłam równo. Zupełnie na intuicję.
Dostały jeszcze florowit. Może zdążą
Lariski powtórzyły kwitnienie, jest szał pąków i początki kwiecia.
I jeszcze obiecany widoczek z salonu, na zasnuty dziś chmurami Nowy Sącz